OPEN CALL: Kunstnernes Påskeudstilling - det er nu man kan komme igennem nåleøjet
NyhedSkrevet af: Fine Spind31. jan 2022

OPEN CALL: Kunstnernes Påskeudstilling - det er nu man kan komme igennem nåleøjet

De censurerede udstillinger giver både etablerede kunstnere og nye talenter mulighed for at blive præsenteret for et større publikum
OPEN CALL: Kunstnernes Påskeudstilling - det er nu man kan komme igennem nåleøjet</br>Cencuskomiteen igang med at bedømme værker tilbage i 2016. Fra venstre Louise Hindsgavl, Jeannette Ehlers, Peter Linde Busk, Anders Bonnesen, René Holm</br>Foto: PR-foto / KP
Cencuskomiteen igang med at bedømme værker tilbage i 2016. Fra venstre Louise Hindsgavl, Jeannette Ehlers, Peter Linde Busk, Anders Bonnesen, René Holm
Foto: PR-foto / KP
Kunstnernes Påskeudstilling KP er en af de store censurerede udstillinger i Danmark. Her har ikke kun etablerede men også nye kunstnere mulighed for at indsende værker. Udstillingen med de udvalgte værker vises i Kunsthal Aarhus 9. april - 8. maj.

Censur- komitéen, som udvælger værkerne, består i 2022 af de fem billedkunstnere Lillibeth Cuenca Rasmussen, Lars Heiberg, Peter Land, Jeanette Land Schou og Søren Taaning.

Det er 76. gang Kunstnernes Påskeudstilling afholdes, og den har gennem tiden været debutudstilling for mange kunstnere.

I år afholder Kunstnernes Påskeudstilling også KP digital. Det er for rent digitale værker, der eksperimenterer med online-formatets ubegrænsede, virtuelle rum. Hvis man laver den slags kunst, skal værkerne indsendes til KP22-digital som har sit eget OPEN CALL og sin egen censurkomité, der består af Lone Koefoed Hansen, Mark Tholander og Anders Visti. På KP22-digital udstilles værkerne ikke i Kunsthal Aarhus, men i stedet på en hjemmeside specielt designet til KP22-digital.

Udvælgelsen til Kunstnernes Påskeudstilling løber over tre runder. Og her spiller det ingen rolle, om man ellers er et navn i kunst- verdenen. Censurkomitéen har ikke adgang til nogen form for data. De kender hverken til kunstnernes alder, køn eller nationalitet. Hvert år udvælger KPs bestyrelse også en eller flere kunstnere, som har vist særligt potentiale tidligere år. Dem, der udvælges her, skal udstille på SPRING-udstillingen. I 2022 er Yinon Avior, Ditte Johanne Krogh Bertelsen, Pia Skogberg og Mette Hegnhøj samt Matilde Søes Rasmussen udvalgt til at udvikle og vise større individuelle projekter i samarbejde med hinanden og med billedkunstner Noelia Mora Solvez som vejleder.

Man kan søge om optagelse på KP22 og KP22 digital frem til den 6. februar. Man søger online på www.kp-spring.dk
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind