Den lille stationsby Langå får sin helt egen symfoni
NyhedSkrevet af: Fine Spind31. maj 2022

Den lille stationsby Langå får sin helt egen symfoni

Den 4.  juni får Langå sin helt egen symfoni. Det bliver en dag, hvor publikum i Langå kan opleve byen fortolket i scenografiske film, nye toner og ny litteratur sammen med en helt unik symfonisk koncert - En Symfoni til Langå.
Den lille stationsby Langå får sin helt egen symfoni</br>Langå er omgivet af natur</br>Foto: Pr-billede / Lydenskab
Langå er omgivet af natur
Foto: Pr-billede / Lydenskab
Symfonien opføres på Langå skole den 4. juni kl. 16.00. Projektet er en del af det regionale projekt En Symfoni til et Sted, hvor der skabes symfonier til fem forskellige steder i Midtjylland. 4. september samles uddrag fra hver symfoni i Musikhuset Aarhus.

På scenen i Langå er det klassiske ensemble Lydenskab, der sammen med lydspor og oplæsere, visuals, kor og solister udgør symfoniens orkester. Det bliver nyt, men det bliver også genkendeligt for den, der kender Langå. Det bliver uforudsigeligt og spektakulært, med et kunstnerisk udtryk, der fortolker knudepunktet, forbindelser mellem mennesker og forgreninger ud i Gudenåen og Egeskoven. Det bliver også nært og hjertevarmt med gode lokale borgere, der går på scenen sammen med ensemblet Lydenskab og to repræsentanter fra Langås sprudlende musikliv: Martin Ottosen og Ulla Bendixen fra Sorten Muld.

Gorm Askjær har komponeret En Symfoni til Langå i et storstilet genremøde mellem ny lyrik, scenografiske film og klassisk musik. Ard Jongsma har lavet visuals og forfatter Gerd Laugesen har skrevet tekster til symfonien, der samler musikere og byens stemmer i en storstilet Symfoni.

Møder mellem mennesker, by og natur

I marts indsamlede de medvirkende kunstnere fortællinger om livet i Langå i møder med foreninger, skoler, ældre med minder, mennesker med visioner og digterdrømme, folk med iværksætterånd, kirkekor og skovbørnehavebørn. Det er i inspiration fra disse møder symfonien er skabt. Koncerten varer ca. 60 minutter og tilegnes Langå, samt de personer og begivenheder, der er en del af byen.

"Jeg synes, det er vanvittig spændende at møde forskellige folk og høre deres og byens historier i forbindelse med projektet En Symfoni Til Langå. Det er en udfordring at omsætte de konkrete historier og inspirationer til musik, så jeg leder hele tiden efter indtryk, der enten har musik i sig eller som kan oversættes til en musikalsk idé. Jeg lader mig også påvirke af de andre involverede kunstnere og glæder mig til at lade det hele gå op i en højere enhed til koncerten d. 4. juni”, siger Gorm Askjær, der er komponist i projektet.

En Symfoni til Langå produceres af Lydenskab, et internationalt klassisk ensemble med base i Aarhus, der formidler den klassiske musik i nye rammer, bryder koncertsalen op og skaber anderledes musikalske oplevelser for publikum, musikere og samarbejdspartnere. Igennem de seneste år har de skabt et tæt samarbejde med komponist Gorm Askjær om borgerinddragende symfonier.

Se mere på www.lydenskab.dk

Efterfølgende kan en bearbejdet udgave af symfonien opleves på:
www.symfonitiletsted.dk
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind