Den prisvindende Halfdan Pisket står bag årets festuge-plakat i Aarhus
NyhedSkrevet af: Fine Spind12. maj 2021

Den prisvindende Halfdan Pisket står bag årets festuge-plakat i Aarhus

Med årets Festugeplakat sætter tegneserietegner Halfdan Pisket fokus på kulturens fortryllende kræfter – og så har både den gamle Pan og mundbind sneget sig ind på plakaten
Den prisvindende Halfdan Pisket står bag årets festuge-plakat i Aarhus</br></br>Foto: PR-foto / Aarhus Festuge – Fryd Frydendahl
Foto: PR-foto / Aarhus Festuge – Fryd Frydendahl
Tegneserietegneren Halfdan Pisket minder os i årets Aarhus Festuge-plakat om den følelse, vi mærker, når kulturens magi rammer os. Efter et år fattigt på kunst og kultur skal plakaten være med til af minde os alle om, hvad det er, der sker, når kulturlivet igen sætter rammen for vores møder.

“Der er noget mytisk og magisk over kulturen. Over den måde den kan ramme os og de følelser, det kan vække. Det ønskede jeg at indfange i plakaten,” siger Halfdan Pisket.

Den opmærksomme beskuer vil sandsynligvis lægge mærke til Pan-figuren, som prydede Festugens plakater fra 1965 til 1983. Pan får i plakaten rollen som det fortryllende element, der tryllebinder de, der igen er ude og opleve deres by.

Halfdan Pisket er kendt for at flette adskillige historier sammen i sine værker – og årets plakat er ingen undtagelse.
Den prisvindende Halfdan Pisket står bag årets festuge-plakat i Aarhus</br></br>Foto: PR-foto / Aarhus Festuge
Foto:

Corona har sat sit spor

Plakaten fortæller blandt andet historien om at være barn og opleve det magiske ved kulturen for første gang, om at støve de røde stilletter af, nå den sidste dans inden lukketid og bekæmpe den kultursult, vi har måttet leve med det seneste år. Og så fortæller årets plakat historien om en ny virkelighed efter et år, hvor coronapandemien har danset solodans på dansegulvet.

“Uden corona var plakaten ikke blevet den samme. I en verden uden corona havde der ikke været så få par på dansegulvet, så stor afstand mellem parrene, eller mennesker, der med mundbind på kigger med på afstand, siger Halfdan Pisket. Han brugte en januardag på at tage billeder rundt om i Aarhus, inden han startede på sin skitse:

“Der var ingen mennesker. Byen var fuldstændig tom, hvilket var en stor kontrast til det Aarhus, jeg tidligere har oplevet til festivaler. Og det er den følelse af liv og magi, som jeg gerne vil minde folk om – også selvom vi måske stadig går med mundbind og holder afstand til Festugen,” siger han.

Planlægningen af en anderledes Festuge

Og Halfdan Pisket har sandsynligvis ret i sin forudsigelse. På Festugesekretariatet planlægger de nemlig en Festuge, som vil være markant anderledes end tidligere Festuger.

Festugen 2021 skydes ikke i gang med et brag af en uofficiel åbning med 10.000 deltagere. En lang række af arrangementerne vil have pladsbegrænsning, blive arrangeret som siddende arrangementer, foregå udendørs eller i helt små grupper. Derudover planlægges Festugen, så den kan op- og nedjusteres alt efter de gældende retningslinjer.
Leder af Aarhus Festuge Rikke Øxner siger:
“Som vi lidt kækt siger det på sekretariatet, så planlægger vi en Festuge, der bliver mere debat end dans på bordene. Heldigvis er Festugen jo mange ting – og først og fremmest er Aarhus Festuge en perlerække af enestående kulturoplevelser.”

Fakta:

Halfdan Pisket (født 1985) er en dansk tegneserietegner.
Han er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2009
Blev for alvor kendt, da han i 2014 udgav første bind i trilogien om sin tyrkisk-armenske fars liv
Har vundet Pingprisen for årets danske tegneserie (2015), Frit Flet-prisen (2016) og Festival International de la Bande Dessinée (2019)
Har modtaget statens treårige arbejdslegat som den første tegneserieskaber nogensinde

I 56 år har Aarhus Festuge sluttet sommeren af i Aarhus med 10 dages intens kulturfestival.

Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind