Esben Smed spiller den berømte prins Hamlet på Det Kongelige Teater i Kbh og på turne

Verdens største breaking bad-klassiker: Esben Smed spiller den berømte prins Hamlet

Kort og godt Skrevet af: Elisabeth Saugmann 14 Sep 2020

Verdens største breaking bad-klassiker: Esben Smed spiller den berømte prins Hamlet

Hamlet, Prins af Danmark, spiller blandt andet på Det Kgl. Teater i København og på turné til en række jyske byer bl.a. Aarhus, Aalborg og Randers
Verdens største breaking bad-klassiker: Esben Smed spiller den berømte prins Hamlet</br>Hamlet på Det Kongelige Teater 2020</br>Foto: Emilia Therese
Foto: Emilia Therese
Se store billeder her →
Hamlet på Det Kongelige Teater 2020
Ifølge Det Kongelige Teaters presseafdeling, kan det meget vel tænkes, at Det Kongelige Skuespilhus vil lave ekstraforestillinger af Shakespeares ”Hamlet, Prins af Danmark”, som netop har åbnet Det Kongelige Skuespils nye sæson med næsten udsolgte huse helt frem til slutningen af september. Derpå tages forestillingen på turne i Jylland og vender tilbage til København i slut oktober.

Stykket om en ung mands forvandling til afsindig hævner er en af teaterlivets store klassikere. Esben Smed, der fik sit filmgennembrud som Lykke Per, spiller titelrollen som den danske prins i breaking bad-historien om hævn og mord med fokus på individets ret og de personlige omkostninger ved at gå imod magten og gribe til våben. Også Jacob Lohmann, Iben Hjejle og Sara Viktoria Bjerregaard er på scenen. Den tyske kunstner Philipp Fürhofer står for scenografien, og Karin Betz har designet renæssanceinspirerede kostumer.

”Hamlet, Prins af Danmark” markerer, at Det Kongelige Skuespils nye sæson er i gang. Åbningen skete præcist et halvt år efter, at sæson 2019/20 måtte aflyses p.g. a. corona nedlukningen. Skuespilchef Morten Kirkskovs, der har iscenesat, siger: ” ”Hamlet, Prins af Danmark” handler om alle de store ting i livet – døden og kærligheden – de valg, vi tager, og hvad vi stiller op med de valg, der allerede er taget for os. Det glæder mig uendeligt meget, at det netop er den slags klassiker, vi åbner med efter at have været lukket ned i et underligt halvt år, som har stillet nye spørgsmål til, hvad det vil sige at være menneske.”

To be or not to be? Ved handlingens start har prins Hamlet afbrudt sine humanistiske studier i Wittenberg og er nu hjemme på Kronborg for at begrave sin far, Kongen. I dyb sorg må Hamlet finde sig i, at hans onkel Claudius ikke blot overtager tronen, men også gifter sig med hans mor, Dronning Gertrud. Intet er Hamlet mere imod end at hævne og dræbe, da faderens genfærd viser sig for ham og kræver hævn over sin morder, Kong Claudius. Men med hjertet fuld af nagende tvivl forvandles Hamlet til et afsindigt menneske, en dræber, der er i sin umulige kamp også svigter sin store kærlighed, Ofelia.

Fakta:
”Hamlet, Prins af Danmark” havde premiere på Store Scene i Skuespilhuset i København 12. september og spiller til 9. februar. 30. september tager forestillingen på turné til en række jyske byer bl.a. Aarhus, Aalborg og Randers.
Del på facebook
Facebook

Elisabeth Saugmann

Journalist
Elisabeth er kulturjournalist og forfatter. Hun har tidligere været ansat i DR, på JyllandsPosten og Berlingske Media.

Hun har udgivet følgende bøger:
Musikkens førstedamer
Lidt hippie er nan vel altid
Super Mouse og Fejlfinderne
Prins Henrik
Samt bidraget til flere antologier
Se Elisabeths artikler her →
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind