Kim Fupz Aakesons skabelsesberetning og bog om flygtninge fra Danmark
NyhedSkrevet af: Cathrine Birn28. nov 2019

Kim Fupz Aakesons skabelsesberetning og bog om flygtninge fra Danmark

Kim Fupz Aakeson er aktuel med en skabelsesberetning og en bog om mennesker, der flygter fra en krig i Danmark
Kim Fupz Aakesons skabelsesberetning og bog om flygtninge fra Danmark</br></br>Foto: PR-foto / Robin Skjoldborg
Foto: PR-foto / Robin Skjoldborg

Med mere end 100 børnebøger bag sig er Kim Fupz Aakeson en af landets mest populære børnebogsforfattere. Nu er han endnu engang aktuel med to nye udgivelser; nemlig ‘Men størst af alt’ og ‘Steder, veje, biler, både’. Bøger, der på alternative måder fortæller om den verden, der omgiver os.
Den 5. november udkom børnebogen ‘Men størst af alt’, om alt det gode i livet – og om alt det knapt så gode. Det er en alternativ skabelsesberetning om alt, hvad Gud har skabt. Bjergene, havene og alle dyrene. Men det er også en fortælling om Fanden og hans misundelse på Gud. For Fanden har kun skabt småting som tidsler, hvepse og slagregn. Livet byder både på godt og ondt, og det er netop det, Kim Fupz Aakeson beretter om i sin nye fortælling til børn fra cirka fem år.

Tilbage i august udgav den produktive forfatter bogen ‘Steder, veje, biler, både’, der vender flygtningekrisen på hovedet. For hvad ville der ske, hvis der opstod krig i Europa? Hvis det var vores egen
familie, der måtte flygte fra krig og rædsel? Bogen følger Rosa, hendes lillebror, mor og far, der flygter fra Danmark til Libyen. Vi følger deres barske rejse til fods, i biler og i både gennem et krigshærget Europa, alt imens vi i tilbageblik hører om, hvordan deres gamle liv pludselig ændrede sig. Det er en lang rejse mod en ny start uden nogen vej tilbage.

Kim Fupz Aakeson er kendt for sine levende fortællinger og har i løbet af sin karriere modtaget et hav af priser blandt andet Kulturministeriets Børnebogspris, Allen-prisen, Børnebibliotekarernes Kulturpris og Gyldendals Børnebogspris.

Læs også: Interview - Børnebøger om døden, vold i hjemmet og damenumser

Facebook
Del på facebook

Cathrine Birn

Cathrine Birn er uddannet cand.public med en bachelor i Medievidenskab fra Aarhus Universitet. Hun holder af at udforske kulturens mange facetter, om end det er store musikalske arrangementer, tankevækkende forestillinger eller små, skæve kunstplatforme. Hendes hjerter banker for kultur, der kan sætte gang i samfundsdebatten og gøre os klogere på hinanden
Se Cathrines artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind