En udstilling fuld af samfundssatire og surrealisme på SAK Kunstbygning

En udstilling fuld af samfundssatire og surrealisme

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 10 Sep 2020

En udstilling fuld af samfundssatire og surrealisme

Man kan blive helt rundtosset af at tænke på alle de reaktioner, der har været i medierne og i verden de seneste år på grund af avisernes satire. Hvor langt kan man gå og hvornår er det ikke sjovt længere? Fra 20. sept - 15. nov viser SAK Kunstbygning en udstilling om samfund, Satire og Surrealisme
En udstilling fuld af samfundssatire og surrealisme</br>'De høje Herrer' af Søren Jensen, 2016/20, Latex masker, tekstil, el-drejeskive.</br>Foto: Søren Jensen
Foto: Søren Jensen
Se store billeder her →
'De høje Herrer' af Søren Jensen, 2016/20, Latex masker, tekstil, el-drejeskive.

Udstillingen Samfund, Satire og Surrealisme på SAK Kunstbygning i Svendborg viser værker af en række danske og internationale kunstnere, som berører satirens væsen via æstetik, humor, absurditet og eftertænksomhed. Store og små emner tages op – både de politiske og de mere personlige.

Udstillingens kurator Sonja Lillebæk Christensen mener, at det grundlæggende er vigtigt i et demokratisk samfund, at borgerne, og der i blandt kunstnerne, tør tale frit i offentligheden uden at risikere konsekvenser for deres frihed og eksistens.
”Det kræver altid mod at stille sig op og mene noget i offentligheden. Det at ytre sig gennem kunst og byde et publikum indenfor til at have en mening om ens værk, ens ståsted og udkigspunkt, kræver mod, heroisme og lidenskab. Som afsender løber man altid en risiko for at blive udskammet til trods for, at fokus er på emner, som er større end én selv,” siger Sonja Lillebæk Christensen.

I SAK Kunstbygning vises både kunstværker, TV-satire, eksperimenterende film, performance og stand-up. Nogle gange vil der være tydelige forskelle på udtryksformerne - andre gange ikke.
”Samfund, Satire og Surrealisme kan ses som tre selvstændige overskrifter, som alle værker på udstillingen berører på en eller flere måder. Kunsten har tit en forkærlighed for at bevæge sig rundt om tematikkerne, hvor den klassiske TV-satire og stand-up går mere direkte til emnerne og bekender kulør,” fortæller Sonja Lillebæk Christensen.

Sideløbende med udstillingen udgiver Fyns Amt Avis et avistillæg, som indeholder bidrag fra kunstnerne med værker og interviews. Avistillægget vil også være at finde i SAK Kunstbygning som formidling til de besøgende.

Billedkunstnerne på udstillingen og i Fyns Amts Avis er:
Kristoffer Akselbo (DK), Helene Vestergaard (DK), Søren Jensen (DK), PISCINE; Anna Ørberg, Mark Tholander og Jens Settergren (DK), Lisa Jeannin (SE), Jacob Borges (DK), Louise Bonde-Hansen (DK), Bedwyr Williams (UK), Claus Ejner (DK), Ulla Hvejsel (DK), Michael Boelt Fischer (DK), Christian Schmidt-Rasmussen (DK), Sonja Lillebæk Christensen (DK), Olof Olson (SE/DK)

Tv-sketchs, eksperimenterende film, lånte værker, forfatter og stand-up på udstillingen:
Lorteland med Buster Larsen (DK), Snobberne med Martin Buch og Rasmus Botoft (DK), TurboMondul med Lars Therkildsen og Charter McCloskey (DK), Spiste horisonter med Wilhelm Freddy og Jørgen Roos (DK), malerier af Rita Kernn, oplæsning af Mette Moestrup, Lone Aburas og Jens Blendstrup (DK) samt stand-up med komiker Michael Schøt (DK)

Udstillingen kan ses på SAK Kunstbygning i Svendborg fra 20. sept - 15. nov 2020.

Program til ferniseringen på SAK Kunstbygning lørdag d. 19. sept.:
14.00 - 17.00 - Dørene til SAK åbner.
14.15 - 13.30 - Åbningstale med Mogens Palm, SAK og Sonja Lillebæk Christensen, kuratorer, stueetage.
14.30 - 13.45 - Et par ord fra David Løssing Bernicken fra Fyns Amts avis om samarbejdet, stueetage.
13.45 - 17.00 – Performance, Hånd med Kristoffer Akselbo, stueetage.
14.30 - 14.35 – Performance, Hudlotion mod tør hud med claus ejner, 2 sal.
15.30 - 15.50 – Performance, At tænke med røven quiz med Ulla Hvejsel, 2 sal.

Se mere på www.sak.dk

Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind