Oplev ny elektronisk musik og lydkunst på Sparkling Sound Festival i Dansekapellet

Ny elektronisk musik og lydkunst på Sparkling Sound Festival

MusikSkrevet af: Carl Windahl Bøllingtoft 22 Nov 2018
Del på facebook
Facebook

Ny elektronisk musik og lydkunst på Sparkling Sound Festival

Sparkling Sound Festival er en festival for elektronisk musik og lydkunst. 2018-udgaven finder sted i Dansekapellet i København og præsenterer en række nye værker fra både internationale og danske kunstnere

Der bydes på alt fra ny elektronisk musik til dans, spoken word og unikt lysdesign, når Sparkling Sound Festival lørdag den 24. november inviterer publikum indenfor i Dansekapellet i København.

Sparkling Sound Festival er en festival for elektronisk musik, lyd og performance, der har eksisteret siden 2013. I festivalens første år havde den fokus på samarbejde mellem græske og danske kunstnere og blev afholdt både i København, Aarhus, Aalborg og Athen. Fokus for festivalen er stadig nye værker indenfor elektronisk musik og lydkunst, men siden 2016 har Sparkling Sound Festival dog også i højere grad vist nytænkende retninger indenfor koreografiens verden.
Den brasilianske teaterinstruktør og manuskriptforfatter Gerald Thomas optræde sammen med danseren Lisa Giobbi.
Foto: PR-foto / Sparkling Sound Festival
Den danske komponist, producer og synthesizer-pioner Jesper Ranum ur-opfører en række nye værker på Sparkling Sound Festival.
Foto: PR-foto / Sparkling Sound Festival

Festival fuld af nye værker

Igen i år præsenterer Sparkling Sound Festival en række værker indenfor elektronisk musik, lydkunst, dans og performance. Mange af værkerne kan opleves for første gang nogensinde i Dansekapellet.

Hovednavnet på årets festival er brasilianske Gerald Thomas, der kan opleves med værket S.O.L.O, som han har skabt specielt til Sparkling Sound Festival. Værket tager udgangspunkt i Gerald Thomas’ selvbiografi Between Two Lines og bliver opført af Thomas selv i samarbejde med den amerikanske danser Lisa Giobbi. Det vil indeholde alt fra spoken word til korte scener, der både inddrager publikum og leger med lyd. Gerald Thomas er en verdenskendt teaterinstruktør og manuskriptforfatter. Hans værker har været opført på store operascener verden over, og han har tidligere arbejdet i Danmark med forestillinger i Kanonhallen og samarbejder med det nyskabende danske teater Dr. Dante i 90’erne.

Et andet stort navn på festivalen er den danske komponist, producer og synthesizer-pioner Jesper Ranum, der ur-opfører en række nye værker på Sparkling Sound Festival. Det er ensjælden mulighed for at opleve en kunstner, der eller sjældent optræder live med sine gennemarbejdede værker.

En meditativ oplevelse i helt særlige omgivelser venter, når Simple Sounds og Arthur van der Zaag præsenterer et nyt samarbejde. De giver en semiakustisk koncert i en unik lyssætning, der er skabt særligt til baderummet i Dansekapellets kælder. Derudover byder festivalen også på poesioplæsning af amerikanske Alyssa Rogers og NUSTORIES, der præsenterer nye værker fra projektet Stories of Flights, Ferries and Fish, der består af Marinos Koutsomichalis, Jakob Riis og Jørgen Teller.

Allerede fredag den 23. november fra kl. 16 til 18 kan publikum dog tage forskud på glæderne og samtidig blive klogere, når Den Danske Scenekunstskole byder indenfor til en artist talk mellem Gerald Thomas og den danske instruktør Nikolaj Cederholm. Begge instruktører gjorde sig især bemærket i 90’erne, hvor de også arbejdede sammen på Dr. Dante. Nu mødes de igen 20 år senere, hvor festivalens leder Jørgen Teller sætter dem i stævne til en samtale om scenekunst, vildskab, visioner, fortid og fremtid.
Marinos Koutsomichalis optræder som en del af projektet Stories of Flights, Ferries and Fish.
Foto: PR-foto / Andreas Simopoulos 2016
Marinos Koutsomichalis
Foto: PR-Foto / Stathis Mamalakis

Fakta:

Sparkling Sound Festival har fundet sted siden 2013 og er en festival for elektronisk musik og lydkunst.

I 2018 kan den opleves lørdag d. 24. november i Dansekapellet i København.

Sparkling Sound Festival er co-produceret af Dansehallerne. Støttet af Statens Kunstfond, DDSKS Efter- og videreuddannelsen, Københavns Musikudvalg, Bispebjerg Lokaludvalg og Oticon Fonden
En meditativ oplevelse i helt særlige omgivelser venter, når Simple Sounds og Arthur van der Zaag præsenterer et nyt samarbejde.
Foto: PR-foto / Sparkling Sound Festival
Sparkling Sound Festival finder sted lørdag d. 24. november i Dansekapellet i København.
Foto: PR-foto / Sparkling Sound Festival
Del på facebook
Facebook

Carl Windahl Bøllingtoft

Kulturjournalist
Carl er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han er vokset op med en far, der arbejder med teater og en mor, der skriver. Man kan ikke løbe fra sin sociale arv, og kulturjournalistikken var den naturlige konsekvens. Carl er glad for både teater, bøger og kunst. Det er dog musikken der er Carls helt store kærlighed, og det er mere reglen end undtagelsen, at han køber sig fattig i billetter til koncerter og festivaller.
Se Carls artikler her →
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind