Det mindst ringe alternativ til at se film i biografen - Cinemateket går online streaming
NyhedSkrevet af: Fine Spind02. mar 2021

Det mindst ringe alternativ til at se film i biografen

Cinemateket gør noget nyt, nu hvor de stadig er tvunget til at holde dørene til salene lukkede. De sender “månedens film” ud til online streaming
Det mindst ringe alternativ til at se film i biografen</br></br>Foto: PR-foto / Cinemateket
Foto: PR-foto / Cinemateket

I lyset af den forlængede nedlukning prøver Cinemateket noget nyt og viser Månedens Film online. Den mangedobbelte prisvinder 'A Son' bliver Månedens Film i marts i CINEMATEKET ONLINE og kan streames fra torsdag den 4. marts frem til den 17. marts.

Den tunesiske ’A Son' var sidste års helt store arabisk-sprogede film og prisbelønnet på festivaler i blandt andet Cairo, Venedig, Malmø og Hamborg. Den starter med et tragisk skud og vokser derefter minut for minut i drama. Det velbeslåede middelklassepar Fares og Meriem er på skovtur i det sydlige Tunesien med gode venner, børn og øldåser. De hører til den liberale, progressive klasse, men bliver ramt på mere end ideologien, da en islamisk milits skyder med skarpt mod bilen. Deres 11-årige søn Aziz bliver livstruende såret.

Cinematekets chef Pernille Schütz fortæller, at de håber, at Månedens Film online kan være med til at åbne nogle døre til en verden af kvalitetsfilm, som de fleste normalt ikke vil kunne komme til at se, på samme måde som de plejer at gøre det med Månedens film i biografen. De film de viser under konceptet, er film som normalt ikke finder vej til almindelig distribution, enten fordi de som i denne måned kommer fra eksotiske hjørner af kloden, eller fordi de stilistisk eller tematisk er ’smalle’.
“Vi tager dette initiativ, fordi det er det mindst ringe alternativ til at se film sammen i biografen, som vi jo alle sammen savner at kunne,” siger hun.
Samtidig fortæller hun, at deres dedikerede publikum netop ofte efterspørger er niche-filmene. “Vi gætter også på, at interessen for de skarpe og anderledes film næppe er blevet mindre, efter at mange i deres bobler har finkæmmet deres streaming-sites,” siger hun.

Man skal dog ikke regne med, at Cinemateket nu bare sender hele deres skatkammer af et filmprogram ud online. “Cinemateket Online bliver små dryp, og vi gemmer langt størstedelen af det guld, vi havde planlagt at vise i vinteren og foråret, til vi genåbner. Film skal jo ses i biografen. Når ellers man kan.”

Fakta

Tid: Spilleperiode 4. – 17. marts 2021

Sted: Online via Festival Scopes platform

Pris: Prisen for at se filmen er 20 kr. for medlemmer af Cinemateket og 50 kr. for andre interesserede.

Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind