Statens Kunstfond talentudviklings projekter musik
NyhedSkrevet af: Chris Johansen17. dec 2017

Morgendagens komponister skal dyrkes

Statens Kunstfond har netop uddelt 6,6 millioner kroner til 51 musiktalent-udviklingsprojekter for børn og unge. Dermed kan blandt andet musikskoler i hele landet styrke arbejdet med at udvikle børn og unges musikalske talenter
Et af Statens Kunstfonds støttede projekter er den nye kompositionsskole SPOR New Music School for børn og unge i Region Midtjylland, som har modtaget 100.000 kroner i støtte.

Initiativet til kompositionsskolen kommer fra lyd- og tonekunstfestivalen SPOR i Aarhus. SPOR samarbejder med regionens musikskoler og Det Jyske Musikkonservatorium blandt andet med støtte fra Statens Kunstfond.

En af deltagende i SPOR New Music School er 13-årige Andreas Asmild Malmgren, der siger:

“Det at være med i SPOR New Music School har gjort virkelig meget for mig. Det er fedt at spille sammen med alle de nye mennesker. Jeg fik også nogle nye venner, som jeg også har mødt flere gange til andre arrangementer, blandt andet har vi været ude og lytte til naturen, og vi lytter til hinanden. Det har gjort, at jeg generelt lytter meget mere”.

Musikskoler og andre aktører kan én gang årligt søge Statens Kunstfond om tilskud til projekter for talentudvikling inden for alle musikalske genrer og miljøer. Midlerne til talentudvikling kommer fra kulturministerens musikhandlingsplan “Talent forpligter 2015-2018”.

Se alle 51 tildelinger af støtte til talentudvikling her.


 
Facebook
Del på facebook

Chris Johansen

Kulturjournalist og redaktionsmedarbejder

Chris Johansen er uddannet cand.mag. i dansk og retorik fra Aarhus Universitet med speciale i krisekommunikation på Facebook. Han har tidligere skrevet for bl.a. Gaffa. Foruden musik er også litteratur og film store interesser, hvor Kafka, Houellebecq og Lynch er blandt favoritterne.

Se Chriss artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind