Madkunstner Jakob Vinkler og Teatret Gruppe 38 serverer et stykke om livets overgange
NyhedSkrevet af: Fine Spind25. juni 2022

Madkunstner Jakob Vinkler og Teatret Gruppe 38 serverer et stykke om livets overgange

Teatret Gruppe 38 og madkunstner Jakob Vinkler skaber en oplevelse i krydsfeltet mellem mad og scenekunst, hvor tekst, smag, duft, musik, lyd, lys og scenografi stimulerer alle sanser.
Madkunstner Jakob Vinkler og Teatret Gruppe 38 serverer et stykke om livets overgange</br>9 epistler og en bolle med smeltet ost</br>Foto: PR-billede tegnet af Claus Helbo
9 epistler og en bolle med smeltet ost
Foto: PR-billede tegnet af Claus Helbo
Vi deler ofte vores liv op i faser. Imellem faserne er overgangene og kriserne. Forandringerne og vendepunkterne. Teatret Gruppe 38 og madkunstner Jakob Vinkler stiller med forestillingen '9 epistler og en bolle med smeltet ost' skarpt på overgangene og mellemrummene i livet. En forestilling, hvor gæsterne kan nyde både mad og scenekunst.

”Gæsterne placeres om et stort cirkelformet bord. Herfra vil de opleve et dionysisk måltid, mens de lytter til en række længselsfulde fortællinger om overgange og forandringer. Det er en forestilling med bordet som scene,” fortæller skuespiller og kunstnerisk leder af Teatret Gruppe 38, Bodil Alling.

En forestilling, der taler til alle sanser

Forestillingen er en del af Teatret Gruppe 38’s sæson 2022-2023 og kommer til at foregå i teatrets store sal på Aarhus Ø fra 24. til 28. august 2022. '9 epistler og en bolle med smeltet ost' sendes senere på turné rundt i landet.

Som bagtæppe til maden og ordene præsenteres billedfragmenter og et lydunivers, som vækker sanserne og gør fortællingerne levende. Tekster, mad, lydunivers og scenografi er skabt i tæt samarbejde mellem Jakob Vinkler, Bodil Alling, komponist/musiker Søren Søndberg og lysdesigner/tekniker Søren la Cour fra Teatret Gruppe 38.

Som publikum vil man opleve, at fortællingerne og maden, vinen, musikken, billederne og duftene i forestillingen alle forholder sig til overgangene i livet og stimulerer sanserne i et ligeværdigt samspil.

Bagom kunstnerne

Jakob Vinkler har gennem en årrække arbejdet i spændingsfeltet mellem gastronomi, videnskab og kunst, og han er initiativtageren bag projekter som Fish-a-deli, Carnevale og The Blast Supper. Hans seneste projekt Creative Tastebuds – how can we eat for both plesaure and the planet samlede 60 fagpersoner og forskere for at undersøge, hvordan smag – og individets opfattelse af smag - kan være en aktiv spiller i de udfordringer, vi står overfor som samfund i de kommende år.

Teatret Gruppe 38’s forestillinger suppleres altid af et stærkt og særegent billedsprog og lydunivers. Det er dog første gang, at et projekt som 9 epistler og en bolle med smeltet ost præsenteres for offentligheden.

”Vi har igennem årene arbejdet med forestillinger, hvor alle elementer er med i sin egen absolutte nødvendighed. Denne gang er vi meget begejstrede for at kunne tilføje et element, som stimulerer endnu en af vores sanser – nemlig smagssansen. Det er helt nyt samarbejde, og vi garanterer, at publikum får et vidunderligt måltid, herlig vin og bevægende epistler”, siger skuespiller og kunstnerisk leder Bodil Alling.

Der sælges kun 28 billetter pr. forestilling.

Se mere på www.gruppe38.dk
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind