Bauhaus’ marionetter på Designmuseum Danmark
NyhedSkrevet af: Marie Nyeng31. maj 2019

Bauhaus’ marionetter på Designmuseum Danmark

Det er 100 år siden Bauhaus satte nye normer for design - men bevægelsen eksperimenterede også med marionetteater, som kan opleves på Designmuseum Danmark i weekenden
Bauhaus’ marionetter på Designmuseum Danmark</br>Der er mulighed for at se Bauhaus' bud på dukketeater i weekenden på Designmuseum Danmark.</br>Foto: PR-foto / Designmuseum Danmark - Raphael Koehler
Der er mulighed for at se Bauhaus' bud på dukketeater i weekenden på Designmuseum Danmark.
Foto: PR-foto / Designmuseum Danmark - Raphael Koehler
I 1923 eksperimenterede eleverne på Bauhaus-skolens sceneværkstedet i Weimar med marionetteater og dukker under ledelse af Oskar Schlemmer. De planlagde blandt andet at opføre det arabiske folkeeventyr “The Adventures of The Little Hunchback” fra samlingen “1001 nats eventyr”, som de også designede dukker til. Forestillingen blev dog aldrig opført.

På Design Museum Danmark har man på lørdag muligheden for at se, hvordan det kunne have set ud, når den tyske dukkefører og instruktør Christian Fuchs spiller forestillingen “The Adventures of the little Hunchback”.

Forestillingen bliver fremført af producer og dukkefører Christian Fuchs, akkompagneret af Claudia Buder på harmonika, med kopier af de originale dukker skabt af dukkemager Peter Lutz i 2015.

Designmuseum Danmark deltager lige nu også i den internationale fejring af 100-året for Bauhaus med en stor forskningsbaseret udstilling 'Bauhaus – #itsalldesign' udviklet af Vitra Designmuseum og Bundeskunsthalle Bonn. Udstillingen behandler for første gang alle aspekter af skolens aktiviteter og betydninger og beskriver, hvordan vor tids design og designere viderefører Bauhaus-arven.

Fakta:

Lørdag den 1. juni kl. 18 er der voksenforestilling

Søndag den 2. juni kl. 11 er der børneforestilling og kl 15.30 er der igen voksenforestilling se mere på Design Museum Danmarks hjemmeside
Facebook
Del på facebook

Marie Nyeng

Chefredaktør og kulturjournalist
Marie Norman Nyeng er uddannet Cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og er fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har arbejdet med journalistik og formidling af kultur, holdt foredrag og undervist kunstnere i at skrive og markedsføre sig.
Se Maries artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind