Aki Kaurismäki | The Other side of Hope | Sidste film | Berlinalen
NyhedSkrevet af: Katrine Ahlstrøm Hellfritzsch21. feb 2017

Sidste film fra finske Aki Kaurismäki

Den anerkendte finske filminstruktør Aki Kaurismäki udmelder på årets Berlinale, at den prisnominerede film, The Other Side of Hope, bliver hans sidste.
Sidste film fra finske Aki Kaurismäki</br>Aki Kaurismäki med sin sølvbjørn, som han har modtaget som Årets Instruktør på Berlinalen</br>Foto: PR-foto / Berlinale 2017 - Ali Ghandtschi
Aki Kaurismäki med sin sølvbjørn, som han har modtaget som Årets Instruktør på Berlinalen
Foto: PR-foto / Berlinale 2017 - Ali Ghandtschi
Aki Kaurismäki er Finlands mest kendte filminstruktør, og har siden sin debut i 1980 vundet international anerkendelse og priser for sine film. Filmen The Man Without a Past vandt fire priser ved Cannes Festivalen i 2002. Den var nomineret til en Oscar, men Aki Kaurismäki udvandrede fra Oscar-gallaen i protest mod USA's udenrigspolitik i Irak.

Aki Kaurismäki har tidligere sagt stop for sine film. I 1994 udmeldte han også på Filmfestivalen i Berlin, at han trak sig tilbage. Dette års Berlinale blev afholdt d. 9.-19. februar. 

En triologi på to film

Aki Kaurismäkis nyeste film, The Other Side of Hope (Toivon tuolla puolen), handler om en syrisk immigrant, der søger asyl i Helsinki. Aki Kaurismäki vandt en Sølvbjørn i kategorien Best Director for filmen. 

Filmen er den anden i en planlagt triologi om havnebyer, der startede i 2011 med filmen Le Havre. Den bliver Aki Kaurismäkis sidste film og triologien slutter dermed uden en 3'er.

Aki Kaurismäki bliver 60 år til april og har produceret 18 film i sin karriere.
Facebook
Del på facebook

Katrine Ahlstrøm Hellfritzsch

Kulturjournalist og redaktionsmedarbejder
Katrine Ahlstrøm Hellfritzsch er uddannet cand.mag i Litteraturhistorie fra Aarhus Universitet med speciale i kollektive skriveprocesser og kreative arbejdsrum. Hun er særligt optaget af hvordan vi møder kultur i vores dagligdag, og hvordan mødet kan skabe nysgerrighed, inspiration og aktivitet - og så elsker hun at formidle den gode oplevelse. Katrine har en stor kærlighed til litteraturens mange oplevelsesuniverser og fordyber sig gerne i alt fra høvisk ridderdigtning til magisk realisme i finsk samtidslitteratur.
Se Katrines artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind