Ramasjang Radio Ultra lukker | DR | podcast til børn

Børneradiokanaler lukker

ArtikelAlt det andetSkrevet af: Malthe Sommerand06. jan 2015
Danmarks Radio har besluttet, at der ikke længere skal sendes direkte børneradio. Børn skal lære at podcaste

Efter den 1/1 2015 vil det ikke længere være muligt at tune ind på Danmarks Radios børneradiokanaler Radio Ramasjang og Radio Ultra. Danmarks Radio begrunder lukningen med, at de ønsker at levere mere moderne radio til børnene: ”Vi lukker for flowradioerne for at kunne tilbyde børnene og deres forældre noget mere tidssvarende digitalt on demand lyd-indhold,” fortæller Kirstine Vinderskov, chef for Danmarks Radios børneindhold. At der lukkes for flow-radio betyder, at radioindholdet kun er tilgængeligt, hvis man selv opsøger det.

Mange børn har adgang til tablets og lignende. Derfor mener Danmarks Radio, at det er oplagt at bede børnene om selv at finde de radioprogrammer, de ønsker at høre.”Vi tror, at børnene vil tage godt imod det, fordi det matcher deres medieadfærd bedre,” siger Kirstine Vinderskov.

Nyt medie med gamle kendinge
Selvom børnene selv skal opsøge radiostoffet efter nytår, skal de ikke være bange for, at figurer og programmer, de kender i forvejen forsvinder:
Pressemøde for DR Ramasjang og DR Ultra. Jakob Stegelmann, Kirstine Vinderskov, Joakim Ingversen, Maria Rørbye Rønn, Tommy Zwicky, Stine Lynghard, Sofie Lauridsen, Kristian Gintberg og Hr. Skæg.
Foto: Pr-foto/DR - Agnete Schlichtkrull
Kirstine Vinderskov, chef for DRs børneindhold.
Foto: Pr-foto/DR - Agnete Schlichtkrull
“Der kommer nyt indhold som folder nogle af de kendte universer ud med nyt indhold, det gælder eksempelvis Ramasjang mysteriet og oplæsning, hvor børnene kan swipe rundt mellem indholdet,” uddyber Kirstine Vinderskov. DR Ultra er kanalen til de større børn i alderen 7-12 år. Her tages der udgangspunkt i børnenes egne liv og interesser samt nyhedsudsendelser produceret i børnehøjde. Ramasjang er til de små børn i alderen 3-6 år. Et børneunivers med klassikere og nye public service-satsninger, hvor forældre trygt kan lade børnene se og lytte til danske og internationale programmer af høj kvalitet.

Barndommen – podcastens guldalder
Podcasting og on demand radio er blevet populært i de seneste år, og det er kun naturligt, at børnene også skal tilbydes indhold på denne medieplatform: ”På den måde kan vi være til stede med indhold hele tiden og sikre, at børnene møder det i de alders-tilrettede universer på ramasjang og ultra,” fortæller chefen for børneindholdet. Information skrev om mennesket i podcastens guldalder for et par uger siden i forbindelse med den årlige radiofestival, Third Coast. Det er en tidsalder, der nu også skal inkludere børn og børneprogrammer: “Især Ramasjang-børnene og deres forældre vil kunne tilgå indhold, som er relevant for dem, når de har brug for det frem for det omvendte,” forklarer Kirstine Vinderskov. Det er slut med at sidde og vente på, at radioen spiller det program, børnene har lyst til at høre. Ligesom det er gået udviklingen med film og tv på nettjenester som Netflix, bestemmer børnene nu selv og tid og rum i forbindelse med radiolytning.

Tobbillede: Rebecca Bach-Lauritsen og johanne Aalgren - Værter på Ramasjang radio, Iben Wurbs og Anna og Lottes dukke Georg | Pr-foto/DR - Bjarne Bergius Hermansen
Facebook
Del på facebook

Malthe Sommerand

Malthe Sommerand er i gang med sin kandidatuddannelse i journalistik på Roskilde Universitets Center. I sit Bachelorprojekt skrev Malthe om kulturjournalistikkens problemer i den hurtige og moderne medieverden. Han har i mange år arbejdet på et fritidshjem og er den næstældste af en søskendeflok på seks, så der er mange børn og unge i hans liv.
Se Malthes artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind