Rebecca Mathews bliver ny direktør på ARoS
NyhedSkrevet af: Fine Spind27. okt 2021

Rebecca Mathews bliver ny direktør på ARoS

ARoS har fundet museets næste direktør. Nuværende direktør for Glasmuseet i Ebeltoft Rebecca Matthews overtager stillingen som museumsdirektør den 1. januar 2022
Rebecca Mathews bliver ny direktør på ARoS</br>Rebecca Matthews bliver ny direktør på kunstmuseet ARoS</br>Foto: PR-foto / ARoS
Rebecca Matthews bliver ny direktør på kunstmuseet ARoS
Foto: PR-foto / ARoS
Bestyrelsen for ARoS har ansat den 53-årige Rebecca Matthews som ny direktør. Hun skal efterfølge den stormombruste Erlend Høyersten på det markante museum.
Bestyrelsen valgt hende i det museet kalder er stærkt felt af ansøgere fra både ind- og udland.

“Vi er glade for at kunne offentliggøre, at Rebecca Matthews bliver ny direktør for ARoS. Vi har været igennem en grundig ansættelsesproces med kvalificerede kandidater, men til sidst faldt valget på Rebecca Matthews, da vi har stor tillid til, at hun kan føre museets positive udvikling videre,” siger bestyrelsesformand Carsten Fode, ARoS

Rebecca Mathews stod også i spidsen som direktør for Aarhus rolle som kulturhovedstad i 2017. Carsten Fode fortæller videre, at hun har en gedigen kunstfaglig baggrund og en betydelig ledelseserfaring i kulturbranchen. Efter 2017 og indtil nu har hun været ansat som leder af glasmuseet i Æbeltoft, hvor hun også har stået for kunstneriske udstillinger med glas.

“Vi er sikre på, at hun er i stand til at lede ARoS, som er et mangefacetteret kulturhus, der ud over kunst også omfatter forskning, formidling og kommercielle aktiviteter som shop, café og restaurant. Hendes kompetencer og imødekommende personlighed kan komme i spil både lokalt, nationalt og internationalt, hun har et stort netværk og stor erfaring med fundraising. Alt dette har vægtet højt i ansættelsesudvalget, siger bestyrelsesformand Carsten Fode, ARoS.

Rebecca Matthews har flere internationale topposter inden for kunst og kultur bag sig. Hun har tidligere arbejdet for British Council som direktør Global Partnerships i New York, og hun var direktør for Government Relations ved Operahuset i Sydney.

“Jeg har sagt ja til en enestående mulighed for at stå i spidsen for et af Danmarks mest markante kulturflagskibe. ARoS er ikke kun kendt i Danmark men også i udlandet, og jeg glæder mig til at bruge mine erfaringer og kompetencer til at udvikle museet yderligere. I dag har jeg hilst på alle medarbejderne, og jeg ser frem til sammen med dem, bestyrelsen og de øvrige samarbejdspartnere at skrive de næste kapitler af museets fantastiske succeshistorie,” siger Rebecca Matthews, kommende direktør for ARoS.

Hendes uddannelsesmæssige baggrund er blandt andet en MA i kunsthistorie fra London University med speciale i tysk ekspressionisme og en lederudddannelse fra Oxford University, Said Business School.
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind