Buster Filmfestival - vi har lavet fem anbefalinger til de små

Fem anbefalinger til BUSTER Filmfestival

ArtikelAlt det andetSkrevet af: Chris Johansen28. sept 2017

For andet år i træk kommer BUSTER som selvstændigt filmprogram til skoler og børnefamilier under CPH PIX. Vi har kigget programmet igennem og bringer her fem anbefalinger

Når Danmarks største spillefilmsfestival CPH PIX løber af stablen i perioden 28. september – 11. oktober, er det med et skarpt øje for kvalitet, relevans og nyt talent.

Hvert år inviterer festivalen børn, unge og voksne indenfor i biografsalene til 14 dage med mere end 150 af de nyeste film fra hele verden på programmet. I 2017 er BUSTER for andet år i træk festivalens selvstændige filmprogram til de yngste, de lidt større og deres familer. Vi har lavet fem nedslag i programmet, vi gerne vil anbefale:

Kiwi & Strit i Børnekulturhus Ama'r

De to finurlige fyre Kiwi og Strit bor i en lysning i skoven ved foden af en stor bakke. Kiwis hus er pænt og rent, mens Strits er væltet. Kiwi elsker at gøre tingene som planlagt, Strit kan bedre lide at improvisere. De er meget forskellige, men gør alting sammen, for det er bare sjovere, når man er to!

Alle otte afsnit om det umage makkerpar Kiwi & Strit kan ses i Børnekulturhus Ama'r, og efterfølgende har de små mulighed for at være kreative sammen med kunstner Roar Lerche fra VerdensLaboratoriet. Her kan man nemlig skabe sine helt egne finurlige fantasivæsner af pap, perler og papir.

Den utrolige historie om den kæmpestore pære i Palads

Mød katten Mitcho og elefanten Sebastian, når vi besøger deres hyggelige Solby. Alt ånder fred og idyl indtil byens borgmester en dag forsvinder. Mitcho og Sebastian planter et frø, som i løbet af natten bliver til en kæmpestor pære. De ombygger pæren til et skib, og sammen stævner vennerne til søs for at finde byens borgmester i et farligt eventyr med pirater, sødrager og spøgelser.

Jakob Martin Strids fantastiske eventyr Den utrolige historie om den kæmpestore pære er blevet filmatiseret – og det fejres med gallavisning i Palads i samarbejde med Red Barnet. Til begivenheden kan man købe økologiske t-shirts i børnestørrelser, og alt overskud fra salget går til Red Barnet.

Historien er også tidligere blevet forvandlet til dukketeater. Læs vores anmeldelse af stykket her.
Kiwi & Strit kan ses den 1. oktober kl. 10:30 i Børnekulturhus Ama'r.
Foto: PR-foto
Den utrolige historie om den kæmpestore pære kan ses den 8. oktober kl. 11:00 i Palads.
Foto: PR-foto

Cloudboy i Palads

Hvad sker der, når en storbydreng fra Belgien tvinges ud i den barske natur i Lapland blandt samere for at være sammen med sin mor og bonusfamilie, som han knap nok kender? Cloudboy er en flot fortælling om familierelationer, kultursammenstødet mellem by og natur – og om at fange rensdyr med lassoer.

Efter udvalgte visninger af Cloudboy kommer naturvejleder og forsker i dyreadfærd Giuliano Matessi fra Kalvebod Naturskole og gør os klogere på det imponerende rensdyr og den vilde natur, det færdes i.

Den dag min far blev til en busk i Palads og Cinemateket

Hvordan ville Syrien-krigen se ud, hvis man flyttede den til Holland? Og hvad vil det sige at være et barn på flugt? I denne stærke allegori over krig følger vi den 10-årige Todas på flugt fra sit hjemland, hvor hun modigt begiver sig ud på en farefuld og eventyrlig færd for at finde sin mor.

Ved visningen den 11. oktober vil en af Red Barnets eksperter fortælle om, hvordan det er at opleve krig og være på flugt helt alene, ligesom der vil komme eksempler på, hvad Red Barnet gør for at hjælpe.

Filmmusik for børn i Pumpehuset

Forbered dig på filmkoncertfest for alle sanser, når der bydes indenfor til Filmmusik for børn i Pumpehuset, hvor fire stumfilmsklassikere kan opleves med livemusik spillet af børn og unge for børn og deres voksne.

Arrangementet er kulminationen på fire gruppers intense og kreative arbejde på workshoppen Filmmusik for børn, som afholdes i dagene op til arrangementet. Efter koncerterne inviterer journalist Anya Mathilde Poulsen til debat med instruktører, deltagere og branchefolk om børnenes arbejde med filmmusikken og om børn som filmkomponister – både nu og i fremtiden.
Cloudboy er fortællingen om en storbydreng fra Belgien, der tvinges ud i den barske natur i Lapland blandt samere for at være sammen med sin mor og bonusfamilie.
Foto: PR-foto
Arrangementet Filmmusik for børn er kulminationen på fire gruppers intense og kreative arbejde på en workshop.
Foto: PR-foto

Fakta:

Kiwi & Strit kan ses den 1. oktober kl. 10:30 i Børnekulturhus Ama'r.

Den utrolige historie om den kæmpestore pære kan ses den 8. oktober kl. 11:00 i Palads.

Cloudboy kan ses den 29. september kl. 10:00, 2. oktober kl. 10:00, 8. oktober kl. 10:00 og 10. oktober kl. 10:15 i Palads.

Den dag min far blev til en busk kan ses den 29. september kl. 10:00, 1. oktober kl. 10:00, 3. oktober kl. 10:00, 11. oktober kl. 10:00 i Palads og 7. oktober kl. 12:00 i Cinemateket.

Filmmusik for børn kan opleves den 8. oktober kl. 11:30 i Pumpehuset.

Se mere på cphpix.dk/buster/.
Facebook
Del på facebook

Chris Johansen

Kulturjournalist og redaktionsmedarbejder

Chris Johansen er uddannet cand.mag. i dansk og retorik fra Aarhus Universitet med speciale i krisekommunikation på Facebook. Han har tidligere skrevet for bl.a. Gaffa. Foruden musik er også litteratur og film store interesser, hvor Kafka, Houellebecq og Lynch er blandt favoritterne.

Se Chriss artikler her →
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind