Lasse Krog Møller Turen går til Åarhuus, som aldrig blev bygget

Turen går til Åarhuus, som aldrig blev bygget

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 21 Jun 2019

Turen går til Åarhuus, som aldrig blev bygget

Tænk hvis alle byggematadorer og bykongers fantasier var blevet til virkelighed. Billedkunstner Lasse Krog Møller tager dig i sin nye bog med til det Aarhus, som ikke blev bygget
Turen går til Åarhuus, som aldrig blev bygget</br></br>Foto: Lasse Krog Møller
Foto: Lasse Krog Møller
Se store billeder her →

Tænk om Aarhus havde haft et rådhus i 28 etager og en seks-sporet hovedgade, der løb gennem hele den gamle bykerne; en højbane langs havnen og et mægtigt shoppingcenter i Latinerkvarteret, eller at kunstmuseet ARoS var tegnet af Per Kirkeby. Sådan kunne tingene have artet sig.

Billedkunstner Lasse Krog Møllers nye bog Åarhuus er udformet som en rejseguide til et imaginært Aarhus. Til skitserede monumenter, kunstudsmykninger, arkitektur og bystrukturer, der nærved og næsten fik plads i byen, og som ville have gjort den til et andet sted.

Se også: Kom med i værkstedet hos Lasse Krogh Møller - BILLEDSERIE

Byer er i konstant fysisk forandring, og måske ændrer de navn eller stavemåde over tid, hvilket også gælder Aarhus. Men ét er de faktiske forandringer i byrummet, noget andet er de utallige planer og idéer, der af forskellige grunde aldrig blev til virkelighed.

Med inspiration i opdagelsesrejsen som fænomen har billedkunstner Lasse Krog Møller tidligere undersøgt specifikke geografiske steder som Vanløse, Hellerup og Aalborg gennem udstillingsprojekter og kunstnerbøger. Denne gang går turen til Aarhus, eller rettere det imaginære Åarhuus.

Via tekst og illustrationer tages læseren med på en vandring gennem byen, som den kunne have set ud, hvis mange af de store byplaner og byggeprojekter, der gennem tiden har været på tegnebrættet, rent faktisk var blevet realiseret. Fremskridtstro og utopier synes aldrig at have manglet i Jyllands hovedstad.

Læs også: INTERVIEW - Lasse Krog Møllers museum for oversete ting

Lasse Krog Møllers bog er udkommet på forlaget *[asterisk] og kan købes i Kunsthal Aarhus, og i andre velassorterede boghandlere; Og ellers hos www.forlagetasterisk.blogspot.dk

Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind