Undervandsorkesteret Between Music starter crowdfunding efter konkurs
NyhedSkrevet af: Fine Spind12. maj 2022

Undervandsorkesteret Between Music starter crowdfunding efter konkurs

Undervandsorkestret Between Music gik konkurs, efter at internationale forsikringsselskaber nægtede at betale et skadeskrav på flere millioner kroner
Undervandsorkesteret Between Music starter crowdfunding efter konkurs</br>Between Music, Aquasonic, Nanna Bech</br>Foto: Charlotta de Miranda
Between Music, Aquasonic, Nanna Bech
Foto: Charlotta de Miranda

Between Music rækker nu ud til deres mange følgere og publikum og har startet en indsamling for at komme på fode igen: "Tusindvis af mennesker har oplevet vores koncerter, og vores videoer er gået viralt flere gange på sociale medier. Vi har derfor en meget stor gruppe, vi kan nå ud til. Det giver et godt grundlag, og vi håber, at rigtig mange vil støtte os med et større eller mindre beløb.” siger musiker og medstifter Robert Karlsson.

Crowdfundingen er allerede godt igang, og sammen med en større anonym donation, har det muliggjort tilbagekøb af instrumenterne og udstyret.

“Det er fantastisk, at vores specialbyggede instrumenter er reddet. Næste trin er, at sørge for at vi kan komme ud på turné igen. For at kunne turnere med AquaSonic og drive Between Music videre, kræver det en grundlæggende infrastruktur, herunder bl.a. administration, omfattende forsikringer, bogholder og juridisk bistand. Og så håber vi at få samlet nok midler ind til at fortsætte de andre vandprojekter, som vi var godt i gang med.“ siger Robert Karlsson.

Måtte sige nej til New York

Efter konkursen blev ensemblet nødt til at aflyse planlagte koncerter i Norge og sige nej til forespørgsler fra bl.a. New York. Nu håber de at infrastrukturen kommer på plads, så de kan gennemføre koncerter i Schweiz til efteråret.

Between Music har siden 2016 turneret verden rundt med deres undervandskoncert AquaSonic. Fra Australien til Nordnorge og fra Hong Kong til Rusland har fem musikere sunget og spillet på deres undervandsinstrumenter, nedsænket i fem store akvarier.

Undervandskoncerten har høstet stor, international anerkendelse. Time Magazine har kaldt koncerten for “Spectacular” og mange store medier som bl.a. BBC, Discovery Channel og Al Jazeera har lavet reportager om projektet.

En medieanalyse fra 2018 viste, at omtaler om Between Music er nået ud til over 800 millioner mennesker. I halvdelen af omtalen var Danmark og Aarhus nævnt, med en potentiel annonceværdi af 52 mill. kr.

18 år i vand

Kunstnerisk leder Laila Skovmand startede i 2004 med at synge under vand, hvilket åbnede op for en mangeårig kunstnerisk og videnskabelig undersøgelse af vand.

“I årtusinder har vi mennesker forsøgt at begribe verden og os selv i verden gennem sang og musik - i luft. Men hvad nu hvis det ikke er en selvfølge at musik skal skabes i luft? Får det os til at se og opleve verden på en anden måde? Og endda måske forandre den måde vi er i verden på? Det er det jeg er interesseret i at undersøge og at dele med publikum.” siger Laila Skovmand.

I 2012 dannede Laila Skovmand sammen med Robert Karlsson ”Between Music”. Gennem innovative kunstprojekter er formålet at undersøge hvem vi er som mennesker; vores fælles ophav og vores forhold til hinanden og til vores omgivelser. Vandprojekterne er første del af den undersøgelse.

Konkursen

Da Between Music måtte erklære sig konkurs kort før nytår, mistede ensemblet alt. Årsagen til konkursen var en vandskade i forbindelse med en koncert i udlandet i 2019. Between Music og spillestedet var begge forsikrede, men de internationale forsikringsselskaber nægtede at betale den bekostelige skade, der beløb sig til 4,7 mill. kr.

Det var et hårdt slag, men nu har Laila Skovmand og Robert Karlsson samlet kræfter til at genopbygge Between Music ved at lancere en global crowdfunding-kampagne.

"Vi har brugt tusindvis af timer på at udvikle dette kunstneriske projekt og på at lære at spille vores specialbyggede undervandsinstrumenter. Desuden havde vi gang i fem andre projekter omkring lyd og vand, og havde planer om en bæredygtig vandfestival. Vi kan ikke bare lade det hele gå under,” siger Laila Skovmand.

Crowdfunding-kampagnen kan ses på: www.betweenmusic.dk


Der er videoer, der giver indblik i Between Music’s koncert ”AquaSonic”, og alle de nye projekter, som Between Music har visioner om at realisere ved et comeback.

Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind