Filmskabere får rejse- og arbejdslegater fra Statens Kunstfond 2017

En filmskaber er som en humlebi

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 06 Apr 2017

En filmskaber er som en humlebi

29 danske filmskabere er netop blevet tildelt arbejds- og rejselegater af Statens Kunstfond
En filmskaber er som en humlebi</br>Filminstruktør Camilla Nielsson en af årets modtagere af Statens Kunstfonds arbejdslegater.</br>Foto: PR-foto / Statens Kunstfond - Henrik Bohn Ipsen
Foto: PR-foto / Statens Kunstfond - Henrik Bohn Ipsen
Se store billeder her →
Filminstruktør Camilla Nielsson en af årets modtagere af Statens Kunstfonds arbejdslegater.

For mange filmskabere kan det tage mange år at realisere en ny film. Der skal for eksempel skaffes finansiering hos filmproducenter og hos konsulenter i Det Danske Filminstitut.

Det kan derfor være svært som filminstruktør eller manuskriptforfatter at finde tid og ro til at fordybe sig og være kreativ. Tid og ro til at forfølge sin filmiske nysgerrighed og udvikle sit personlige filmudtryk.

Film kræver viljestyrke

Filmskaber Camilla Nielsson er en af dem, der i år modtager et arbejdslegat til filmproduktion fra Statens Kunstfonds. Hun sammenligner den møjsommelige proces fra at få en filmidé til at stå med en færdig film med humlebien.


”Jeg tror, de færreste kan begribe, hvor kompliceret det er at gå fra en spinkel idé til en flyvefærdig film, man kan se i biografen. Det kræver en viljestyrke, jeg bedst kender fra dyreriget, hvor humlebien flyver fra blomst til blomst uden overhovedet at gøre sig tanker om, at den bryder med tyngdelovens logik.

Dybest set burde den slet ikke være i stand til at løfte sin egen vægt. Sådan er det også nogle gange at være filmskaber.”

Stor interesse for legater

Statens Kunstfond uddelte i år 22 arbejdslegater og 7 rejselegater.

155 filmskabere havde ansøgt om arbejdslegater ved ansøgningsfristens udløb 1. februar 2017, og legatudvalget uddelte i alt 3 millioner kroner til 22 arbejdslegater.

45 filmskabere havde ansøgt om rejselegater ved ansøgningsfristens udløb, og legatudvalget uddelte 223.000 kroner til 7 rejselegater.

Fakta:

Se alle tildelinger her 

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Film består af filminstruktør Michael Madsen (formand), manuskriptforfatter Maren Louise Käehne og filminstruktør Nils Malmros.

Camilla Nielsson er født i 1977 og er uddannet dokumentarinstruktør på Tisch School of the Arts og har en Mastergrad i visuel antropologi fra New York University (NYU).
Camilla Nielsson har instrueret en trilogi om børnerettigheder om børnerettigheder Good Morning Afghanistan (2003), Djurga (2004) og The Children of Darfur (2005).

Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind