‘Spændingsfeltet’ på Aarhus Teater inviterer til samtale om fremtidens litteratur og scene
NyhedSkrevet af: Rikke Engsig Nielsen05. okt 2021

‘Spændingsfeltet’ på Aarhus Teater inviterer til samtale om fremtidens litteratur og scenekunst

Litteraturen på Scenen og Aarhus Teater zoomer ind på litteraturens og scenekunstens spændingsfelt i en række arrangementer. Til ‘Spændingsfeltet’ på onsdag kan du opleve dramatiker Marie Bjørn og forfatter Luka Holmegaard i samtale om fremtidens kunst
‘Spændingsfeltet’ på Aarhus Teater inviterer til samtale om fremtidens litteratur og scenekunst</br>Forfatter Luka Holmegaard, som læser op af sine værker og taler med dramatiker Marie Bjørn til 'Spændingsfeltet' arrangementet onsdag den 6. oktober</br>Foto: PR-foto / Gyldendal - Sarah Michelle Riisager
Forfatter Luka Holmegaard, som læser op af sine værker og taler med dramatiker Marie Bjørn til 'Spændingsfeltet' arrangementet onsdag den 6. oktober
Foto: PR-foto / Gyldendal - Sarah Michelle Riisager
I samarbejde med Litteraturen på Scenen inviterer Aarhus Teater gennem en række af arrangementer litteraturen ind på teatret og zoomer ind på litteraturen og scenekunstens spændingsfelt. Den 6. oktober kan du som del af ‘Spændingsfeltet’ arrangementsrækken opleve dramatiker Marie Bjørn og forfatter Luka Holmegaard i samtale og diskussion om fremtidens scenekunst og litteratur.

Arrangementet finder sted på Café Hack i Aarhus, hvor Marie Bjørn og Luka Holmegaard på onsdag mødes til en samtale om litteraturen og scenekunstens fælles og modstridende udtryk, metode, oplevelse og historie, og om, hvad det overhovedet er, vi som mennesker og som samfund vil med litteraturen og med scenekunsten. Sammen med vært Rebekka Boyding og publikum vil de diskutere litteraturen og scenekunstens spændingsfelt og forsøger at blive klogere på, hvilken rolle, evne og relevans, litteraturen og scenekunsten har – for kunstnere, mennesker og samfund.

Fremtidens kunstnere taler om fremtidens kunst

Til alle arrangementer udvælger “Spændingsfeltet” aktuelle og fremtrædende kunstnere indenfor litteratur og scenekunst og inviterer dem til at tale om deres værker og diskutere fremtidens kunst.

I denne uge repræsenterer Marie Bjørn fremtidens scenekunst. Hun er en dramatiker med tråde langt ind i det, der skubber dramatikken fremad herhjemme: hun er en del af Skrivekollektivet og er medstifter af Dramatikkens Hus i København. Marie Bjørn er uddannet i Dramatisk Skrivekunst fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus, men sprang straks efter sin dimission videre til Super16’s manuskriptforfatteruddannelse, hvor hun er studerende.

I de seneste år har Marie Bjørn blandt andet skrevet Apokalypse (2020) på Teater Momentum, Tvillingehjerte (2021) på Zangenberg Teater og senest Galathea3000 på Mungo Park (2021). Hun blev nomineret til en Reumert som ‘Årets Dramatiker’ for Apokalypse. Ifølge Super16’s hjemmeside drages hun mod det groteske og magiske og sin tro på at virkeligheden overskrider realismen. Selvom hendes karakterer som regel bærer på en grundsorg, så bæres hendes tekster altid af en underliggende subtil humor.

Til at repræsentere fremtidens litteratur vil Luka Holmegaard i denne uge deltage til arrangementet. Både debuten Emma Emma (2015) og Graceland (2017) blev modtaget med stor begejstring af både læsere og kritikere, men forfatterens hidtidige gennembrud kom med prosa/essay-hybriden Look (2020). Luka Holmegaard blev nomineret til Politikens Litteraturpris for både Graceland og Look. Udover sit forfattervirke har hen også skrevet tekster til forskellige udstillinger og lydfortællinger.

Luka Holmegaard er uddannet fra forfatterskolen i 2013 og har sidenhen taget en master i Writing for Performance fra Goldsmiths University of London. Luke Holmegaard skriver både poetisk og præcist og sprænger med især Look enhver konventionel ramme for genre og plot. Hen sammenblander sømløst konkrete hverdagsbetragtninger og abstrakte filosofiske tankerækker om længsel, angst og køn i en organisk pærevælling af erindring, refleksion, analyse og læsning.

Gennem diskussioner og oplæsninger af deres værker og inspirationskilder, vil de to kunstnere reflektere over, hvad deres ambitioner er for fremtidens scenekunst, fremtidens litteratur, fremtidens samfund, og hvordan litteraturen og scenekunsten med hver deres midler og metoder måske kan hjælpe os på vej derhen.

Om ‘Spændingsfeltet’

‘Spændingsfeltet’ er en arrangementsrække, der er skabt i samarbejde mellem Aarhus Teater og Litteraturen på Scenen.

Konceptet består af fire arrangementer, hvor publikum møder otte af de stærkeste nye stemmer på den litterære og scenekunstneriske scene.

Rebekka Boyding er værten til alle ‘Spændingsfeltet arrangementer. Hun er cand.mag. i Nordisk Sprog og Litteratur og arbejder som freelance forfatter, dramatiker, scenekunstinstruktør, kulturformidler og underviser.

Næste arrangement bliver afholdt onsdag. d. 6. oktober kl. 19:00-20:30

Læs mere om ‘Spændingsfeltet’ her 

Program for ‘Spændingsfeltet’

25. maj: Amanda Linnea Ginman og Gry Dalgas (afholdt)

6. oktober: Marie Bjørn og Luka Holmegaard

24. november: Sigrid Johannesen og Amalie Smith

12. januar: Alaxandra Moltke og Asta Oliva Nordenhof

Vært alle aftener: Rebekka Boyding

Alle arrangementer afholdes på Café Hack i Aarhus
Facebook
Del på facebook

Rikke Engsig Nielsen

journalist
Rikke Engsig Nielsen har en bachelor i Nordisk Sprog og Litteratur og studerer på kandidatuddannelsen i Analytisk Journalistik på Aarhus Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hendes hjerte banker især for ny nordisk skønlitteratur, autofiktion og for alle de kulturprodukter, der kommer ind under huden på karaktererne og gør os klogere på, hvad det vil sige at være et menneske.
Se Rikkes artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind