Kulturspind Aarhus og Kulturspind København på gaden
NyhedSkrevet af: Fine Spind15. nov 2020

Kulturspind Aarhus og Kulturspind København på gaden

Rundt omkring i hele Aarhus og København finder du lige nu vinterudgaven af vores trykte magasiner
Kulturspind Aarhus og Kulturspind København på gaden</br></br>Foto: Fine Spind
Foto: Fine Spind

Så er det nye Kulturspind Aarhus og Kulturspind København på gaden. Vores trykte magasiner, hvor du kan fordybe dig i interviews, reportager og stort og småt fra kulturens verden. Magasinerne er gratis, og du finder dem på kulturinstitutioner, i boghandlere, på biblioteker og cafeer med mere i og omkring Aarhus og København.

Hvis du gerne vil have sendt et magasin hjem til dig, hver gang de udkommer, så er det også muligt. Det koster 199,80 kr. for et år, hvor du så får fire numre leveret i din postkasse.

I vores vinternummer har vi Goodiepal på forsiden. Han har besat Statens Museum for Kunst siden 2014 og har brugt museet som opbevaringsplads for sin enorme samling af lydkunst. Den viser han nu frem i udstillingen ‘Unboxing The Goodiepal Collection’, og vi mødte ham på museet. Han samler folk omkring sig og bryder sig bestemt ikke om, at der opkræves entré for at man kan få lov til at se hans samling. Til gengæld ser han også sin udstilling som en mulighed for at inspirere en hel generation med nye ideer.

Vi har også besøgt romanaktuelle Kristina Stoltz, som foran sin enorme bogreol fortæller om sin nye bag ‘Paradis først’, som er en fortælling om kærlighed, racisme og om erindringens mange vildspor. Hun fortæller også, hvordan en kærlighedshistorie fra hendes eget liv startede fortællingen, som siden fik sit eget liv.

I billedkunstner Julie Nords værksted blander et eventyrligt lillepigeunivers, som det man finder i ‘Alice i eventyrland’, sig med en uhygge, som hele tiden ligger på lur under gulvbrædderne. I vores interview med hende fortæller hun om, hvordan kunst har formet hendes liv. Der er også interviews med Anders Agger, Katinka, Teater Refleksions dukketeaterverden og Elle-Mie Ejdrup Hansen i magasinet. Sidstnævnte skabte røre i andedammen med sin lysskulptur ved fejringen af 50-års dagen for Danmarks befrielse i 1995, som trak overskrifter i ugevis og blev en kæmpe sag på Christiansborg. Vi ser også nærmere på Viggo Mortensens debut som filminstruktør.

Og som altid finder du også stort og småt om nye kulturtilbud - og så kan du også komme med i værkstedet hos en kunstner i vores billedserie. I Københavner-udgaven tager vi jer med til Ron Muecks værksted, og i Aarhus-versionen kan du komme med indenfor hos Lasse Krogh Møller.

 

Læs i København også kort og godt om:
Lydmor og Mørkt forår på Betty Nansen Teatret, Ordet på Folketeatret, CODY på Pumpehuset, Vi
de 1% på Østerbro Teater, Kortspil med digte af 34 forfattere fra Forlaget Ekbatana, Ellen Hillingsø og Ursula Andkjær Olsen på Teater Grob, Et tysk liv i Skuespilhuset, 14 danske forfatters coronamonolo- ger fra Teater Republiques digitale teaterforestilling der udkommer som bog, Stalins Død på Nørrebro Teater, Det store stilehæfte på Husets Teater, Hart- mut Stockter i Nikolaj Kunsthal, Søren Kragh-Jacob- sens film Lille Sommerfugl, Hjalte Ross på Xenon, Dorte Karrabæks bog Det var nok det bedste!, Fête galante På Det Kgl. Teater.

Læs i Aarhus også kort og godt om:
Tilfældigvis forbi på Randers Teater, Søren Kragh- Jacobsens film Lille Sommerfugl, Hjalte Ross
på Radar, Kortspil med digte af 34 forfattere fra Forlaget Ekbatana, Mads Mygind i Lukaskirken, Et Juleeventyr på Aarhus Teater, 14 danske forfatters coronamonologer fra Teater Republiques digitale teaterforestilling der udkommer som bog, Opera- tion:Orfeo af Hotel Pro i Musikhuset Aarhus, CODY på Atlas, Teaterhuset Filurens adventsforestillinger, Dorte Karrebæks billedbog til voksne: Det var nok det bedste!, Fête galante hos Den Jyske Opera.

Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind