En kæmpe moderkage indtager Roskilde Festival
NyhedSkrevet af: Fine Spind30. maj 2022

En kæmpe moderkage indtager Roskilde Festival

Når Roskilde Festival for første gang i to år samler publikum igen, er det samtidig startskuddet for Museet for Samtidskunsts udstilling PLACENTA, der rykker ind på kunstområdet Art Zone fra 29. juni - 2. juli.
En kæmpe moderkage indtager Roskilde Festival</br>Skitse af PlACENTA</br>Foto: PR-billede
Skitse af PlACENTA
Foto: PR-billede
PLACENTA forsvinder næppe i mængden. Med sin 3.4 x 11 meter lange oppustelige krop skyder den overdimensionerede moderkage op over menneskeskaren. Det er den fremadstormende kunstner Marie Munk, der står bag værket og udstillingen, som vises i to dele: Første del finder sted på Roskilde Festival, mens PLACENTA i anden ombæring tager plads midt i Roskilde by, hvor alle dem, der ikke indløser en billet til Roskilde Festival i år også får chancen for at opleve værket. Den præcise placering løfter museet sløret for på et senere tidspunkt.

Tag plads på organet

Vi ved godt, at vi står over for dødt, kunstigt materiale, men for vores indre blik ser vi et virkeligt organ med pulserende blodkar og fugtige hinder. PLACENTA ligner til forveksling en ægte, forstørret moderkage, men kommer vi tæt på, ser vi, at den er lavet af det syntetiske PVC-materiale, som vi kender fra hoppeborge. PLACENTA kan man dog ikke hoppe på, men det er muligt at slænge sig på organet, hvis publikum trænger til en pause på festivalen eller midt i Roskilde by.

Livgivende og frastødende

Moderkagen giver liv til barnet i maven, men ser fremmed ud, når den ved fødslen udstødes fra kroppen og forvandles til et billede på den afstand og det akavede forhold, mange har til deres egen kropslige natur. Og her er den så – midt på festivalpladsen - blæst op i en absurd størrelse og frastødenede i al sin kødelighed. Samtidig minder den os om, at vi alle er forbundet – og hvor magisk det egentlig er, at vi er i stand til at skabe nyt liv.

Om Marie Munk

Marie Munk (f. 1988) er uddannet fra London Royal College of Art og har senest udstillet på Gl. Holtegaard, Tranen og Melange i Wien. Hun arbejder med skulptur, installation, video og performance og beskæftiger sig ofte gennem sit arbejde med idéen om, at mennesker er forbundet gennem deres fælles oplevelse af at have en kødelig krop i en teknologisk verden.
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind