Ugens anbefalinger uge 21

Ugens anbefalinger uge 21

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 01 Jun 2021

Ugens anbefalinger uge 21

Ugens anbefalinger uge 21</br>Kathrine Ærtebjerg udstiller på Viborg Kunsthal fra på fredag.</br>Foto: PR-foto / Viborg Kunsthal
Foto: PR-foto / Viborg Kunsthal
Se store billeder her →
Kathrine Ærtebjerg udstiller på Viborg Kunsthal fra på fredag.

Maskiner og fin poesi på Viborg Kunsthal
Kan maskiner skabe kunst? Henrik Menné forvandler Viborg Kunsthals østfløj til et laboratorium, når han lader sine maskiner flytte ind og skabe værker til udstillingen Eksperimentet under selve udstillingsperioden. Henrik Menné arbejder i krydsfeltet mellem kunst og naturvidenskab. Udstillingen Eksperimentet vil med en serie maskinlignende installationer tage udgangspunkt i forsøget, som er et tilbagevendende tema i Mennés skulpturelle praksis. Maskinerne vil hver især være koblet op på forskellige sensorer, som måler på meteorologiske fænomener, der omsættes til data. Disse data bliver styrende for en række handlinger, der resulterer i et objekt, og dermed lader maskinen oversætte flygtige data til fast form.
I den anden ende af kunsthallen præsenterer billedkunstner Kathrine Ærtebjerg nye og nyere værker i udstillingen med den poetiske titel ‘Viol Hvidkål Væren’. Alle værkerne er holdt i hendes karakteristiske og umiskendelige stil, som både er abstrakt og poetisk. Poesiens fornemmelse for stemninger og følelser, har været en stor inspirationskilde for hende helt siden begyndelsen af hendes karriere.
Udstillingerne åbner fredag den 4. juni på Viborg Kunsthal

www.viborgkunsthal.viborg.dk

Ugens anbefalinger uge 21</br></br>Foto: PR-foto / Den Frie Udstillingsbygning
Foto: PR-foto / Den Frie Udstillingsbygning
Nutidige ritualer på Den Frie
Den Frie Udstillingsbygning har lige nu et samarbejde med Teatret Cantabile 2. Frem til den 12. juni kan man opleve RE(W)RITE!, som er en deltagerinvolverende performance-installation.
Publikum bliver inviteret med på en personlig opdagelsesrejse i et immersivt, rituelt univers, et fordybet møderum, hvor deltagerne i mindre grupper initieres til intime, eksistentielle oplevelser og ægte, sanselige møder med nærvær mellem mennesker – et aspekt, der har været savnet grundet pandemien. Hver eneste opførelse er en unik sammensætning af nutidsritualer, som er skabt af 23 internationale performere med Nullo Facchinis instruktion.

www.denfrie.dk
Ugens anbefalinger uge 21</br></br>Foto: PR-foto/ CLAY - Ole Akhøj
Foto: PR-foto/ CLAY - Ole Akhøj

Musik

Mangfoldig inspiration til din playliste og nyt spillested
Mangler du inspiration til anderledes musik på din playliste, så sammensætter Det turkise telt hver måned en playliste, som du kan finde på deres hjemmeside.
Hvis man plejer at komme i Aarhus Festuge, vil man sikkert kende teltet, der plejer at byde på et væld af alternative koncerter med det, de kalder Roots&Hybrid-musik. Nu bliver de også til et spillested i Aarhus, når de overtager Vester Allé 15, der indtil nu har huset spillestedet Atlas.
www.detturkisetelt.dk


Spillemændene fra Thy i Skanderborg
Hvis du er omkring Aarhus-området er der fredag aften koncert med det populære folk-band fra Thy Jonah Blacksmith Trio. De har pakker igen den bette kassebil med banjo, ræv og tæpper, og rykker dagligstuen med på landevejen. Trio-konstellationen tager mange af bandets sange tilbage i de nære rammer, hvori de blev skabt, og genskaber et folk-udtryk med få, akustiske instrumenter.
Kulturhuset i Skanderborg

Bissen på scenen igen
I København er Bisse tilbage på Scenen med hele to koncerter i Store Vega på torsdag den 3. juni. Den 27. november udgav den produktive sangsmed sit nye album Tårefilm. Om arbejdet med sangene fortæller han: "Det har været det tungeste album at lave for mig, men ud af det er kommet den letteste musik. Tung om hjertet, men let til fods. Som en løsrevet ballon.” I maj udgav han det tankevækkende Corona-album, ‘Cobid-20’, der med lige dele humor og gribende lyrik satte pandemiens indtog under lup.
Læs også vores gamle interview med Bisse her - “Min musik er min gravsten, som jeg arbejder på hver dag”

Ny kompositionsmusik i kirker og koncertsale
Hvis man er til ny kompositionsmusik og anderledes storslåede koncertoplevelser er der også lige nu Klang festival i Købehavn. Der er både mindre koncerter i kirker og på Den Sorte Diamant mens man også kan opleve DR-sumfoniorkestret i DRs koncerthus sammen med sydkoreanske komponist Unsuk Chin, der i flere årtier har begejstret det klassiske musikpublikum i koncertsale verden over med en musik fuld af flimrende lysvirkninger og uendelige farvespil. KLANG er Danmarks største festival for samtidsmusik. KLANG tiltrækker udenlandske og danske ensembler og solister, samarbejder med symfoniorkestre og producerer opera og favner musikken fra efter 2. verdenskrig, men har fokus rettet mod den nyeste musik.
www.klang.dk


Scene

En forestilling kun for dig på Bora Bora i Aarhus
Bora Bora i Aarhus byder på en helt særlig performance for én publikummer. Her er der stadig god afstand, men du skal komme ind i teatret. ‘Through The Wire’ er en intim performance, hvor du bliver anvist et komfortabelt rum, som du har helt for dig selv. Du bliver så ringet op af koreografen Anne-Mareike Hess og din session begynder med spørgsmålet “Hvordan føles din krop?”. Derfra begynder du og Anne-Mareike Hess langsomt at bruge de ord, der kredser omkring kroppen og danner billeder og fornemmelser af den. Efterhånden vil Anne-Mareike føre samtalen over mod at skabe en fælles dans. Sidste dag er fredag den 4. juni
www.bora-bora.dk

Den store teaterfestival
Det er lige nu den store festival CPH stage folder sig ud på de Københavnske scener.
Se vores anbefalinger til festivalen her


Storslået eventyr
Er man til det storslåede og spektakulære, skal man ud i Ulvedalen nord for København og se Det Kgl. Teaters opsætning af Tolkiens Hobitten. Hobbitten er et af alle tiders største og mest elskede eventyr. Nu kan hele familien opleve fortællingen om den stilfærdige hobbit, Bilbo Sækker, der pludselig befinder sig midt i en dramatisk kamp mellem det gode og det onde. En kamp, hvor farerne lurer i alle skygger, og hvor mørke kræfter truer med at opsluge hele verden.
Spiller frem til den 3. juli
www.kglteater.dk

Litteratur

Vi kan anbefale at kaste sig over Thomas Korsgaard trilogi om den jyske teenage antihelt Tue Sidste del af trilogien netop udkommet. Som kun 17-årig flytter til Tue til København for at komme så langt væk som muligt fra sin dysfunktionelle familie. Københavnerlivet viser sig dog ikke at være meget nemmere end det, han er flygtet fra, og Tue kæmper med at finde sin plads - eller bare et sted at bo.
Læs anmeldelse her

Pige, kvinde, andet
På fredag udkommer bogen Pige, kvinde, andet af den britiske forfatter Bernardine Evaristo på dansk. Bogen blev kåret til årets bog i England i 2020 og vandt den fornemme Booker-prisi i 2019. I en stor forgrebet fortælling møder vi 12 sorte kvinder i England, hvis liv indbyrdesforbundne. De spænder vidt i alder, seksualitet og social status, fra en teaterinstruktør på sin premiereaften til en ung influencer og en nedslidt skolelærer. Alle søger de efter noget - en fælles fortid, en meningsfuld fremtid, nogen at elske. Eller måske bare et lille glimt af håb. Den udkommer på Gads forlag.
Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind