Det eksperimenterende performancekoncept Sisters Hope bliver en højskolelinje
NyhedSkrevet af: Fine Spind17. nov 2021

Det eksperimenterende performancekoncept Sisters Hope bliver en højskolelinje

På Ryslinge Højskole bliver det nu muligt at gå på en linje, hvor man dykker helt ned i performance-gruppen Sisters Hopes særlige univers
Det eksperimenterende performancekoncept Sisters Hope bliver en højskolelinje</br>Tilbage i 2017 kunne man indskrive sig på Sisters Academy – the boarding school på Den Frie Udstillingsbygning. Det var en performance oplevelse, hvor man skulle deltage i mindst  24 timer.</br>Foto: Sisters Academy - The Boarding School by Sisters Hope - Idiana Lindhardt
Tilbage i 2017 kunne man indskrive sig på Sisters Academy – the boarding school på Den Frie Udstillingsbygning. Det var en performance oplevelse, hvor man skulle deltage i mindst 24 timer.
Foto: Sisters Academy - The Boarding School by Sisters Hope - Idiana Lindhardt

Det sker vist ikke så tit, at en scenekunstnerisk performance udvikler sig til en linje på en højskole. Men det sker altså nu, hvor der er mulighed for at gå på linjen Sensuous Learning - Sisters performancemetode på Ryslinge Højskole.
Linjen tager udgangspunkt i performancegruppen Sisters Hopes særlige performancemetode. Vi har tidligere her på Fine Spind skrevet en reportage fra gruppens helhedsoplevelse i Den Frie Udstillingsbygning. Her blev vores skribent indkvarteret som elev på en kostskole, hvor eleverne, som det lød fik deres poestiske selv kontakt, stimuleret og udfordret. Desuden blev morgenmaden serveret klokken “Water,” aftenmødet startede en halv over “Infinity Stone” og aftenundervisningen en halv time over “Infinity Air”

 

Læs reportagen her: Sisters Academy – Den æstetiske kostskole gjorde mig til orm

Det eksperimenterende performancekoncept Sisters Hope bliver en højskolelinje</br>Fra perfomancen SIsters Academy i Den Frie Udstillingsbygning i 2017. </br>Foto: Sisters Academy - The Boarding School by Sisters Hope - Idiana Lindhardt
Foto:
På samme måde lyder det også i beskrivelsen af højskolelinjen vil stimulerer nye mere sanselige værens- og læringsformer: Metoden er blandt andet det performance-metodiske udgangspunkt for det internationale stor-skala projekt Sisters Academy, herunder træningen af alle de performere mm. der arbejder og har arbejdet med Sisters Hope igennem tiden.
Det er Gry Worre Hallberg, som er kunstnerisk leder af performance-gruppen Sisters Hope og performancekunstner, som står bag højskolelinjen. Hun er en internationalt efterspurgt underviser på forskellige Performing Arts Schools og universiteter i hele verden. Hun har tidliger. undervist på Iceland Academy of Arts, Scenekunstskolen, The University of Stavanger, University of Agder, Holbæk Kunsthøjskole. Gennem det seneste årti er Sisters-metoden blevet forfinet og fordybet i en sådan grad, at hun nu mener, at den rummer et unikt transformativt potentiale. Metoden opererer i spændingsfeltet mellem performancekunst, pædagogik, forskning og aktivisme. Gry Worre Hallberg er desuden kunstnerisk leder af Dome of Visions og skriver lige nu på en praksisbaseret PhD om sit kunstneriske arbejde på Københavns Universitet, Institut for Kunst og Kulturvidenskab.

Gennem forløbet på højskolen vil de udforske, hvordan det sanselige og poetiske kan danne udgangspunktet for kunstnerisk arbejde med krop, sind, læren og væren. De vil afprøve og udforske den immersive performanceinstallations transformative potentiale. Eleverne vil blive trænet i performativt nærvær og blive undervist i sanselige teknikker inden for den interaktive performancekunst. De vil desuden komme igennem daglig krops- og mentaltræning for at opøve poetiske og sanselige evner,
Det hele kulminerer i en immersiv performance, hvor de lever og performer deres individuelle poetiske selv i en performativ manifestation, som led i Teaterfestivalen på Ryslinge Højskole.
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind