DR big band Emil Pippi Karlson Astrid Lindgren koncert

Her kommer Pippi, Emil og et helt bigband

ArtikelMusikSkrevet af: Marie Nyeng28. okt 2015

DR big bandet spiller i weekenden og i næste uge koncerter rundt omkring i Danmark, hvor de inviterer publikum ind i Astrid Lindgrens verden med musikken fra filmatiseringerne. 

Astrid Lindgrens historier om Emil fra Lønneberg, Pippi Langstrømpe og Karlsson på taget har været en stor del af flere genrationers barndom. De svenske filmatiseringer fra slutningen af 1960'erne og frem har været med til at udødeliggøre Astrid LindgrRens figurer. I weekenden den 31. oktober – 1. november og ugen efter tager D-bigbandet på turné med Astrid Lindgrens univers og filmmusikken, som alle kender.
DR bigbandet har allieret sig med den svenske jazzkomponist og bassist Georg Riedel, som har skrevet en stor del af musikken til Astrid Lindgrens univers.

Læs også: Børnejazz

Mange vil sikkert kende Georg Riedels bas fra Jan Johanssons Jazz på svenska. På den melodiske jazzplade med en stor gammel broderet rejsetaske på coveret, fortolker Jan Johansson svensk folkemusik.

Jan Johansson skrev Her kommer Pippi Langstrømpe

Jan Johansson var i gang med at komponere musikken til TV-serien om Pippi Langstrømpe, men midt i arbejdet døde han i et tragisk trafikuheld. Han nåede dog at færdiggøre kendingsmelodien Her kommer Pippi Langstrømpe, som Astrid Lindgren selv skrev teksten til. Jan Johanssons nære ven og kollega Georg Riedel overtog arbejdet og står bag sange som Lille katt, Idas Sommarvisa og Världens bästa Karlsson.

Georg Riedel har arrangeret sangene for big bandet og spiller selv bas til koncerterne. Da hans datter Sarah Riedel var 5 år indsang hun sangen Lille Kat, som Emils lillesøster Ida synger i en af filmene fra Katholdt. De fleste vil altså kende hendes stemme langt bedre, end de tror. Sarah Riedel er også med til koncerterne og leverer vokal til sangene, som mange børn og voksne kan af udenad.

DR bigbandet anbefaler koncerterne til de 5-11 årige og skuespiller Jesper Asholt er vært og historiefortæller på turneen.

Koncerten Emil, Pippi, Karlsson og Co. kan opleves i DR Koncerthuset, Studie 2. 31. oktober og 1. november, Musikhuset, Aarhus Onsdag 4. november, Værket, Randers.Torsdag 5. november, Kulturhuset, Skanderborgfredag 6. november
Facebook
Del på facebook

Marie Nyeng

Chefredaktør og kulturjournalist
Marie Norman Nyeng er uddannet Cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og er fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har arbejdet med journalistik og formidling af kultur, holdt foredrag og undervist kunstnere i at skrive og markedsføre sig.
Se Maries artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind