Charlottenborg udskriver konkurrence om kurateringen af stor historisk udstilling
NyhedSkrevet af: Fine Spind20. jan 2022

Charlottenborg udskriver konkurrence om kurateringen af stor historisk udstilling

I 2023 har Kunsthal Charlottenborg 140-års jubilæum, og kunsthallen udskriver i den forbindelse nu en konkurrence for at finde den eller de rette kuratorer til en kommende udstilling, der skal fortælle udstillingsbygningens historie
Charlottenborg udskriver konkurrence om kurateringen af stor historisk udstilling</br>Kunsthal Charlottenborg har 140 års jubilæum. Det er en lang historie for en kunsthal og stedet har gennem tiden præsenteret et væld af de helt store kunstnere i kunsthistorien.</br>Foto: PR-foto / Kunsthal Charlottenborg
Kunsthal Charlottenborg har 140 års jubilæum. Det er en lang historie for en kunsthal og stedet har gennem tiden præsenteret et væld af de helt store kunstnere i kunsthistorien.
Foto: PR-foto / Kunsthal Charlottenborg
Vind 1,5 mio. kr. til stor udstilling om Kunsthal Charlottenborgs historie. Sådan lyder beskeden fra Kunsthal Charlottenborg.

I 2023 har Kunsthal Charlottenborg 140-års jubilæum, og kunsthallen udskriver i den forbindelse nu en konkurrence for at finde den eller de rette kuratorer til en kommende udstilling, der skal fortælle udstillingsbygningens historie.

Siden udstillingsbygningen stod færdig i 1883, har nogle af de mest væsentlige og nyskabende danske og udenlandske kunstnere udstillet på Kunsthal Charlottenborg fra Anna Ancher til Ai Weiwei, fra Edvard Munch til Marina Abramovic. Vi ønsker nu at få fortalt historien med både de kendte og mindre kendte kunstnere, som har sat deres aftryk på Kunsthal Charlottenborg.

Kunsthal Charlottenborg har altid haft en særlig tilknytning til Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, som kunsthallen deler adresse med. Charlottenborg beskrives af flere som arnestedet i dansk kunst, da de fleste danske kunstnere med en plads i kunsthistorien enten har gået på akademiet på Charlottenborg eller udstillet tidligt i deres karriere på kunsthallen.

Kunsthal Charlottenborg har længe haft lyst til at skrive Kunsthal Charlottenborgs historie gennem en stort anlagt udstilling, der både viser væsentlige nedslag i kunsthallens udstillingsprogram, fortæller direktørMichael Thouber. “Samtidig vil vi gerne skrive eller genskrive institutionens historie på en måde, der både viser de åbenlyse højdepunkter og samtidig fremdrager nogle af de kunstnere og begivenheder, der endnu ikke har fundet plads i den officielle kunsthistorie,” siger han.

Derfor leder Kunsthal Charlottenborg nu efter den eller de rette kuratorer til at skabe det udstillingskoncept, der kan nuancere fortællingen om Kunsthal Charlottenborgs historie, og samtidig kan fungere som en væsentlig udstilling i sin egen ret i 2023/24.

Open call

For at deltage i konkurrencen, skal man sende en ansøgning med et udstillingskoncept (max 2 sider) samt CV for kurator eller kuratorgruppen senest den 15. marts 2022 kl. 12.00 via linket her

Udstillingskonceptet skal indeholde en klar udstillingsidé, eksempler på kunstnere, der kunne deltage, samt et kort oplæg til, hvordan det påtænkes at researche og udfolde ansøgerens version af Kunsthal Charlottenborgs historie.

En kunstfaglig jury vurderer alle indkomne udstillingskoncepter i fortrolighed. I udvælgelsen af de bedste ideer har juryen fokus på det visionære udstillingskoncept, på metode til research og på den nutidige formidling af kunsthallens 140-årige historie.

To idéer bliver herefter udvalgt til en kvalificeringsrunde, hvor deltagerne hver modtager 25.000 kr. til videreudvikling af deres idéer. I kvalificeringsrunden efterspørges også et realistisk budget, og kunsthallen tilbyder både mødefaciliteter og økonomisk rådgivning, hvis der er behov for dette. Efter kvalificeringsrunden giver juryen tilbagemeldinger til begge deltagere og udpeger den endelige vinder.

Om udstillingen

Vinderen får adgang til at samarbejde med kunsthallens medarbejdere og et budget på i alt 1,5 mio. kr. til at realisere udstillingen. Institutionen understøtter projektet, som med alle andre udstillinger skabt af eksterne kuratorer, og vinderen tilbydes desuden hjælp til formidling og kommunikation frem mod realisering af udstillingen.

Udstillingen skal åbne i kunsthallens sydfløj i september 2023 – i forbindelse med kunsthallens 140 års jubilæum – og vises frem til januar 2024. Udstillingen ligger i forlængelse af andre store temaudstillinger i kunsthallens sydfløj som Verden er i dig (2021), Hekseja
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind