Jazzelskere får online festival til sommer

Jazzelskere får online festival til sommer

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 11 May 2020

Jazzelskere får online festival til sommer

Benjamin Koppel lancerer ambitiøs streamingudgave af Summer Jazz 2020 fra den 3.– 11. juli 2020 med livetransmission af alle koncerter direkte fra venue. Billetsalget er netop skudt i gang
Jazzelskere får online festival til sommer</br>Benjamin Koppel</br>Foto: PR-foto
Foto: PR-foto
Se store billeder her →
Benjamin Koppel
For 12. år i træk kan man opleve festivalen Summer Jazz, men i år bliver det på nye præmisser: Efter aflysningen af Copenhagen Jazzfestival, har Benjamin Koppel og Cowbell Music nemlig valgt at relancere Jazzfestivalens ”lillebror” i en online udgave. Folkene bag håber både på at kunne skabe unikke koncertoplevelser og samtidig støtte op om det Corona-ramte kulturliv.

“Formålet med at afholde festivalen i livetransmitteret version, er at puste liv i kulturen på flere niveauer. Dels at sørge for at give det musikglade publikum en oplevelse under den populære festival, som mange ser frem til gennem hele året og på samme tid sørge for, at der stadig er et levende musikliv når coronafaren er drevet over,” siger grundlægger og arrangør af Summer Jazz Benjamin Koppel.

Ifølge Wonderful Copenhagens publikumsundersøgelse fra 2011 tilfører Copenhagen Jazz Festival i alt 76,9 mio. kr. i turistøkonomisk- og lokal meromsætning til København. Et afgørende bevis på at kulturøkonomien er værd at forholde sig til og støtte under en krise. Arrangørerne håber, at det nye format for musikfestivalen vil være en inspiration for mange andre kulturarrangører.

Benjamin Koppel siger om økonomien: “Vi støtter de musikere, der tjener størstedelen af deres årsomsætning under jazzfestivalen ved at give dem den forventede hyre. For ikke at tale om kulturens mange andre vandbærere. Det hele handler om at sikre vores kulturlivs økosystem.”

Og selvom festivalen er online, er den ikke gratis for publikum. En partoutbillet koster 295 kroner eksklusiv gebyr

Hybrid-festival med nysgerrigt program

I tråd med Koppels credo om at være nysgerrig på jazz som genre i allerbredeste forstand kan man bedst betegne Summer Jazz som en hybrid-festival: festivalen har således sammensat et ambitiøst og nysgerrigt jazz-program der som altid inkluderer musikere fra andre kanter af dansk musikliv. Det samlede program for Summer Jazz 2020 vil løbende blive offentliggjort indtil festivalen afholdes i juli.

Fokus på lyd af høj kvalitet

Summer Jazz 2020 har festivalen allieret sig med B&O for at sikre lydoplevelser af allerhøjeste kvalitet, når de livetransmitterer fra Betty Nansen Teatret på Frederiksberg og Prøvehallen i Valby. Arrangørerne vil samtidig bruge de muligheder, som det trods alt giver at være digitale, så de kan invitere publikum med backstage og publikum får mulighed for stille spørgsmål til musikerne og ønske numre. Mere information herom følger løbende som musikprogrammet offentliggøres.

Billetter sælges gennem Ticketmaster og Billetlugen. Publikum, der køber billet til en koncert gennem en billetudbyder, vil få tilsendt et link med et password, som de aktiverer på koncerttidspunktet.

Summer Jazz 2020 er støttet af:
AP Møller Fonden og Augustinus Fonden

Summer Jazz 2020 kan opleves fra 3. juli til 11. juli 2020. Mere info om findes på www.cowbell.dk

Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind