Slip dronningen og Oh Land løs – der er ballet

Slip dronningen og Oh Land løs – der er ballet

Kort og godt Skrevet af: Elisabeth Saugmann 05 Dec 2019

Slip dronningen og Oh Land løs – der er ballet

Oh Land og Dronning Margrethes samarbejde om ‘Snedronningen’ vises nu i Tivolis Koncertsal
Slip dronningen og Oh Land løs – der er ballet</br>Snedronningen spiller i Tivolis Koncertsal frem til den 29. december</br>Foto: PR-foto / Tivoli
Foto: PR-foto / Tivoli
Se store billeder her →
Snedronningen spiller i Tivolis Koncertsal frem til den 29. december
Der er mange anmelder-stjerner til dronning Margrethe og Oh Land for deres arbejde på den nye opsætning af H.C. Andersen-balletten ‘Snedronningen’ i Tivolis Koncertsal med musik af Oh Land og kostumer og scenografi af dronningen. Kritikerne påpeger, at dronningen er gået konsekvent og professionelt til værks i arbejdet med ballettens rammer. Der er fine øjeblikke, takket være kostumerne. Der er flot farverig natur, frysende hvide landskaber, iltre sorte danse-krager, pragtfulde farverstrålende biller og en røverkule med en led troldkone, der glæder sig til at æde Gerda - pigen, der med kærligheden som indre benzin, er draget ud for at finde sin elskede Kay. Han er forhekset af den onde snedronning, fremført af Oh Land på bånd og video på scenens bagvæg, iført den vildeste krone. Fra dronning til dronning! Om det kreative hold også bruger følgespots som ved rockkoncerter? Ork ja. Og der er royale high fives til malere som Van Gogh og Cezanne.
Foto: PR-foto / Tivoli - Per Morten Abrahamsen
Foto: PR-foto / Tivoli

Det er en familieforestilling, det her

Også Ohland høster anerkendelse for sin musik, der blandt andet opføres live på scenen af medlemmer af Copenhagen Phil som et aktiv i forestillingen. Det er minimalistisk musik med overgange til den mere powerfulde musical-genre. Og naturligvis er der både rap-nummer og børnevenlig ondskab. Det er en familieforestilling, det her.

Kærligheden overvinder alt, siger eventyret og H.C. Andersen. På ‘Snedronningen’ har dronningen igen arbejdet sammen med Oh Land og koreografen Yuri Possokhov, som de gjorde sidst med balletten "Askepot" på Pantomimeteatret i Tivoli .Og til nyhedsbureauet Ritzau har hun netop sagt, at hun da ikke håber, hun er ved at blive for gammel til det: ”For det er så morsomt, og jeg tror også, at det holder én lidt yngre i hovedet end ellers.” Det er helt i tråd med det, den næsten 80-årige dronning sagde ved et pressemøde i Tivoli op til premieren, hvor hun understregede, at hun agter at fastholde sin kreativitet.

Hun kan den udenad

Ved samme møde fortalte Oh Land om glæden ved at nørde H.C. Andersen med dronningen. ”Hun er en autoritet, som virkelig kan sin H.C. Andersen. Hun kan nærmest ‘Snedronningen’ udenad og siger til, hvis vi går for meget på afveje og ikke er tro mod hans eventyr,” sagde Oh Land, mens dronningen hørte på med et Mona Lisa –smil. ” Det er smaddersjovt at være en del af et hold, fordi man spiller bolden op ad hinanden og får idéer af hinanden. Kreativitet er heldigvis én af de ting, der ikke bliver brugt op. Tværtimod. Jo mere, man bruger den, jo mere kommer der af den.” ‘Snedronningen’ er dronning Margrethes ottende forestilling i Tivoli siden 2001.

Fakta:

Snedronningen spiller i Tivolis Koncertsal frem til den 29. december

Koreografi: Yuri Possokhov
Scenografi og kostumer: Dronning Margrethe
Musik: Oh Land
Libretto: Camilla Hübbe
Videodesign: Morten Just
Lysdesign: Al Crawford
Lyddesign: Henrik Christiansen

Del på facebook
Facebook

Elisabeth Saugmann

Journalist
Elisabeth er kulturjournalist og forfatter. Hun har tidligere været ansat i DR, på JyllandsPosten og Berlingske Media.

Hun har udgivet følgende bøger:
Musikkens førstedamer
Lidt hippie er nan vel altid
Super Mouse og Fejlfinderne
Prins Henrik
Samt bidraget til flere antologier
Se Elisabeths artikler her →
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind