Det kongelige teater giver gratis billetter til unge | rabat teaterbillet
NyhedSkrevet af: Sixten Therkildsen22. juni 2017

Det Kongelige Teater giver alle 18-årige 500 kr.

I dag lancerer Det Kongelige Teater tiltaget KGL-18. De inviterer unge gratis i teatret, fordi de gerne vil introducere til de klassiske kunstarter
Det Kongelige Teater giver alle 18-årige 500 kr.</br>Det Kongelige Teater har ladet sig inspirere af Italien, hvor 18 årige får kultur i fødselsdagsgave.</br>Foto: PR-foto / Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater har ladet sig inspirere af Italien, hvor 18 årige får kultur i fødselsdagsgave.
Foto: PR-foto / Det Kongelige Teater

I 2018 kan alle unge på 18 år veksle en KGL18-voucher fra Det Kongelige Teater til en valgfri forestilling eller klassisk koncert på teatret.

Voucheen er på 500 kr. og alle der er eller bliver 18 i 2018 kan veksle den til en eller flere forestillinger eller koncerter i Det Kongelige Teaters eget repertoire.

”Vi vil fortsat gå nye veje for at skærpe nye generationers mod på kunst og lancerer derfor nu KGL18,” Udtaler Morten Hesseldahl, teaterchef.

Tilbuddet minder om Italiens gave til alle, der blev 18 i 2016. De fik 500 Euro (3700 kr.) i fødselsdagsgave, som de kunne bruge på kultur.

Håber på at inspirere andre

Og Det Kongelige Teater håber da også på, at både politikere og andre kulturinstitutioner vil finde initiativet så interessant, at det fremover kan fortsætte som et bredere tilbud.

De erfaringer, som Det Kongelige Teater gør sig med KGL18, lægges åbent frem, så både andre kulturinstitutioner og Kulturministeriet kan vurdere resultaterne og eventuelt lade sig inspirere.

Morten Hesseldahl siger: ”Det Kongelige Teater ser det som sit mål at være relevant og tilstede i så mange danskeres liv som muligt. KGL18 er vores forsøg på at investere i unge menneskers oplevelser, så vi sikrer os, at de får muligheden for at opleve noget af tidens stærkeste scenekunst og lyst til at vælge det fremover”.

Fakta:

Man må gerne bruge sin KGL-18 voucher til at invitere en ledsager med, som ikke er 18

Læs mere om Det Kongliges tilbud til 18 årige KGL-18 her

Facebook
Del på facebook

Sixten Therkildsen

Chefredaktør, skribent og udvikler
Sixten er sammen med Marie Nyeng initiativtager til Fine Spind Kultur, hvor han også er redaktør og webudvikler. Sixten er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi. Sixten arbejder også i sin egen praksis som billedkunstner med videoinstallation og foto mm.
Se Sixtens artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind