Spillestedet Tape genopstår som Super i Aarhus i Mejlgade
NyhedSkrevet af: Fine Spind10. maj 2021

Spillestedet Tape genopstår som Super i Aarhus

Tape i Mejlgade var kendt for deres alsidige og vidtfavnende musikprogram. I vinters ville de lukke, nu genopstår de med nyt navn og nyt koncept
Spillestedet Tape genopstår som Super i Aarhus</br>Bandet Urochromes var et af de undergrundsbands, som har slået deres folder på TAPEs scene.</br>Foto: PR-foto / TAPE
Bandet Urochromes var et af de undergrundsbands, som har slået deres folder på TAPEs scene.
Foto: PR-foto / TAPE
Efter fem år med en blomstrende musikundergrund på spillestedet Tape i Mejlgade i Aarhus besluttede folkene bag i vinters, at nu ville de lukke stedet. De havde ikke flere kræfter til at drive stedet videre frivilligt.

Men i 11. time kom Aarhus Kommune med et ekstraordinært økonomisk tilskud på 225.000 kroner, der blandt andet blev øremærket til at fastholde musikaktiviteten og skabe bedre økonomiske forudsætninger for det musikalske vækstlag omkring spillestedet i Mejlgade 53. Det er samme af adresse som engang husede spillestedet Musiccafeen, som skiftede navn til RADAR, da de rykkede ned på Godsbanen i Aarhus.

Stedet er lige nu igang med at blive renoveret og til juni slår de dørene op igen med det nye navnSuper. Tilbage i november talte vi med bandet Yung, musiker KH Marie og radiovært fra P6 Beat Carsten Holm om, hvad de mener spillestedet har betydet for musiklivet i Danmark.
Læs den artikel her: Var det dét? Fem år med en blomstrende aarhusiansk undergrund

Tanken er at det nye Super skal være mere end et spillested. Det skal også være en pladebutik, en bar, en natklub og et spillested og desuden stille workshop- og radiofaciliteter til rådighed.

“Der vil selvfølgelig være fokus på koncerter, men i en lidt anden forstand, end man er vant til fra Tape. Det vil være mindre fokuseret på internationale bookinger og mere fokuseret på lokalmiljøet og danske og skandinaviske ting,” lyder det fra Natal Zaks i et opslag på stedets facebookprofil.

For eksempel nævner Natal Zaks, at Super vil forsøge et undgå inaktivitet i hverdagene og de dyre udenlandske musikbookinger, som var en del af Tapes profil.

“Vi føler os ikke forpligtet til at have kantede underskudsbookinger fra udlandet, som Tape gjorde grundet sin ambitiøse profil. På den måde har vi måske skruet ned for ambitionsniveauet på omkostningerne og forsøgt at effektivisere det hele,” siger Natal Zaks.
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind