Ny kunstfaglig direktør i Kunsthal Aarhus Diana Baldon
NyhedSkrevet af: Fine Spind13. okt 2021

Ny kunstfaglig direktør i Kunsthal Aarhus

Italienske Diana Boldon bliver ny kunstfaglig direktør i Kunsthal Aarhus. Hun kommer fra leder af flere udenlandske udstillingssteder
Ny kunstfaglig direktør i Kunsthal Aarhus</br>Diana Baldon bliver ny kunstfaglig direktør i Kunsthal Aarhus.</br>Foto: PR-foto / Kunsthal Aarhus
Diana Baldon bliver ny kunstfaglig direktør i Kunsthal Aarhus.
Foto: PR-foto / Kunsthal Aarhus
Kunsthal Aarhus har i nogle måneder været uden en kunstfaglig direktør efter, at Jacob Fabricius rykkede til Art Hub Copenhagen i maj. Men nu er en ny kunstfaglig direktør fundet, og valget er faldet på den italienske kurator og kunsthistoriker Diana Baldon (f. 1974), der gennem flere år har boet i København.

For bestyrelsen har det været vigtigt, at Diana Baldon er internationalt orienteret og har en stor erfaring, som hun kan bringe i spil overfor publikum og på kunstscenerne lokalt, nationalt og internationalt, lyder det fra kunsthallen i en pressemeddelelse.

“Diana har lavet markante udstillinger og andre kunstfaglige bidrag omkring samtidskunsten, som vi glæder os til at se udfoldet yderligere i nærmeste fremtid – nu i Kunsthal Aarhus,” lyder det fra bestyrelsen

Diana Baldon har en master i Creative Curating fra Goldsmiths College, London Universitet. Siden har Baldon kurateret samtidskunst til en lang række internationale udstillingssteder og biennaler.

Diana Baldon har flere direktørstillinger på sit CV. Hun har blandt andet ledet Index samt Malmö Konsthall i Sverige og senest Fondazione Modena Arti Visive i Italien. Hun har foruden sit arbejde som direktør skrevet tekster, som har været publiceret i flere internationale magasiner såsom Artforum og Flash Art.

Bestyrelsesformand Søren Taaning siger:
”På vegne af bestyrelsen er det mig en glæde, at Diana Baldon starter i Kunsthal Aarhus som kunstfaglig direktør. Diana vil kunne videreføre det høje faglige niveau i kunsthallen og samtidig tilføre sine egne perspektiver på samtidskunsten.

Selv glæder Diana Bolden sig til at tage fat på opgaverne i Kunsthal Aarhus. “Jeg ser frem til at udvikle projekter af høj kvalitet sammen med teamet og med bestyrelsen. Uden at miste sit engagement til publikum har Kunsthal Aarhus været et spydspids igennem de sidste mange år og har med en eksperimentel og kritisk tilgang bragt nogle af de mest innovative billedkunstnere, forskere og andre faglige aktører fra Danmark sammen med banebrydende kolleger fra udlandet", fortæller hun.

Diana Baldon skal drive Kunsthal Aarhus med administrerende direktør Iben Mosbæk skal stå i spidsen for at løfte og kommunikere Kunsthallens vision og virke.
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind