Film i skoven forvandler skoven til et kulturparadis for børnefamilier

Kultur for børn helt inde i skoven

ArtikelAlt det andetSkrevet af: Marie Nyeng11. maj 2018

Den 19.-20. maj er der Film i Skoven i Riis Skov - en kulturfestival for børn og deres familier. Lige nu er forberedelserne i fuld gang

Riis Skov forvandles den 3. weekend i maj til et paradis for børnefamilier, som gerne vil se film og opleve koncerter og kunst sammen. For andet år i træk har holdet bag Film i Skoven sammensat et stort program med både kreative og usædvanlige film, livekoncerter og workshops, hvor børn og voksne kan lege sammen. I dagene op til weekenden har festivalen et program for skoler og institutioner.

Film i Skoven har festivalkontor på Godsbanen, og lige nu er de i fuld gang med at få de sidste programdetaljer på plads, mens holdet går og krydser fingre for, at lockouten bliver aflyst, så den ikke går ud over undervisningsprogrammet.

Festivaldirektør Katharine Simpson fortæller, at hele grundideen bag festivalen var at lave en kulturbegivenhed for familier, som var virkelig nem at komme og deltage i. “Jeg tror, at det er vigtigt for børn at dele kulturoplevelser med deres forældre, for at de skal blive virkelig meningsfulde for dem.”
Katharine Simpson er festivaldirektør på Film i skoven.
Foto: Kulturmagasinet Fine Spind
Copyright Kulturmagasinet Fine Spind
I år afholdes Film i skoven for anden gang i Riis Skov.
Foto: PR-foto / Film i Skoven

Gå til og fra det hele

Film i Skovens festivalplads er et overskueligt indhegnet område lige midt i en forårsgrøn Riis Skov. Katharine Simpson fortæller, at det har været vigtigt for festivalen at være et afslappet sted, hvor man kan komme og gå til det hele, og hvor børn frit kan løbe omkring og lege. “Uanset hvilket humør børnene er i - og hvilket tidspunkt på dagen, det er, så er der plads og rum på festivalen. Enten til at løbe omkring og lege, se film eller at være kreativ med noget af det, man lige har oplevet i et af filmprogrammerne.”

Katharine Simpson kommer selv fra en filmbaggrund, og i sit hjemland Skotland har hun arrangeret flere store filmfestivaler og arbejdet med TV-produktion. For hende er film et sammensurium af alle kreative ting, og som hun siger: “Der er så meget kunst i film, både musik, god historiefortælling og alt det, der skal til for at skabe fantastiske billeder.”

Selvom Film i Skoven hedder noget med film og har fokus på at præsentere et filmprogram med høj kvalitet, er det i høj grad også en kulturfestival, hvor alle mulige forskellige kulturelle udtryk kommer i spil.

“Vi bruger film til at inspirere til kreative aktiviteter og til at komme ud og lege i skoven.” I år får festivalen besøg af den britiske billedkunstner Alice Wilson. Hun laver skulpturer, som man kan klatre og lege på udenfor selve festivalpladsen, men hun laver også en workshop med børn inde på festivalen. Katharine Simpson fortæller: “Vi havde nogle fantastiske dage med festivalen sidste år, så vi har bygget videre på, hvad vi havde og tilføjet flere kreative ting på pladsen og billedkunst.”

Se også billedeserie: På besøg i En hemmelig klubs værksted

En hemmelig klub laver workshop på Film i skoven.
Foto: PR-foto / Film i Skoven
Film i skoven viser et stort varieret filmprogram.
Foto: PR-foto / Film i Skoven

Rumpistol, Osgood og Mukupa

På scenen kommer man til at kunne opleve blandt andre Karen Mukupa og musikeren Kresten Osgood, som mange børn kender fra tv-programmet Ørefilp, og som altid er fuld af gakkede påfund på en scene. Han har tidligere optrådt med sit band Hvad er klokken og Ikscheltaschel, hvor han sammen med sin fætter blandt andet spillede på Roskilde Festivalens Orange Scene med sange skrevet på deres helt eget sprog. Den elektroniske musiker Rumpistol kommer også og holder en koncert, hvor han fortæller historien om elektronisk musik i børnehøjde.

Læs også interview med Flemming Qvist Møller, som står bag årets klassiker på Film i skoven Bennys badekar

I år viser Film i skoven Bennys badekar som årets klassiker. Sidste år var det Buster.
Foto: PR-foto / Film i Skoven
Film i skovens festivalplads ligger i en lysning i Riis skov.
Foto: PR-foto / Film i Skoven
Festivalens film bliver vist i tipier og et stort biograftelt. Katharine Simpson fremhæver filmen Sig det’ løgn, Luis!, som får premiere i de danske biografer et par uger efter festivalen. Et andet højdepunkt i filmprogrammet er ifølge Katharine Simpson den franske animationsfilm Vækkeren, der handler om en mand, hvis job er at vække folk. I filmen er der en masse fine detaljer, og der optræder en masse små klokker. Filmen er instrueret af den franske mester i illustrationsfilm Michel Ocelot.

Efter filmen står En hemmelig klub for en workshop, hvor man også kan bygge og lege med klokker. En hemmelig klub består af kunstner Annabelle Nielsen og designer Kenn Munk Nielsen, som har deres hemmelig hovedkvarter i Aarhus, og som har lavet et utal af workshops for børn og barnlige sjæle. Inden festivalen laver de også workshops med specialklasser, og de klokker, de sammen fremstiller, kommer til at pryde skoven rundt om festivalpladsen.

Fakta:

Film i Skoven finder sted i Riis Skov den 19.- 20. maj.

Billetter kan købes på www.filmiskoven.dk

Film i Skoven viser også episoder af den nye TV-serie med Vitello og holder en workshop, hvor børnene sammen med folkene bag kan være med til at få ideer til nye episoder.

På festivalpladsen får børnene også mulighed for at deltage i en New Orleans-inspireret jazzparade med The Wild Troublemakers.

Film i Skoven præsenterer et omfattende filmprogram med både danmarkspremiere på Sig det’ løgn, Luis! og TV-serien Vitello foruden en lang række eksperimenterende film og klassikeren Bennys badekar.

I dagene op til festivalen præsenterer Film i Skoven et undervisningsprogram for skoler og institutioner.

Festivalen blev første gang afholdt i 2017.

På festivalens scene kan man blandt andre opleve Kresten Osgood og Flemming Quist Møller.
Facebook
Del på facebook

Marie Nyeng

Chefredaktør og kulturjournalist
Marie Norman Nyeng er uddannet Cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og er fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har arbejdet med journalistik og formidling af kultur, holdt foredrag og undervist kunstnere i at skrive og markedsføre sig.
Se Maries artikler her →
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind