Nu vender Christian Lollikes Erasmus Montanus tilbage til Aarhus Teater
OmtaleSkrevet af: Fine Spind10. mar 2022

Nu vender Christian Lollikes Erasmus Montanus tilbage til Aarhus Teater

Christian Lollikes succesfulde fortolkning af Ludvig Holbergs klassiker Erasmus Montanus bliver genopsat på Aarhus Teater. Det sker i anledning af at det nu er 300 år siden Danmarks første offentlige teater åbnede
Nu vender Christian Lollikes Erasmus Montanus tilbage til Aarhus Teater</br>Erasmus Montanus på Aarhus Teater i 2022.</br>Foto: Montgomery Photo/Emilia Therese.
Erasmus Montanus på Aarhus Teater i 2022.
Foto: Montgomery Photo/Emilia Therese.

Reumert-vinder markerer jubilæum

Til efteråret 2022 kan publikum på Aarhus Teater atter opleve Christian Lollikes Reumert-vindende forestilling Erasmus Montanus. Genopsætningen sker som led i markeringen af DANSK TEATER 300 ÅR, hvor Ludvig Holberg var en helt central aktør i åbningen af landets første offentlige teater i 1722.

Ny Erasmus

Når Erasmus Montanus træder ind på scenen til efteråret, 300 år senere, bliver det i skikkelse af den fremadstormende ensembleskuespiller Emil Prenter, der tidligere har modtaget stor ros for sin rolle som Alex i A Clockwork Orange. Bjarne Henriksen gestalter endnu en gang Jeronimus, mens Tina Gylling Mortensen træder i Nilles træsko. Arian Kashef og Johannes Lilleøre melder sig også under fanerne, mens Anders Baggesen, Andreas Nicolai Petersen, Jacob Madsen Kvols, Nanna Bøttcher og Sofia Nolsøe samt Aarhus Teaters Kor trækker i deres velkendte kostumer.

En krig om sandhed

Christian Lollikes bud på Erasmus Montanus puster til gløderne under den eviggyldige konflikt mellem sandt og falsk. Og med tanke på de kapitler, der skrives i verdenshistorien i 2022, er forestillingens centrale spørgsmål om hvem, der definerer sandheden, absolut påtrængende. For selvom Erasmus har ret i, at jorden er rund, er det ikke sikkert han får ret, hvis flertallet står fast på, at den er flad som en pandekage.

”Nogle gange rammer en forestilling plet, og det var tilfældet med den her opsætning af Erasmus Montanus: Det er simpelthen et mesterværk af en iscenesættelse. Når det så samtidig er jubilæumsåret for Dansk Teater er det helt oplagt at vise en forestilling, der i sig selv på det nærmeste har opnået klassikerstatus.”
-Trine Holm Thomsen, teaterdirektør Aarhus Teater

Prisregn

Da Christian Lollikes forestilling havde urpremiere i Kulturhovedstadsåret 2017 modtog den Reumert-priser for både Årets Forestilling, Årets Mandlige Hovedrolle (Andreas Jebro) og Årets Scenedesign (David Gehrt og Ida Grarup). Siden drog den til Østre Gasværk. I 2019 blev den genopsat på Store Scene og spillede endnu en gang for fulde huse. Over 100 gange har de røde lamper været tændt, når Jeppe i forestillingens begyndelse kæmper med at forstå sin søns brev på latin. Senest har forestillingen været sat op til Festspillene i Bergen i Norge i 2021.

Peter Mark Lundberg, der er direktør for branche- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Teater og bestyrelsesmedlem af Foreningen Dansk Teater 300 år, glæder sig til genopsætningen:

”Det er fantastisk, at vi i år kan fejre 300 år for dansk teater og det, vi lever og ånder for hver dag – scenekunsten, teatret, de store oplevelser og nære følelser. Jeg glæder mig til et fantastisk jubilæumsår fyldt med sprudlende scenekunst for publikum i hele Danmark, og Erasmus Montanus er et stykke, der med al tydelighed viser, hvordan scenekunsten er eviggyldig og minder os om at bruge vores sunde fornuft.”

Forestillingen spiller på Aarhus Teater Store Scene d. 24. august til d. 24. september 2022 og præsenteres i samarbejde med Sort/Hvid
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind