Magasinet Godsbanen er et helt nyt gratis magasin – og det er til dig

Magasinet Godsbanen er et helt nyt gratis magasin – og det er til dig

Kort og godt Skrevet af: Sixten Therkildsen 08 May 2018

Magasinet Godsbanen er et helt nyt gratis magasin – og det er til dig

Kulturmagasinet Fine Spind og Godsbanen samarbejder
om et helt nyt gratis magasin. Nemlig Magasinet Godsbanen, som handler om folk og kultur på Godsbanen i Aarhus K – byens kraftcenter for kulturliv og kulturproduktion.
Magasinet Godsbanen er et helt nyt gratis magasin – og det er til dig</br>Første nummer af Magasinet Godsbanen</br>Foto:
Foto:
Se store billeder her →
Første nummer af Magasinet Godsbanen
På Kulturmagasinet Fine Spind er vi glade for at kunne fortælle om vores nye samarbejde med Godsbanen. Vi udgiver nu hver tredje måned det trykte magasin Magasinet Godsbanen. Her stiller vi skarpt på den overflod af kultur, som udspringer fra Godsbanen i Aarhus eller som kommer dertil.

Vi bringer blandt meget andet interviews med kendte musikere og skuespillere. Vi viser billedserier af arbejdet med de nyeste arkitektur- og designprojekter. Vi giver indblik i billedkunstneres arbejdsform og fortæller om det, de brænder for. Vi følger med i krydsfeltet mellem litteratur og lydkunst og stiller nysgerrige spørgsmål til scenekunstnere, der har noget på hjerte. Vi præsenterer dig både for det, der er avantgarde og for kultur, som allerede er kendt i den brede offentlighed.

I det første nummer af Magasinet Godsbanen, som udkommer d. 9. maj, kan du komme tæt på musikeren Bisse, som mener, at det er vigtigt, at kunst rummer hele livet. Vi mødte ham, da han spillede ved Solar Plexus på Åbne Scene på Godsbanen. Arrangeret af blandt andre 365TEKSTER, Project Art Writing, Aarhus Litteraturcenter, LiteratureXchange, Lyd+Litteratur Festival og Geiger Records.

Du kan også møde Line Høj Høstrup, der arbejder på Godsbanen som tegner og illustrator.

I maj kan børnefamilier se frem til børnekultur- og filmfestivalen Film i skoven. Festivaldirektør Katharine Simpson fortæller i Magasinet Godsbanen om arbejdet med festivalen og om de oplevelser, man kan glæde sig til. Karen Mukupa kommer og optræder på Film i Skoven, og i den anledning besøgte vi hende, mens hun passede sin butik i København K.

Vi har også talt med folkene bag to andre markante festivaler, der stiller skarpt på hver deres form for musik: Aarhus Volume Gadefestival og Aarhus Jazzfestival. Sidstnævnte fejrer i år 30 års jubilæum. De to interviews kan du også læse i Magasinet.

Også på litteraturfronten er det festivaltid. Aarhus Litteraturcenter på Godsbanen står bag festivalen LiteratureXchange. Sissel-Jo Gazan er en af de mange danske og internationale forfattere, som kan opleves på festivalen. Hendes seneste bog Blækhat udspiller sig i Øgaderne, og i interviewet med hende i Magasinet Godsbanen kan du høre mere om hendes forhold til Aarhus. Blækhat er udkommet på Gyldendal.

På Teater Katapult spiller forestillingen Ikke uden min mor til juni. Vi har talt med instruktør Sandra Yi Sencindiver ( danskdansk) om at arbejde med historier om døtre og mødre.

Keramiker Mariko Wada har værksted på Godsbanen. Og du kan se eksempler på hendes værker i billedserien i det nye magasin.

Så kom ned på Godsbanen og oplev noget af alt det, som sker og få samtidig et gratis eksemplar af Magasinet Godsbanen !
Del på facebook
Facebook

Sixten Therkildsen

Chefredaktør, skribent og udvikler
Sixten er sammen med Marie Nyeng initiativtager til Fine Spind Kultur, hvor han også er redaktør og webudvikler. Sixten er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi. Sixten arbejder også i sin egen praksis som billedkunstner med videoinstallation og foto mm.
Se Sixtens artikler her →
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind