Anbefalinger og tendenser #49 - Den magiske juletid

Anbefalinger og tendenser #49 - Den magiske juletid

6 anbefalinger til kultur, som fejrer den eventyrlige juletid. I denne uge anbefaler vi kulturtilbud og arrangementer, hvor du kan opleve magiske julehistorier og komme i den helt rigtige julestemning
OmtaleAlt det andetSkrevet af: Rikke Engsig Nielsen10. dec 2021
Julen er en helt særlig tid på året. Det er en tid fyldt med mange følelser. Mange af os fejrer lyset, familien og kærligheden. Men det er også en tid, som kan være præget af både taknemmelighed for de mennesker, vi har tæt på os i vores liv, og tanker til dem, som ikke længere er her.

I denne uge på redaktionen har vi samlet en række begivenheder, som fejrer juletiden. Det er arrangementer, som får dig til at sætte tempoet ned og lade dig opsluge af fortryllende fortællinger og stemningsfuld musik. Her kan du få tid til at nyde julens hygge og magi og komme helt ind i de helt særlige stemninger, som præger denne tid på året.

Vintersilhuetter

Når kulden bider og mørket sænker sig, er det tid at samles om kakkelovnen med saks, papir og en bog fuld af eventyr. I ‘Vintersilhuetter’ vækker teatrets magi historierne til live og fylder rummet af karakterer fra en svunden tid: Et længselsfuldt grantræ, en forelsket snemand og et slot fuld af dansende blomster. En lille forfrossen pige tænder lys, imens poesiens fugl synger om alt det, der ender og begynder. For alt må forandres og blive til noget nyt, og snart bliver det atter forår. Nogle af H. C. Andersens smukkeste eventyr flettes sammen til en julefortælling for hele familien, akkompagneret af nyfortolkede sange og salmer, skyggespil og dukker.

Forestillingen ‘Vintersilhuetter’, fra den 18. november - den 19. december, i Riddersalen, i København

DR Pigekorets jul

Julen er en særlig tid, hvor de elskede danske julesange og -salmer skaber rammen om ritualer, følelser og minder. DR Pigekoret og Phillip Faber inviterer indenfor i en smuk og julepyntet koncertsal til en medrivende musikalsk fortælling flettet sammen af både velkendte og nye julesange og -værker. Hvis du ikke har mulighed for at besøge DR’s koncerthus for at opleve koncerten, kan du i år desuden se DR Pigekorets Jul live i biografer rundt i hele landet. På den måde kan du opleve koncerten fra biografens bløde sæder med den allerbedste lyd- og billedkvalitet. Sammen med DR Pigekoret og Phillip Faber er børnene fra DR Korskolen, dirigent Susanne Wendt og to prisvindende gæstekunstnere med på scenen: Kongelig balletdanser Astrid Elbo og den unge mundharpevirtuos Mathias Heise, som har vundet adskillige danske og internationale priser for sit mundharpespil, blandt andet Kronprinsparrets Stjernedryspris.

Koncerten DR Pigekorets Jul, den 12. december kl 13:00, i DR Koncerthuset i København og live i biograferne i hele landet

Snedronningen

Dronning Margrethe, Oh Land og topkoreografen Yuri Possokhov fortolker H.C. Andersens klassiske eventyr i en storslået balletforrestilling i Tivolis Koncertsal. Her kan du opleve en poetisk fortælling for hele familien med over 30 dansere, balletbørn og levende musik. Dronning Margrethe er den kreative kraft bag kostumer og dekorationer, og bag musikken står Oh Land, der udover at være komponist og sangerinde selv var balletbarn som lille. Koreografien ligger i den prisbelønnende Yuri Possokhovs kyndige hænder. Yuri er tidligere solodanser på Bolsjojteatret og har siden skabt koreografier til førende kompagnier i hele verden bl.a. San Francisco Ballet og Bolsjoj-balletten. De tre stærke personligheder har tidligere arbejdet sammen, da de også stod bag opsætningen af Askepot i 2016. Forestillingen akkompagneres af musikere fra Tivoli Copenhagen Phil.

Balletforestillingen ‘Snedronningen’, fra den 1. - 23. december, i Tivolis Koncertsal, i København

Læs også Slip dronningen og Oh Land løs – der er ballet

 

Anbefalinger og tendenser #49 - Den magiske juletid</br>Den Gamle By i Aarhus er hvert år garant for ægte julestemning.</br>Foto: Fine Spind
Den Gamle By i Aarhus er hvert år garant for ægte julestemning.
Foto: Fine Spind
Copyright Kulturmagasinet Fine Spind

Jul i Gammelby

For de fleste må julen gerne smage af ‘de gode gamle dage’. Og måske lige præcis derfor er et julebesøg i Den Gamle By i Aarhus noget helt særligt. Her kan man gå på opdagelse i gamle dages jul, både som de tog sig ud både på H.C. Anderens tid, i 1970’ erne og 1920’erne og længere tilbage. Her er der julepynt og juletræer for enhver smag og rig lejlighed til at gå på opdagelse i juletraditioner, julestemning og julens kulturhistorie.

Der skal som noget særligt lige nu bestilles billet i forvejen, når man skal besøge Den Gamle By

Læs også vores reportage fra jul i Den Gamle By fra en tidligere jul før Corona her

Oplæsning fra Dickens ‘Et juleeventyr’

På DOKK1 i Aarhus kan du komme i gammeldags julestemning til højtlæsning for voksne fra Dickens “Et juleeventyr”. Her inviteres du til at tage en pause fra de hektiske juleforberedelser, læn dig tilbage og lyt til en ægte klassiker fra 1843. På biblioteket læser de op af uddrag fra Dickens’ kulsorte og hjertevarme mesterværk om julens sande ånd. Arrangementet er mest for voksne, men større børn er også velkommen. Man skal dog være opmærksom på, at der læses fra den originale danske oversættelse, så både sprog og fortælling er gammeldags, krævende, smukt og givende.

Oplæsning, den 23. december kl 11:00, på DOKK1, i Aarhus

Caroline Henderson julekoncerter

Caroline Henderson vender tilbage for tolvte år i træk med sine populære julekoncerter i kirker landet over. Hendes varme vokal omfavner publikum danner rammen om de populære julekoncerter, hvor både gamle klassikere velkendte julesange er på repertoiret. Idéen med at spille julekoncerter i kirker startede i 2010 med fire udsolgte julekoncerter i Christians Kirke i København. Dette blev startskuddet til en efterhånden urokkelig juletradition for danskere i hele landet, siden dengang er koncerterne år for år blevet udvidet til en større mere omfattende turné'Julen er jo hjerternes fest, hvor vi samler familie venner. Jeg glæder mig til igen at kunne opleve nærværet fællesskabet, der bliver skabt i kirkerummet.' fortæller Caroline Henderson.

Julekoncerter, fra den 17. november - den 15. december, i Kolding, Rønne, Odense, Silkeborg, København, Aalborg, Svendborg, Køge, Helsingør, København, Jyllinge, Aarhus
Anbefalinger og tendenser #49 - Den magiske juletid</br>.C. Andersens klassiske eventyr Snedronningen spiller lige nu i en storslået balletforrestilling i Tivolis Koncertsal</br>Foto: PR-foto / Tivoli - Henrik Stenbjerg
.C. Andersens klassiske eventyr Snedronningen spiller lige nu i en storslået balletforrestilling i Tivolis Koncertsal
Foto: PR-foto / Tivoli - Henrik Stenbjerg
Facebook
Del på facebook

Rikke Engsig Nielsen

journalist
Rikke Engsig Nielsen har en bachelor i Nordisk Sprog og Litteratur og studerer på kandidatuddannelsen i Analytisk Journalistik på Aarhus Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hendes hjerte banker især for ny nordisk skønlitteratur, autofiktion og for alle de kulturprodukter, der kommer ind under huden på karaktererne og gør os klogere på, hvad det vil sige at være et menneske.
Se Rikkes artikler her →
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind