Har I fået Julefeber? - Det Kgl Teater viser nu Nøddeknækkeren online

Har I fået Julefeber? - Det Kgl Teater viser nu Nøddeknækkeren online

Kort og godt Skrevet af: Elisabeth Saugmann 14 Dec 2020

Har I fået Julefeber? - Det Kgl Teater viser nu Nøddeknækkeren online

Nu hvor Det Kgl. Teater er lukket ned, viser de deres store traditionsrige juleforestilling online på Kgl Xtra. Så kan alle børn og barnlige sjæle få at se, hvad det er de taler om hele tiden i julekalenderen ‘Julefeber’
Har I fået Julefeber? - Det Kgl Teater viser nu Nøddeknækkeren online</br></br>Foto: PR-foto / Det Kgl. Teater - Henrik Stenberg
Foto: PR-foto / Det Kgl. Teater - Henrik Stenberg
Se store billeder her →
Hver jul er der udsolgt til den magiske juleballet ‘Nøddeknækkeren' verden over. Men da Det Kgl. Teater i København lukkede ned den 9. december, betød det umiddelbart, at de tusindvis af danskere, der havde revet billetterne væk, ville komme til at gå glip af ‘Nøddeknækkeren'i Balanchines version, hvor der er skruet max op for trylleri og eventyr.

Men sådan skulle det ikke gå. For nu har hele Danmark mulighed for at se den klassiske juleballet, idet Det Kgl. Teater fra 12. december og året ud viser ‘Nøddeknækkeren' på Kgl Xtra. Og som alle andre streamede forestillinger på Xtra er den gratis. www.kglteater.dk/xtra. Derfor anbefaler teaterchefen, at man fluks finder nogle børn - eller sit indre barn - frem og sætter smider sig i sofaen og nyder det store balletudtræk hjemme i stuen.

‘Nøddeknækkeren' er både til nysgerrige børn, ældre på plejecentre, familier som er sendt hjem i Covid-karantæne, og alle andre som vil have glæde og varme ind i sindet. Og balletmester Nikolaj Hübbe fryder sig over løsningen: ”På Det Kgl. Teater kan vi ikke sige “jul” uden at sige ’Nøddeknækkeren’. Derfor skar det også en hel del i hjertet, da vi som følge af de nye restriktioner mod Covid-19 smittefaren måtte lukke teatret, men julen er som altid fuld af mirakler og det glæder mig helt enormt, at vi nu får mulighed for at vise den fantastiske forestilling på Kgl Xtra.”

‘Nøddeknækkeren’ er en af ballettens største klassikere, og forestillingen har fået en rolle i årets tv-julekalender på DR tv, ‘Julefeber', som foregår på Gamle Scene, hvor ‘Nøddeknækkeren' spiller en stor rolle. Man ser blandt andet balletbørnene danse de karakteristiske roller. Set med teaterchef-øjne, var det optimalt at kunne køre småbidder af ‘Nøddeknækkeren' på tv i ‘Julefeber' og som hel forestilling på Det Kgl Teater i den samme måned.

Så for teaterchef Kasper Holten var det næsten ikke til at bære, at teatret måtte lukke ned, netop som ‘Julefeber' giver tv-seere i alle aldre smagsprøver på Den Kgl. Ballets arbejde. Og at det dermed ville skabe en særlig nysgerrighed. ‘Nøddeknækkeren' handler om pigen Marie, som juleaften får den mest fantastiske nøddeknækker i julegave. Ved midnats tid tager den hende med ud på en magisk rejse til det fortryllede slaraffenland, hvor selv legetøjet og musene danser de mest utrolige danse. Eventyret blev oprindeligt skrevet af den tyske forfatter E.T.A. Hoffmann i 1816, og det var i 1892, at Tjajkovskij skrev sin nu så verdensberømte musik til fortællingens lige så ikoniske trin.

‘Nøddeknækkeren' har altså netop haft sæsonpremiere på Kgl Xtra. Og hvis man trænger til lidt smuk julemagi og ekstra varme i kroppen, kan man caste forestillingen til sit tv inde på Det Kgl. Teaters hjemmeside.
Del på facebook
Facebook

Elisabeth Saugmann

Journalist
Elisabeth er kulturjournalist og forfatter. Hun har tidligere været ansat i DR, på JyllandsPosten og Berlingske Media.

Hun har udgivet følgende bøger:
Musikkens førstedamer
Lidt hippie er nan vel altid
Super Mouse og Fejlfinderne
Prins Henrik
Samt bidraget til flere antologier
Se Elisabeths artikler her →
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind