FoodFilmFestival skaber oplevelser med film og mad

FoodFilmFestival skaber oplevelser med film og mad på Godsbanen i Aarhus

Kort og godt Skrevet af: Teodora Biberovic 20 Nov 2018

FoodFilmFestival skaber oplevelser med film og mad på Godsbanen i Aarhus

FoodFilmFestival kombinerer gode film med kulinariske oplevelser. De præsenterer igen i år et bredt film-program med workshops, debatter og mad-events på Godsbanen i Aarhus
FoodFilmFestival skaber oplevelser med film og mad på Godsbanen i Aarhus</br>Food Film Festival præsenterer film, hvor mad spiller en vigtig rolle og lader også publikum selv spørger.</br>Foto: Caroline Abild Jessen
Foto: Caroline Abild Jessen
Se store billeder her →
Food Film Festival præsenterer film, hvor mad spiller en vigtig rolle og lader også publikum selv spørger.
I år fokuserer Aarhus FoodFilmFestival på klassiske og ikoniske film, hvor mad og måltider har afgørende betydning. De viser blandt andet filmen Daisies fra 60’ernes Tjekkoslovakiet, hvor maden er et symbol på kvindernes frigørelse. Filmens kvindelige karakterer gør op med traditionelle kønsroller og normer ved blandt andet at fråse i mad. Filmen bliver præsenteret af Ph.D. Peter Ole Pedersen. , og er nok den eneste film,der er blevet bandlyst på grund af madspild. Når dokumentaren Constructing Albert vises på Folkestedet i dag, kommer kokkeelever på besøg fra AARHUS TECH og uddeler smagsprøver, inspireret af filmen og kogebøger fra anmelderroste restauranter i Catalonien, heriblandt El Bulli og Enigma.

En del af festivalen foregår også i krydsfeltet mellem mad og litteratur.

Med Smag på Litteraturen sætter FoodFilmFestival fokus på forlag og forfattere, som har udgivet bøger om mad. Blandt andet kan man smage retter til Det var ikke planen at købe kålroer, når forfatter Anders Haahr Rasmussen læser op af sin bog. På Godsbanen er der bogmesse med besøg fra unikke forfattere, hvor man også kan opleve østersåbning med forfatter og kunstner Kasper Hesselbjerg sammen med kokken Henrik Axelsen.

Til FoodFilmFestival kan man møde mad-iværksættere til Pecha Foodcha, som tænker ud af boksen, når det kommer til fødevareudvikling og madspild. Her bliver man præsenteret for nye og spændende produkter, og bagefter er der mulighed for at smage. Udvalgte events foregår desuden på engelsk og henvender sig til et internationalt publikum, eksempelvis vinsmagning med Ph.D Janice Wang.

Fakta:

Årets FoodFilmFestival 2018 finder sted 20. - 25. november i blandt andet Kedlen og Foyeren på Godsbanen.

Program:
Mandag den 19. november er der danmarkspremiere på filmen Constructing Albert på Folkestedet, hvor kokkeelever også kommer og deler smagsprøver ud.

Tirsdag den 20. november er der mad og debat på Café SiGo med fokus på iværksættere. Der vil også være vinsmagning med Ph.D Janice Wang og filmvisning af den prisvindende dokumentar The Empire of Scent.

Onsdag den 21. november kan man møde mad-iværksættere til Pecha Foodcha, hvor det kommer til at handle om madspild og fremtidens fødevareudvikling. Kl. 19 er der filmvisning af Daisies på Godsbanen, som bliver præsenteret af Ph.D. Peter Ole Pedersen.

Torsdag den 22. kan man smage på retter, når forfatter Anders Haahr Rasmussen kommer og læser op af sin bog Det var ikke planen at købe kålroer.
På programmet er der også Digte og Doku på Gellerup Bibliotek og senere på Godsbanen vises The Green Lie, hvor filminstruktør Werner Boote vil komme og svare på spørgsmål efter filmvisningen.

Lørdag den 24. og søndag den 25. november er der bogmesse på Godsbanen med besøg af forfattere som Maike Abildgaard og Kasper Hesselbjerg.
Her vil der også være filmvisning af klassiske Food Film, blandt andet En smag på livet, som vises lørdag og den portugisiske film Volta a Terra, som bliver vist søndag, hvor man også kan komme og fejre den hollandske jul med familien.

Læs mere her www.foodfilmfestival.dk

Del på facebook
Facebook

Teodora Biberovic

Kulturjournalist og skribent
Teodora Biberovic har en bachelorgrad i Litteraturhistorie med tilvalg i Kognitiv Semiotik fra Aarhus Universitet. Gennem sin uddannelse har hun arbejdet meget med fransk litteratur og eksistentialismens grundtanker. Derudover har hun en stor kærlighed til de satiriske og realistiske fortællinger fra 1800tallets England.
Se Teodoras artikler her →
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind