Statens Kunstfondnet værks- og genrespillesteder skal udvikle livescenen
NyhedSkrevet af: Fine Spind29. okt 2021

10 spillesteder skal sikre mere varierede koncerter

Statens Kunstfond har udpeget ti spillesteder, som som skal være særlige netværks- og genrespillesteder for at udvikle livescenen
10 spillesteder skal sikre mere varierede koncerter</br>Tapperiet i Køge er et af de nye netværks- og genrespillesteder</br>Foto: PR-foto / Statens Kunstfond -Tapperiet / Sif Mikkelsen
Tapperiet i Køge er et af de nye netværks- og genrespillesteder
Foto: PR-foto / Statens Kunstfond -Tapperiet / Sif Mikkelsen
Statens Kunstfond sætter nu navne på de ti udvalgte netværks- og genrespillesteder, der frem til 2024 skal sikre et mere varieret koncertudbud I Danmark. Spillestederne modtager sammen med titlen årligt 1 million kroner, og med udpegningerne får den danske livescene markant bedre muligheder for samarbejde og udvikling.

Netværks- og genrespillestederne skal være knudepunkter for formidling og udvikling af de smalle musikgenrer og understøtte vækstlaget, så vi i fremtiden har et rigt og varieret koncertudbud i Danmark, lyder det fra Projektstøtteudvalg for Musik. Udvalgsleder Emil de Waal siger:

”Ud fra et stærkt ansøgerfelt har vi valgt de ti spillesteder, som vi tror har de bedste muligheder for at udvikle livescenen med nye samarbejder og nye kunstneriske metoder. Det har været en svær prioritering, fordi alle ansøgninger har været rigtig gode.”

De nye netværks- og genrespillesteder for perioden 2022-2024:
Huset (Aalborg), Spillestedet Generator (Ringkøbing), Tapperiet (Køge), Kulturmaskinen (Odense), Culture Box (København), Aabenraa Live (Aabenraa), Jazz I Trekanten (Kolding), KulisseLageret / Platform K (Horsens), Loppen (København) og Spillestedet Harders (Svendborg).

Netværks- og genrespillestederne skal fremme musiklivet lokalt, regionalt og nationalt og sikre et varieret koncertudbud i hele landet. Ordningen er lavet for at give bedre udfoldelsesmuligheder for vækstlag og etablerede kunstnere og desuden sikre bedre samarbejde mellem koncertarrangører.

Der blev på finansloven 2021 afsat cirka 30 millioner kroner i årene 2022-2024 til etablering af en ny ordning for netværks- og genrespillesteder. Der er tidligere i år uddelt 7,3 millioner kroner for andet halvår af 2021, hvor 14 spillesteder har haft mulighed for at afprøve et virke som netværks- og genrespillesteder.
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind