Dansekompagniet recoil sætter danske rådhus på den anden ende- Extended Falls To Humanity

Dansekompagni sætter danske rådhuse på den anden ende

OmtaleSceneSkrevet af: Nanna Westergaard31. mar 2019

Extended Falls To Humanity er et borgerinddragende og koreografisk værk, der bliver skræddersyet til den enkelte kommune og dets rådhus med udgangspunkt i borgerne og deres drømme, håb og frygt

Dansekompagniet recoil performance group har været på grundig rundtur i danske kommuner. De står bag forestillingen Extended Falls To Humanity, tager nemlig udgangspunkt i den kommune, den skal opføres i; dets rådhus og ikke mindst dets borgere. Derfor har de talt med borgerne, inden forestillingen sættes op om, hvordan det er at bo i kommunen og hvilke historier, borgerne gerne vil fortælle. Forestillingen er indtil videre planlagt til at kunne opleves i Ringkøbing, Helsingør og København.
Foto: PR-format / recoil performance group - Søren Meisner
Foto: PR-format / recoil performance group - Søren Meisner

Med borgeren i centrum

Forestillingen Extended Falls to Humanity bliver skræddersyet til hver kommune og hvert rådhus, den bliver opført i.

“Vi er interesserede i hele den kommune, vi spiller i, og i at få et så mangfoldigt billede af kommunen som muligt. Vi har derfor bedt de lokale politikere fra alle de repræsenterede partier om at hjælpe os med at pege på grupper og foreninger. De grupper, de har peget på, tager vi så ud og besøger og lærer at kende,” fortæller Tina Tarpgaard, som er koreograf og skaber på forestillingen.

Dansekompagniets tilgang til borgerne vender derfor på en måde demokratiet på hovedet, da det er politikerne, der vælger borgerne og ikke omvendt. Fortællingerne og oplevelserne fra besøgende med kommunens borgere og foreninger vil være en del af det, man kan opleve i forestillingen.
Foto: PR-format / recoil performance group - Søren Meisner
Foto: PR-format / recoil performance group - Søren Meisner

En ny måde at opleve rådhuset på

Det er særligt borgernes fortællinger og spekulationer over vores fælles fremtid, der danner udgangspunktet for forestillingen. Selve forestillingen kalder gruppen selv en koreografisk, visuel og musikalsk oplevelse af den enkeltes og kollektivets tilstedeværelse i det politiske rum.

“Jeg er interesseret i, hvordan vi som mennesker håndterer forskellighed. Forskel i holdninger, interesser og hvad, vi synes, der er vigtigt. Meget af det kommer jo til udtryk gennem politik. Derfor har vi valgt at spille forestillingen på rådhuset,” forklarer Tina Tanggaard.

Extended Falls to Humanity er ikke en klassisk forestilling, der foregår indenfor et begrænset tidsrum med faste siddepladser, men i stedet en fysisk, visuel og musikalsk genopdagelse af det lokale rådhus og samfundet, hvor man bliver inviteret til at deltage i forskellige aktiviteter og kan komme og gå, som man vil. Der vil blandt andet være skumkuber, som man kan lægge sig ind i for at komme på en 3D-lydrejse med lydoptagelser fra byen og musik af Lars Greve og Mads Forsby. Som afslutning vil der også være mulighed for at deltage i et silent disco event.

TIna Tanggaard fortæller:

“Som koreograf og danser interesserer jeg mig jo for, hvordan vi oplever med kroppen. Noget af det, de fleste kender, er følelsen af glæde og samvær, når man danser i flok. Derfor er det med mange dansende kroppe, at vi afslutter forestillingsdagen.”

Fakta:


Bag forestillingen Extended Falls to Humanity står dansekompagniet recoil performance group.

Forestillingen har premiere på Ringkøbing-Skjern Rådhus den 1. april, hvor den kan opleves indtil den 3. april, og kan desuden også opleves på Helsingør Rådhus den 18.-19. maj og Københavns Rådhus den 28.-29. maj.

Flere forestillinger planlægges.
Facebook
Del på facebook

Nanna Westergaard

Kulturjournalist
Nanna Westergaard er uddannet cand.public med en bachelor i Æstetik og kultur. Man kan som regel finde hende til litterære oplæsninger og andre kulturelle arrangementer i byen, men også hjemme i sofaen, hvor hun lytter til ny musik og forsøger at følge med i tidens mest populære Netflix-serier. Det er særligt litteraturen, der fylder i Nannas hverdag; hun har ikke blot en lang to-read liste, men skriver også selv noveller og digte.
Se Nannas artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind