Guide til oplevelser i påsken - Kunst ude i virkeligheden
NyhedSkrevet af: Fine Spind30. mar 2021

Guide til oplevelser i påsken - Kunst ude i virkeligheden

Ja, museerne er stadig lukkede. Det er først den 21. april, man igen kan komme indenfor på landets kunsthaller og museer. Men flere museer har taget udfordringen op og forsøgt at skabe anderledes kunstoplevelser, som inkludere andet end åbne skulpturparker
Guide til oplevelser i påsken - Kunst ude i virkeligheden</br>Sonja Lillebæk Christen har skabt en videocollage med hænder, albuehilsner og møder med afstand, som er en del af Statens Museum for Kunsts udendørsudstilling Berørt.</br>Foto: PR-foto / SMK - Frida Gregersen
Sonja Lillebæk Christen har skabt en videocollage med hænder, albuehilsner og møder med afstand, som er en del af Statens Museum for Kunsts udendørsudstilling Berørt.
Foto: PR-foto / SMK - Frida Gregersen
Skagens Museum sætter de frem til den 4. april kunst i deres konservatorværksteds store vinduer. Hver dag vises tre malerier med tilhørende fortælling fra udstillingen Vores Værker, hvor 63 forskellige mennesker hver valgte et værk fra museets samling, der betyder noget særligt for dem. I løbet af påskeugen kan du derfor nå at se malerier af bl.a. P.S. Krøyer, Anna Ancher, Holger Drachmann, Michael Ancher, Marie Krøyer og Viggo Johansen samt tilhørende tekster fra bl.a. slagter Jens Munch, skuespiller Malene Schwartz, kunstner Erik A. Frandsen, museumsdirektør Rane Willerslev, kulturminister Joy Mogensen og sanger/sangskriver Niels Hausgaard - og såmænd også et værk valgt af Fine Spinds chefredaktører.

Konserveringsværkstedet udgør et velfungerende alternativ til museets sale og møder alle de krav, der skal opfyldes, når over 100 år gamle malerier skal opbevares og udstilles. Værkstedets vinduer er nemlig udstyret med UV-filtre, som absorberer og tilbagereflekterer næsten alt UV-stråling, og så er der sikret et stabilt indeklima i værkstedet. Når værkerne samtidig skiftes ud hver dag, er det altså ganske sikkert at udstille dem i konserveringsværkstedet, så man behøver ikke at være bekymret for de fine malerier.

Samtidskunst og børnetegninger på SMK

Statens Museum for Kunst i den anden ende af landet har de også taget vinduerne i brug. Her er det dog ikke kunsthistoriske værker, man kan opleve. Museet viser hundredevis af børnetegninger om corona og håb, som bliver projiceres op på silkebannere på museets store glaspartier. Tegningerne kan ses i aftenmørket, hvor store dele af bygningen lyses op.

Det er Viborg Kommune, der står bag initiativet, som har overskriften #TegnHåb – #Drawwithdenmark. Viborg har i mere end tre årtier satset på animation og andre visuelle udtryksformer, og det var med den erfaring i bagagen, at man i begyndelsen af februar opfordrede børn til gennem tegninger at skildre, hvad de håber for coronakrisens mest udsatte børn.
Tegningerne viser børns mange forskellige tanker i en coronatid – fra en helt, der bekæmper coronavirus, over ældre, der står alene, til et stearinlys, hvor et håb for alverdens børn tegnes i røgen fra lyset.

Samme sted kan man også opleve en flok samtidskunsteneres bud på en fortolkning af den mærkelige tid, vi lever i. Benedikte Bjerre har skabt omridset af en gigantisk bærbar computer i hårdt stål som en kommentar til alle de skærme, der har overtaget vores liv det seneste år. Sonja Lillebæk Christensen har skabt en videocollage på udendørs skærme med hænder, albuehilsner og møder med afstand. Endelig har Kaspar Bonnén brugt genbrugssten og skrevet sætningen: JEG TROEDE VI SKULLE BYGGE NOGET OP SAMMEN MEN JEG BLEV VED MED AT GRAVE

Også Museum Jorn viser for tiden en udstilling i deres vinduer. Den hedder Vi er alle eremitter og er med tegninger og skulpturer af kunstneren Richard Winthers Temaet for udstillingen er den sociale isolation, eremit-livet. Kunst med et tema, der har relevans for os alle i dag, som verden ser ud lige nu.

Tapeperformance i Horsens

Skærtorsdag den 1. april kan man fra klokken 10-12 og 14-16 opleve en live Tape street art performance med kunstner Phuc Van Dang Horsens Kunstmuseums vinduer ud til parken i Lunden. Og hvad er så en live tape performance. Kunstneren Phuc Van Dang arbejder et street art univers, men bruger altså tape istedet for spraydåser.

Viborg Kunsthal har som vi skrev om i sidste uge åbnet en international udstilling med videokunst, som bliver vist på deres gavl. Læs mere om den her

Rundt omkring i landet har museerne også stadigt åbent i deres skulpturhaver, så der er masser af kunstoplevelser derude, selvom vi stadig venter på at må komme indenfor. De kommercielle gallerier holder også åbent i hele landet.
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind