Dansehallerne og Betty Nansen i nyt samarbjede

Dansehallerne og Betty Nansen i nyt samarbjede

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 18 Aug 2020

Dansehallerne og Betty Nansen i nyt samarbjede

Dans kan noget, ord ikke kan. Og det sætter Betty Nansen og Dansehallerne sammen kræfterne ind for at få flere til at opleve
Dansehallerne og Betty Nansen i nyt samarbjede</br>Mette Ingvartsen bragede med Manual Focus (2003) og 50/50 (2004)  igennem den koreografiske lydmur, og hun har siden skabt en perlerække af internationalt anerkendte forestillinger. De kan opleves den 15. - 18. september.</br>Foto: PR-foto / Betty Nansen og Dansehallerne - METTE INGVARTSEN
Foto: PR-foto / Betty Nansen og Dansehallerne - METTE INGVARTSEN
Se store billeder her →
Mette Ingvartsen bragede med Manual Focus (2003) og 50/50 (2004) igennem den koreografiske lydmur, og hun har siden skabt en perlerække af internationalt anerkendte forestillinger. De kan opleves den 15. - 18. september.
Dansehallerne og Betty Nansen Teatret har indgået et samarbejde med afsæt i deres fælles passion for dans og koreografi. Målet er at friste endnu flere til at opleve dans. Sammen præsenterer de to direktører, Danjel Andersson og Elisa Kragerup, et forestillingsprogram, som bringer publikum vidt omkring i et nordisk topfelt inden for dans og koreografi. Dans med kant, med finesse, med humor, med nødvendighed, med relevans for både nye og garvede dansepublikummer.

De to direktører har været i tæt dialog om programmet, og det tager afsæt i deres fælles forkærlighed for forestillinger, som berører publikum uanset forudsætninger. Kunstnerisk leder på Betty Nansen Teatret Elisa Kragerup ser dans som et universalt sprog, der kan sætte os i forbindelse med noget, som vi husker eller genkender på et ubevidst plan.
“Dans kan noget, ord ikke kan. Dans kan tale med legemet - umiddelbar, direkte kommunikation fra krop på scenen til krop i salen. Det er derfor vildt opløftende, at vi nu kan åbne dørene for et samarbejde med Dansehallerne,” siger hun.
Foto: PR-foto / Betty Nansen og Dansehallerne - Simen Dieserud Thornquist
Se store billeder her →
Da Kristin Ryg Helgebostad var teenager, var hun cheerleader i den lokale ishockeyklub. Med CHEERS hylder den uforudsigelige kraft og energi, der opstår, når vi sammen hepper. Kan opleves den 2. og 3. oktober.
Foto: PR-foto / Betty Nansen og Dansehallerne - SARA ANKE
Se store billeder her →
Duoen Ingrid Berger Myhre og Lasse Passage er i 2020 udvalgt som Aerowaves-kunstnere med værket Panflutes and Paperwork. Den kan opleves den 11. og 12. september.

Den første forestilling i programmet kan opleves den 11. og 12. september og er ‘Panflutes and Paperwork’ af Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage fra Norge. Titlen henviser til kontrasten mellem det våde og det tørre: På den ene side panfløjten, legende og lidenskabelig; på den anden side papirarbejdet, som refererer til notation og bureaukrati. Med underspillet humor kaster performerne på scenen sig ud i at afprøve hinandens talent, så dans og musik får et særligt tvist. Det er som med mange andre danseforestillinger ret abstrakt, men med det nye program håber de Dansehallerne og Betty Nansen Teatret, at flere vil give sig hen til at opleve med sanserne, når der er dans på scenen og dermed blive mange nye oplevelser rigere. I den første forestilling er dder en stor del humor på spil, som også gør oplevelsen tilgængelig for publikum, som ikke tidligere har sat sig til rette i sæderne til en danseforestilling.

Danjel Andersson, kunstnerisk leder og direktør for Dansehallerne understreger, at sammen med Betty Nansen Teatret står de stærkere, når det gælder om at brede dans ud til flere. Han siger:
“For os er samarbejdet med Betty Nansen Teatret ekstremt vigtigt for at etablere dans som kunstform i Danmark - bred, men med kant. Det er, hvad Betty gør for teatret. Bredde og kant. Stor kunst kan netop det. Nå mange, inderligt. Næsten intimt. Ægte. Det gør vi sammen for dansekunsten."¨

 

Fakta:

Spilleperiode: 08.09 - 03.10 2020

11.-12.09: Panflutes and Paperwork
Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage (NO)

15.-18.09: Manual Focus + 50/50
Mette Ingvartsen (DK)

26.-27.09: Natten
MYKA (SE/DK)

29.09: NEW SH*T
Mathias Theisen (DK), Meleat Fredriksson (ETH/SE/DK), Paolo de Venecia Gile (RP/SE/DK). Kurateret af Thjerza Balaj (AL/NO/DK)

02.-03.10: CHEERS
Kristian Ryg Helgebostad & Laura Marie Rueslåtten (NO)

Spillested: EDISON, Edisonvej 10, 1856 Frederiksberg C (Betty Nansen Teatrets annekssceme)
Billetter: dansehallerne.dk / bettynansen.dk

Læs om hele programmet samt branchebegivenheder, samtaler og fester på dansehallerne.dk. Der tilføjes løbende.

Støttegivere: Forestillingsprogrammet Dansehallerne x Betty er støttet af Aerowaves og Statens Kunstfond.

 

Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind