Anbefalinger til CPH stage
NyhedSkrevet af: Fine Spind27. maj 2021

Anbefalinger til CPH stage

Festivalen CPH stage åbner i dag som den største festival for professionelt voksenteater i Danmark. Dyk ned i vores anbefalinger til oplevelser her
Anbefalinger til CPH stage</br>Poesi i en verden af plastik og sololie er hvad den helt anderledes opera Sun & Sea byder på.</br>Foto: PR-foto / Andrej Vasilenko
Poesi i en verden af plastik og sololie er hvad den helt anderledes opera Sun & Sea byder på.
Foto: PR-foto / Andrej Vasilenko
I dag åbner CPH stage, og i år er det noget ganske særligt. Det plejer at være en opsamling af nogen af de mest fantastiske scenekunstoplevelser fra den forgangne sæson. Men i år har alt som bekendt været helt anderledes. Efter at teatrene har været lukket ned i fire månederne er CPH stage et sandt slaraffenland for det teaterhungrende publikum i og omkring hovedstaden.

Blandt nogen af de mest interessante forestillinger på programmet i år er følgende, som vi glæder os til at opleve.
Anbefalinger til CPH stage</br></br>Foto: PR-foto / Husets Teater - Henrik Ohsten Rasmussen
Foto:

Det store stilehæfte på Husets Teater

Forestillingen om de to drenge, der efter en stor krigs afslutning efterlades hos deres ondskabsfulde bedstemor på landet.
De to skuespillere Jens Albinus og Olaf Johannessen står alene på scenen og modtog sidste år en Reumert for årets bedste mandlige hovedrolle. Det var første gang nogensinde, at to mænd måtte deles om prisen. ‘Det store stilehæfte' er skrevet af forfatteren Agota Kristof, som voksede op i Ungarn i den voldshærgede overgang mellem 2. verdenskrig og kommunismens diktatur. ‘Det store stilehæfte' er dog i høj grad en almengyldig eksistentiel tekst.

Spiller på Husets Teater den 1. - 5. juni

1984 – Back To No Future på Sort/Hvid

Det tysk-britiske kunstnerkollektiv Gob Squad må siges at være garvede mestre i at skabe relevante forestillinger med vellykket publikumsinteraktion, digitale virkemidler og et væld af sanseindtryk. I denne fortælling lader de sig inspirere af George Orwells klassikerroman 1984, når de leger med dystopien og spørger: ” Hvem siger, at man ikke kan ændre verdenshistorien?”
Torsdag d. 27 maj kl. 20.00
Fredag d. 28 maj kl. 21.00
Lørdag d. 29 maj kl. 17.00
Søndag d. 30 maj kl. 14.00

Spillested
Sort/Hvid
Staldgade 26-30
1699 København V
Anbefalinger til CPH stage</br></br>Foto: PR-foto / Hotel Pro Forma
Foto:

Hotel Pro Formas  OPERATION : ORFEO i Skuespilhuset

En moderne klassiker og en uovertruffen æstetisk oplevelse. Det er nu, du skal slå til, hvis du vil ind se Hotel Pro Formas kultklassiker ‘Operation:Orfeo’ fra 1993, der i tre abstrakte billeder fortæller historien om Orfeus og Eurydike. Det er nemlig sidste gang denne billedopera – som er gået over i dansk teaterhistorie – opsættes.
Du kan også overveje, om du skal ind og se den nyere forestilling ‘AMDUAT. En iltmaskine’ af Hotel Pro Forma. Forestillingen er baseret på forfatter Harald Voetmanns anmelderroste digtroman af samme navn, og her lader man sig inspirere af oldtidens Egypten på en 28 meter lang scene.

LÆS OGSÅ vores interview med kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm om forestillingen - Hotel Pro Forma går på opdagelse i underverdenen

Spiller den 2. - 5. juni

Spillested
Det Kongelige Teater - Skuespilhuset

Sun & Sea på Copenhagen Contemporary

Operaforestillingen Sun & Sea er blevet rost over hele verden for sin humoristiske, smukke og vedkommende skildring af påtrængende spørgsmål om vores egen og klodens fremtid. Den er skabt af de tre litauiske kunstnere Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė og Lina Lapelytė og er poesi i en verden af plastik og sololie. Badebolde og sublim opera. Kontrasterne er til at få øje på i den prisvindende opera ‘Sun and Sea’, som er et klart ’must see’ i årets program. Det er en nytænkning af operaformatet og forestillingen stiller også et af vor tids mest relevante spørgsmål: ”Hvor længe kan vi ignorere klimakrisen?”

Fra et stillads over scenen kigger publikum ned på en sandstrand, komplet med solbadende gæster, en mosaik af håndklæder, farverigt badetøj og plastiklegetøj.

Spiller fem gange om dagen fra den 29. maj - 1. juni
Spillested
Copenhagen Contemporary
Refshalevej 173A, 1432 Kbh K

My Deer Hunter på Betty Nansen Teatret

Fire danske krigsveteraner går på scenen, når Fix & Foxy og Betty Nansen inviterer publikum ind til forestillingen ”My Deer Hunter.” Veteranernes liv er knust, flere har PTSD og nogle bor langt ude i skoven. På den måde sætter Fix & Foxy gang i en relevant samtale om krigens konsekvenser, der rammer som en mavepuster af de helt store.

Vi ser desuden frem til opleve Fix og Foxy’s samarbejde med de prisvindende podcastproducenter Third Ear i den udendørs lydforestilling ”Stalker”, der er skabt med inspiration fra Tarkovskys kult-sci-fi. Det kan kun blive interessant, når nogen af de bedste fra hver deres felt møder hinanden og skaber et nyt udtryk.

Spiller 1. - 5. juni

Spillested
Edison
Edisonsvej 10
1856 Frederiksberg C

Anbefalinger til CPH stage</br></br>Foto: PR-foto / Svalholm
Foto:

Primus af Svalholm på Dansekapellet

PRIMUS er det første værk i en ny trilogi med titlen BIG BANG - anden del får premiere i byrummet i Aarhus til september.
PRIMUS er et konceptuelt koreografisk værk som undersøger temaet begyndelse.

PRIMUS er en duet med to kvinder i forskellige aldre – en tildækket og en nøgen – en koreograf og en performer. I værket møder publikum en række formeksperimenter hvor lyset og fantasien spiller en central rolle. PRIMUS arbejder i krydsfeltet mellem det skulpturelle i samtidskunsten og det performative og sansende i scenekunsten.

LÆS OGSÅ Solopgang over skuespilhuset om forestillingen Primus

Dansekapellet, København
Bispebjerg Torv 1
2400 København NV
http://www.dansekapellet.dk

Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind