Dansefeber er ikke farlig og nu er der filmaften med to dansefilm på Operaens Takkelloft

Dansefeber er ikke farlig og nu er der filmaften med to dansefilm på Operaens Takkelloft

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 11 Jun 2020

Dansefeber er ikke farlig og nu er der filmaften med to dansefilm på Operaens Takkelloft

Dansk Danseteater præsenterer for første gang i Danmark dansefilmene The Rain og Labyrinth Within, skabt af kompagniets kunstneriske leder Pontus Lidberg
Dansefeber er ikke farlig og nu er der filmaften med to dansefilm på Operaens Takkelloft</br>Fra filmen The Rain</br>Foto: Max Brouwers
Foto: Max Brouwers
Se store billeder her →
Fra filmen The Rain
På grund af Covid19 har Dansk Danseteater været nødt til at udskyde forårets og sommerens forestillinger, men i stedet har de søsat en række andre initiativer – heriblandt to filmaftener på Takkelloftet, hvor danse-entusiaster kan få tilfredsstillet en lille flig af deres dansefeber. Filmene vises torsdag d. 18. og fredag d. 19. juni, selvfølgelig med god afstand og håndsprit til rådighed.

Filmprogrammet består af to af Pontus Lidbergs tidlige dansefilm, der begge får følelserne til at boble og forhåbentlig kan give appetit til endnu mere dans på scenen efter sommerferien.

"Nu hvor vi desværre ikke kan invitere publikummer ind til live dans på scenen, er det en oplagt mulighed at introducere et mindre publikum for dans på film i stedet. Både The Rain og Labyrinth Within er aldrig blevet vist i Danmark før, så jeg glæder mig til denne mulighed for en spontan Danmarkspremiere. Dansefilm er en lidt overset genre herhjemme, som jeg håber flere får øjenene op for, " fortæller kunstnerisk leder, koreograf og filmskaber Pontus Lidberg.

Passionerede møder i sommerregnen

Aftenens første film er The Rain (2007) og består af en række dagligdags-tableauer med mennesker i forskellige livsfaser. Forhold formes og afsluttes, minder fra fortidens møder blandes med længsel efter nye møder, der endnu ikke har fundet sted. Dansen overtager langsomt og danner usynlige tråde, og snart står det klart, at alle medvirkende er forbundet. Den silende regn påvirker dem alle.

Eksistentiel thriller med intense moderne duetter

Dansedramaet Labyrinth Within (2011) bliver aftenens anden film på programmet. Værket er en eksistentiel thriller om nagende jalousi i en serie af intense duetter, hvor fantasi og virkelighed filtres sammen. Filmen udspiller sig en midsommeraften, hvor det nordiske lys trænger ind fra alle sider i den ellers mørke lejlighed, der næsten går hen og bliver en fjerde karakter. Den amerikanske komponist David Lang har skabt den dramatiske filmmusik med Maya Beiser som solo-cellist. I filmen medvirker den verdensberømte moderne balletdanser Wendy Whelan (tidl. solodanser ved New York City Ballet og assisterende Kunstnerisk Leder ved NYCB fra 2019), skuespiller Giovanni Bucchieri og koreograf Pontus Lidberg.

Flot modtagelse i New York Times

Begge dansefilm er blevet flot modtaget, og The New York Times beskrev filmen The Rain som: "Uforglemmelig. The Rain illustrerer, at dans på film er noget ganske andet end på en scene."
Labyrinth Within vandt ”Best picture” på Dance on Camera Festivalen i 2012, og Pontus Lidberg blev tilmed nomineret til en New York Dance and Performance Award Bessie i Visuelt Design for selvsamme værk. New York Times skrev: "fortalt uden at mime og drevet af følelsesmæssige og psykologiske teksturer ... [Lidberg] forløser ballettens akademiske sprog på sublim vis og formår at komme udenom de kloge klichéer af for meget moderne bevægelse pakket ind i form. Det er forfriskende at se en ballet omfavne tilbageholdenheden."

Sikkerhed i forbindelse med Covid19

Dansk Danseteater og Det Kgl. Teater følger myndighedernes anbefalinger og har derfor valgt at sætte hvert andet sæde i salg for på den måde at sikre god afstand mellem publikum. Derudover er antallet af publikummer reduceret til det halve dvs., at Takkelloftet nu har plads til 96 publikummer i salen. Desuden er der håndsprit til rådighed.

Fakta:

De to film The Rain og Labyrinth Within vises på Takkelloftet / Operaen / Det Kgl Teater
Tid: Torsdag d. 18. & fredag d. 19. juni kl 20:00
Varighed: 1 time (begge film varer ca. 30 min)
Pris: 50,-
Arrangør: Dansk Danseteater
læs mere og bestil billetter HER
Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind