Hyldestkoncerter til Nicolai Munch-Hansen til Vinterjazz 2018 i Aarhus og København
NyhedSkrevet af: Andreas Lindbjerg Nielsen29. dec 2017

Hyldestkoncerter til Nicolai Munch-Hansen i Aarhus og København

Bassist Nicolai Munch-Hansens nærmeste musikalske venner markerer den musik, som den danske bassist efterlod ved sin død i februar 2017 med koncerter i København og Aarhus den 22. og 23. februar
Hyldestkoncerter til Nicolai Munch-Hansen i Aarhus og København</br>Bassisten Nicolai Munch-Hansen (1977-2017) var et stort navn på den danske jazz- og rockscene</br>Foto: Sundance Music
Bassisten Nicolai Munch-Hansen (1977-2017) var et stort navn på den danske jazz- og rockscene
Foto: Sundance Music
Nicolai Munch-Hansen var igennem mange år en fast bestanddel af det danske musikmiljø, hvad enten det var med grupperne Beautiful Day, Nicolai Munch-Hansen Sextet eller som sideman i dansk jazz og rockmusik. I flere år spillede han med Tim Christensen, Jens Unmack, Kira & The Kindred Spirits og mange andre. I 2011 blev Nicolai Munch-Hansen nomineret til Danish Music Awards for årets jazzudgivelse for soloalbummets ’Chronicles’, og i 2012 var han nomineret til kritikerprisen Steppeulven som “Årets Musiker”.

Så sent som i efteråret 2016 udsendte han albummet Det Flimrende Lys Over Brabrand Sø, hvor musikken er skrevet af Nicolai Munch-Hansen til tekster af digteren Peter Laugesen. Det Flimrende Lys Over Brabrand Sø er blevet rost til skyerne af anmelderne og blev også Årets Danske Jazzudgivelse 2017 - den mest eftertragtede pris til Danish Music Awards Jazz.

Den 22. og 23. februar 2018 bliver der afholdt to koncerter for at hylde bassistens musik. Det sker hhv. i Den Sorte DIamant i København og på Atlas i Aarhus.

Særkoncerten The Music of Nicolai Munch-Hansen fremføres af hans egen sekstet (med Anders ’AC’ Christensen på bas), der vil fremføre sangene fra Det Flimrende Lys Over Brabrand Sø, der bliver sunget af Kira Skov, Anna Brønsted og Steen Jørgensen.

Nicolai Munch-Hansen døde i februar 2017 af en utilsigtet fatal blanding af euforiserende stoffer og alkohol. Privat dannede han par med sangerinden Kira Skov, som vi talte med, da hun var på turné i efteråret. Her fortalte hun blandt andet, at musikken - især den, de skabte sammen - har været en vigtig del af hendes bearbejdning af sorgen.

LÆS VORES INTERVIEW MED KIRA SKOV HER

De to hyldestkoncerter er en del af Vinterjazz, som er arrangeret af Copenhagen Jazz Festival. Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer omkring 600 koncerter fordelt på ca. 125 spillesteder og arrangører landet over. Vinterjazz har de seneste år sat rekord med deltagelse af ca. 125 spillesteder og uafhængige arrangører fra hele landet. I år løber festivalen fra den 2. til den 25. februar.

Koncerterne The Music of Nicolai-Munch Hansen er arrangeret i samarbejde med Sun Ship.

Fakta:

The Music of Nicolai-Munch Hansen

Tid og sted:
22. februar 2018 - Den Sorte Diamant, København
23. februar 2018 - Atlas, Aarhus

Line-up:
Sextet feat. Ned Ferm, Mads Hyhne, Jakob Bro, Søren Kjærgaard, Anders Christensen, Jakob Høyer / Det Flimrende Lys Over Brabrand Sø feat. Kira Skov, Anna Brønsted, Steen Jørgensen, Adi Zukanovic, Oliver Hoiness, Anders Christensen, Seb Rochford
Facebook
Del på facebook

Andreas Lindbjerg Nielsen

Kulturjournalist og redaktionsmedarbejder
Andreas Lindbjerg Nielsen er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt cand.public fra Aarhus Universitet. Han har beskæftiget sig journalistisk med kultur i alle former hos blandt andre DR, Radio24syv og Soundvenue - især med fokus på ungdomskultur, musik og film.
Se Andreass artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind