Mumitrolde, Thomas Buttenschøn og en hemmelig klub - FIlm i skoven

Mumitrolde, Thomas Buttenschøn og en hemmelig klub i skoven

OmtaleAlt det andetSkrevet af: Marie Nyeng09. maj 2019

Film i skoven forvandler den 17. og 18. maj Riis Skov i Aarhus til et paradis for børnefamilier, som gerne vil se film og opleve koncerter og kunst sammen. I år kan man udover filmprogrammet blandt andre opleve Thomas Buttenschøn, Onkel Reje og Per Vers


For tredje år i træk har holdet bag Film i Skoven sammensat et stort program med både kreative og usædvanlige film, livekoncerter og workshops, hvor børn og voksne kan lege sammen. I dagene op til weekenden har festivalen et program for skoler og institutioner.

I år kan man blandt andet se klassikeren Hannibal og Jerry og Disneys gamle Robin Hood film. Der bliver vist afsnit fra en helt ny serie med Mumitroldene og kortfilm med Thomas Windings meget selvstændige hund Mester. Filmene vises i et stort biograftelt og i rummelige tipier, som giver en helt særlig stemning midt i skoven.
Film i skoven har både et rigt filmprogram, live musik, kunst og meget mere.
Foto: PR-foto / Film i skoven
En hemmelig klub holder workshop, som gør dig til en superhelt.
Foto: PR-foto / Film i skoven

Film inspirerer til leg

Lederen af Film i skoven Katharine Simpson kommer selv fra en filmbaggrund, og i sit hjemland Skotland har hun arrangeret flere store filmfestivaler og arbejdet med TV-produktion. For hende er film et sammensurium af alle kreative ting, og som hun siger: “Der er så meget kunst i film, både musik, god historiefortælling og alt det, der skal til for at skabe fantastiske billeder.”

Selvom Film i Skoven hedder noget med film og har fokus på at præsentere et filmprogram af høj kvalitet, er det i høj grad også en kulturfestival, hvor alle mulige forskellige kulturelle udtryk kommer i spil.

“Vi bruger film til at inspirere til kreative aktiviteter og til at komme ud og lege i skoven.”
Onkel Reje indtager Film i skoven med sit trylleshow.
Foto: PR-foto / Film i skoven
I år kan man blandt andet se klassikerne Robin Hood og Hannibal og Jerry.
Foto: PR-foto / Film i skoven

Fantasien får vinger

Den prisvindende kenyanske film Supa Moda handler om Jo, som er 9 år og drømmer om at være superhelt, men hendes uhelbredelige sygdom truer drømmen. Hendes søster og landsbyen søsætter en storartet plan, hvor Jo får brug for alle sine superkræfter. Inden filmen kan man finde sin egen superhelt frem i En hemmelig klubs superheltworkshop. Hos En hemmelig klub er der altid rig mulighed for at lade kreativiteten få vinger.

Det har den i bogstaveligste forstand også i den kunstinstallation, som man kan opleve på Film i skoven. Billedkunstner Iben Toft Nørgaard har skabt en installation med et væld af småt kryb og fantasi-insekter, som hun har formet og foldet i papir fra diverse opslagsværker.

Inden man pakker telefonen væk for at gå på festival med sine børn, så kan man udenfor festivalen gå på Grøffeldyrsjagt. Alt, I skal gøre, er at downloade app’en Hello Gruffalo, og så venter en jagt rundt i skoven, hvor I pludselig vil opleve karakterer fra filmen stå lige foran jer mellem ramsløg og bøgegrene.

Fredag indtager på både Thomas Buttenschøn og Per Vers film i skovens scene, mens Onkel Reke om lørdagen kommer med sit trylleshow og sin assistent.
Film i skoven foregår midt i Riis Skov.
Foto: PR-foto / Film i skoven
I skoven udenfor festivalpladsen kan man gå på Grøffeldyrsjagt.
Foto: PR-foto / Film i skoven

Fakta:

Film i skoven foregår den 15. til 18. maj
Se hele programmet her


Festivalens vision er både at skabe en sjov og magisk familieoplevelse, som pirrer den kulturelle forestillingsevne, samt udvide de kreative horisonter for børn såvel som for voksne.

Film i Skoven blev afholdt for første gang i maj 2017 som en del af programmet til Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad. Festivalen blev en stor succes og fik et højt besøgstal både på de offentlige festivaldage samt læringsdagene for børnehaver og skolebørn. I 2018 gentog succesen sig.

Facebook
Del på facebook

Marie Nyeng

Chefredaktør og kulturjournalist
Marie Norman Nyeng er uddannet Cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og er fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har arbejdet med journalistik og formidling af kultur, holdt foredrag og undervist kunstnere i at skrive og markedsføre sig.
Se Maries artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind