Kvindelige fotografer træder ud af skyggen i ny udstilling
NyhedSkrevet af: Fine Spind03. juni 2021

Kvindelige fotografer træder ud af skyggen i ny udstilling

De første kvindelige fotografer kommer i fokus og frem i lyset på fotoudstillingen ‘I skyggen’ på Museum Østjylland i Randers
Kvindelige fotografer træder ud af  skyggen i ny udstilling</br>Franziska Gade med sit store studiokamera, 1920’erne. Sammen med Julie Lauerberg drev hun fotoatelieret Lauerberg & Gad i København.</br>Foto: Danmarks Fotomuseum
Franziska Gade med sit store studiokamera, 1920’erne. Sammen med Julie Lauerberg drev hun fotoatelieret Lauerberg & Gad i København.
Foto: Danmarks Fotomuseum
De første kvindelige fotografer kommer i fokus og frem i lyset på ny udstilling på Museum Østjylland i Randers. Fotoudstillingen ‘I skyggen’ fortæller historien om de første kvindelige fotografer fra Danmark, Island og Færøerne. Det er første gang, kvinderne præsenteres på en fælles fotoudstilling i Norden. Titlen refererer også til, at de kvindelige fotografer ofte stod i skyggen af deres mandlige kolleger og endda nogle gange måtte arbejde under deres ægtemænds navn. Udstillingen viser spændvidden i de første kvindelige fotografers arbejdede, og hvordan de iscenesatte og dokumenterende æstetisk og teknisk.
“Med udstillingen kommer de kvindelige fotografer for første gang som en samlet gruppe ud af denne skygge og indtager deres berettigede plads i den nationale fotografihistorie,” siger overinspektør og udstillingens tilrettelægger Hanne Schaumburg Sørensen.
Udstillingen viser, at kvinder var toneangivende inden for den tidlige danske, islandske og færøske fotokunst. Den dokumenterer også, at de kvindelige fotografer arbejdede under yderst forskellige kommercielle og praktiske forhold – ikke alene i Danmark, Island og Færøerne, men også i Amerika og Dansk Vestindien. De rejste nemlig ud og kom vidt omkring.
Kvinderne fotograferede arbejdsliv, fritidsliv og hjemmeliv blandt randrusianske håndværkere, nordjyske fiskere, amerikanske indianere og islandske bønder, samtidig med at de fotograferede naturen og byerne, som omgav dem. Udstillingen har et børnespor og hands-on-aktiviteter, der giver børn og unge mulighed for at gå på legende opdagelse i udstillingen. Der er gratis adgang til udstillingen.

Udstillingen kan ses på Museum Østjylland frem til søndag den 24. oktober 2021.
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind