Riddersalen bliver til en kabaret-scene
NyhedSkrevet af: Fine Spind11. jan 2022

Riddersalen bliver til en kabaret-scene

Det traditionsrige og helt enestående teaterrum Riddersalen på Frederiksberg bliver frem til sommer omdannet til en kabaretscene for voksne. Den åbner med første forestilling den 12. februar
Riddersalen bliver til en kabaret-scene</br></br>Foto: PR-foto / Riddersalen - Dennis Westerberg
Foto: PR-foto / Riddersalen - Dennis Westerberg
Fra februar fyldes Riddersalen med ramponerede strudsefjer og et orkester i kollektiv livskrise med en gennemkomponeret billedstorm i den mørke og humoristiske kabaret ‘Jolly Weltschmerz’.
Det traditionsrige gamle teater Riddersalen bliver nemlig transformeret til det, teatret selv kalder et moderne fristed med relevante og nyskabende kunstnere og værker på scenen. Efter planen skal Riddersalen hver år blive til ‘Kunstnerkabareten’ fra nytår og frem til sommeren. KUNSTNERKABARETEN RIDDERSALEN skal både være en beværtning, et teater og et rum for musik, oplæsninger, debatter og arrangementer. I foråret 2022 kan publikum Blandt andet møde Bodil Jørgensen, Søren Ulrik Thomsen, Ditlev Tamm, Kirsten Hammann, Jan Grarup, Pelle Dragsted, Martin Ågerup, Mette Kierstein, Jytte Abildstrøm, Daimi, Svaneborg Kardyb, Caspar Eric, Line Knutzon, Inaam Nabil, Filip West, Hanne Højgaard Viemose, Jonas Poher og mange flere.

Det er den 12. februar Riddersalen efter planen har premiere på den mørke og humoristiske kabaret ‘Jolly Weltschmerz’, der er en moderne musikforestilling med træk fra den ekspressionistiske og politiske kabaret fra 1920’erne.
Forestillingen udfordrer kabaretgenren og undersøger, hvad der sker, når et menneske går i stykker og bliver samlet igen i en moderne scenisk fortolkning. ‘Jolly Weltschmerz’ indeholder tekster på fortrinsvis dansk, men også på engelsk og tysk.

Kunstneriske leder på Riddersalen Mette K. Madsen fortæller, at teatret ønsker at få publikums øjne op for det legendariske og magiske sted.
“Siden 1914 har store kunstnere som Storm P., Liva Weel, PH, Per Knutzon, Lulu Ziegler, Kjeld Abell, Bertold Brecht, Daimi og Jytte Abildstrøm sat deres unikke aftryk på Riddersalens succes, og nu bygger vi videre på det fundament med moderne og vital scenekunst på KUNSTNERKABARETEN RIDDERSALEN,” fortæller hun.

På scenen kan publikum i den første opsætning i kabaretformatet opleve de musikalske skuespillere, Mette K. Madsen, Karin Bang Heinemeier, Jens Gotthelf og Morten Raahede Brovn, der sammen har skabt et inspirerende arbejdsfælleskab gennem årene. Musikken opføres live på scenen af skuespillerne i samspil med kapelmester Thomas Dinesen.

Ud over at være med på scenen står Mette K. Madsen også for idé og iscenesættelse sammen med dramaturg Trine Wisbech, der har stået bag flere succesfulde opsætninger som produktionsdramaturg. Sammen med holdet på kabareten står Hanne Højgaard Viemose, Kirsten Hammann og upcoming lyrikgruppe Kiosk med flere for teksterne til den moderne forestilling. Scenograf Dorte Holbek og lysdesigner Sonja Lea har sammen skabt forestillingens visuelle univers, mens kostumier og kunstner Thomas Winkler står for kostumerne. Den anerkendte teater- og filmkomponist Joachim Holbek, der blandt andet har komponeret musik til Lars von Triers film, har skabt den rytmiske lydside til JOLLY WELTSCHMERZ! med inddragelse af musik af blandt andre Björk, Nephew, Stereo Total, Bill Cook, Thomas Dinesen og jazzduoen Svaneborg Kardyb.

Kabaretens beværtning er nyindrettet og har fået et nyt farverigt design. Her bydes publikum velkommen med øl, champagne eller absint for de modige. Desuden har teatret fået hjælp fra belysningsvirksomheden Louis Poulsen til at gøre PHs tid på teatret nærværende, når hans lampedesign kommer til at pryde teatrets foyer.
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind