Nøgne kvinder som får, der passes af hyrdehunde-manden - nyt værk af Noelia Moraz Solvez
NyhedSkrevet af: Marie Nyeng04. juni 2019

Nøgne hunner græsser mens de passes af hyrdehunden

Noelia Moraz Solvez har premiere på et nyt videoværk, hvor en gruppe nøgne fåre-kvinder bevogtes af den nøgne hydehunde-mand
Nøgne hunner græsser mens de passes af hyrdehunden</br>Noelia Moraz Solvez bruger nøgne mennesker, der opfører sig som dyr i sine værker. Billedet er fra hendes nye videoværk Sheep.</br>Foto: Christoffer Brekne
Noelia Moraz Solvez bruger nøgne mennesker, der opfører sig som dyr i sine værker. Billedet er fra hendes nye videoværk Sheep.
Foto: Christoffer Brekne
Er der noget så fredeligt som en flok får på græs med en opmærksom hyrdehund til at holde vagt? Men hvad nu hvis det slet ikke er får men nøgne kvinder, som kravler rundt og græsser og mæer - mens en lige så nøgen mand er hyrdehund og forsøger at holde flokken i skak. Så er det lige pludselig ikke så harmonisk og fredligt et billede længere.
Man kan opleve ko-menneskene i levende live på Godsbanen til åbningen af Singing our Place festival
Foto: Christoffer Brekne
Performancekunstneren Andreas
Constantinou er hyrdehund i Noelia Moraz Solvez videoværk Sheep.
Foto: Christoffer Brekne

Sådan er det i billedkunstner Noelia Mora Solvez nye videokunstværk Sheep. Den vagtsomme hyrdehund kontrollerer gruppen af nøgne kvinder. Han skubber til dem og forsøger at få dem til at bevæge sig derhen, hvor han gerne vil have det. Værket bliver vist på to skærme, og undervejs jager hunden alle fårene fra den ene skærm over på den anden.

Ifølge Noelia Moraz Solvez er værket en humoristisk kommentar til den måde, vi forstår os selv på, mens vi lever i et samfund, som hun stadig mener er præget af patriarkalske strukturer. I sin kunst karikerer hun kønsroller, seksuelle dynamikker og magtbalancer ved at sætte nøgne mennesker i dyrs sted. Når de nøgne mennesker går rundt og spiser græs og bliver jaget vildt som dyr, så ser man pludselig på dem på en helt ny måde.

Perfomancefestivalen Singing our Place på Godsbanen i Aarhus viser fra den 6. til den 10. juni et væld af forestillinger og performances og under hele festivalen kan man opleve Noelia Moraz Solvez nye videoværk Sheeps. Man kan også se hendes værker Cows og Fish, hvor der også er nøgne mennesker på spil i rollen som dyr.
På åbningsaftenen for festivalen kan man opleve menneskelige køer i levende live, når de kommer på græs i Godsbanens foyer. Her kan man selv fodre 'dyrene' og være med til at passe dem.

Noelia Moraz Solvez fik under sidste års udgave af Kunstnernes Påskeudstilling og Spring i Kunsthal Aarhus stor opmærksomhed med værket Birds, som siden blev købt af kunstmuseet ARoS og nu er en del af deres faste samling.

Fakta:

Værket Sheep og andre af Noelia Mora Solvez kunstværker kan opleves på Godsbanen i Aarhus fra den 6. - 10. juni.

Gruppen af får er en lang række anerkendte kvindelige kunstnere: Annika B.Lewis, Signe Klejs, Katrine Faber, Kristine Hymøller, Lisbeth Bachman, Dagmara Bilon, Tone Haldrup Lorenzen, Siri Maj Knutsen, Manuela Solvez, Ana Alcazar og Noelia Mora selv.

I rollen som fårehunden ses performancekunstneren Andreas Constantinou.

Videoværket Sheep har fået støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune Kulturudviklingspulje og Aarhus Filmværksted, og er en del af Singing Our Place Festival 2019.

Facebook
Del på facebook

Marie Nyeng

Chefredaktør og kulturjournalist
Marie Norman Nyeng er uddannet Cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og er fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har arbejdet med journalistik og formidling af kultur, holdt foredrag og undervist kunstnere i at skrive og markedsføre sig.
Se Maries artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind