Nyt kultursted i Aarhus Hotel Carmel i det gamle Misionshus tidligere Gran teater
NyhedSkrevet af: Andreas Vinther Jensen01. maj 2017

Nyt kulturhus med saloner og dekadent bar

Aarhus har fået et nyt kulturelt gå-i-byen-sted. Kenny Jess Brandt, manden bag Løve's Bog- og Vincafé, har nu åbnet nyeste skud på stammen: Hotel Carmel, der skal rumme alt fra jazz og dans til litteratur og dyre vine.
Nyt kulturhus med saloner og dekadent bar</br>Med Hotel Carmel har Aarhus fået et nyt sted, hvor et modent publikum kan nyde jazz, vin og litteratur i elegante omgivelser.</br>Foto: Mariana Gil
Med Hotel Carmel har Aarhus fået et nyt sted, hvor et modent publikum kan nyde jazz, vin og litteratur i elegante omgivelser.
Foto: Mariana Gil

Salon à la fin de siècle

Hotel Carmel er der saloner fra tirsdag til søndag hver uge. Hotel Carmel vil være et kulturhus for musik, dans, litteratur og jazz. Til åbningsfesten blev sløret løftet for jazzprogrammet, da kvartetten Vuust, Sejthen, Nottelmann og Eskildsen åbnede scenen med instrumental jazz. Senere på aftenen spillede pianisten Emil Sommer Larsen og sangeren Karmen Roivassepp op til dans.

Kenny Jess Brandt kan ikke afsløre det fulde litteraturprogram endnu, men vi kan se frem til at høre oplæsninger fra store danske og nordiske navne. Indtil videre er danske Josefine Klougart og finske Mikael Niemi, der blandt andet er kendt for bogen Populærmusik fra Vittula, sat på programmet.
De sidste rester fra det gamle missionshotel: “Det er fuldbragt” hen over scenen.
Foto: Mariana Gil
Den lokale forfatter Poul Lynggaard Damgaard besøgte også Hotel Carmel til åbningsfesten.
Foto: Mariana Gil

Ingen fine fornemmelser

Hotel Carmel er et sted for et mere modent publikum. Aldersgrænsen er 25 år, og bagmanden Kenny Jess Brandt har et klart billede af, hvilket publikum han håber på at tiltrække:

“Det er et sted, hvor man kan købe cocktails og cigarer i baren og hvor man kan tage pænt tøj på og danse hele natten, selv om man er på den forkerte side af de 40,” siger Kenny Jess Brandt. Barens signatur-cocktail er selvfølgelig Death in the afternoon, der blev opfundet af Ernest Hemingway og består af én del absint toppet af med champagne.

Der er lagt op til ekstravagance, men ifølge Kenny Jess Brandt er det ikke et spørgsmål om snobberi:

“Her er ingen fine fornemmelser; jeg elsker bare at gå i jakkesæt. Hotel Carmel er et sted, hvor man bare kan være sig selv i nogle fantastiske rammer.”

Med priser i baren fra 70 kr. pr. glas til over 5000 for en flaske vin er Hotel Carmel en legeplads for vinkendere. Den kulturelle kalender er stadig ikke offentliggjort, så tiden må vise, hvad musik- og litteraturelskere kan boltre sig i.
Jazzkvartetten Vuust, Sejthen, Nottelmann og Eskildsen indviede scenen.
Foto: Mariana Gil
Ud over at bestyre Løve’s Bog- og Vincafé, Løve’s Vinbar og Løve’s Antikvariat kan Kenny Jess Brandt nu kalde sig hotelejer.
Foto: Mariana Gil
Hver torsdag fra kl. 18-24 er der jazzsalon på Hotel Carmel
Foto: Mariana Gil
Hotel Carmels salon er tænkt som et sted, hvor et mere modent publikum kan danse hele natten.
Foto: Mariana Gil
Facebook
Del på facebook

Andreas Vinther Jensen

Kulturjournalist og anmelder
Andreas Vinther Jensen er uddannet cand.mag. i filosofi med tilvalg i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet med speciale i Søren Kierkegaards æstetik. Andreas holder af litteratur, der kan skabe billeder og modsigelser, og hans reoler er fyldt med alt fra Homer og Hölderlin til Amalie Smith og Olga Ravn. Han har undervist på Krabbesholm Højskole og har skrevet for bl.a. Baggrund.
Se Andreass artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind