Anmeldelse af filmen Chevalier | Herretur i det græske øhav

Hår på brystet

ArtikelAlt det andetSkrevet af: Julie Lystbæk-Hansen06. apr 2017

En stor samling oppustede egoer er taget på sejltur i den nye græske film Chevalier, der har dansk premiere den 6. april.

Mon der findes mange mænd i Grækenland med et meget oppustet ego? Det skulle man tro, når man ser filmen Chevalier.
En gruppe velhavende, selvoptagede og barnligt konkurrerende mænd er sejlet ud på en luksusyacht for at fiske, spise god mad og nyde livet, men måske ikke så meget hinanden. De er en umage gruppe, bestående af forskellige mere eller mindre karikerede typer.

Ego- og bådtrip

Der er den aldrende patriark, lægen, hvis nudist-svigersøn har hevet sin nørdede, socialt akavede og ynkelige lillebror med. Der er den smarte og vellidte forretningsmand, hvis knap så smarte forretningspartner kæmper med rejsningsproblemer. Sidst er der patriarkens yngre kollega, som vækker svigersønnens jalousi, da han, modsat svigersønnen, er i kridthuset hos patriarken og endda tidligere har været i et forhold med hans datter.
Chevalier er en kammerat-film uden kammeraterne.
Foto: PR-foto / Øst for Paradis
Mændene opfinder et spil undervejs.Et behåret bryst giver 20 point.
Foto: PR-foto / Øst for Paradis
Under en diskussion om selskabslege, hvor den erektionsudfordrede forretningsmand fornærmes over at blive sammenlignet med en ananas, foreslår patriarkens yngre kollega en leg, som i al sin enkelhed går ud på at konkurrere på alt.

Præmien er en ”chevalier”, en ring, som skal pryde fingeren på ”den bedste mand” Dernæst går det meste af filmen med, at de seks mænd konkurrerer på alt lige fra mobilringetoner, rengøring og samling af IKEA-reol til kønslig udrustning og kolesteroltal. De noterer omhyggeligt resultater og point i hver deres notesbog. Hverken legens regler eller dens endelige resultat står helt klart, men det ender i hvert fald ikke kønt og heller ikke med nogen større forløsning.
Selvoptagde mænd og oppustede egoer er en farlig kombination.
Foto: PR-foto / Øst for Paradis
Billig aftershave giver 8 point.
Foto: PR-foto / Øst for Paradis

Dødseriøs ananas

Chevalier er instrueret af Athina Rachel Tsangari, og der er ingen nåde i hendes skildring af de forskellige typer mænd. Det er underholdende på en underspillet måde, når de absurd humoristiske replikker, som den om ananassen, leveres død-seriøst. Filmen kan ses som et satirisk mikrokosmos, der udstiller en velstillet middelklasse/overklasses overfladiske problemstillinger – hvorfor er det så svært at samle en BILLY-reol fra IKEA?!

Filmens handlingskurve er ret flad, og slutningen bringer ingen større forløsning. Som satire er præmissen for Chevalier godt udtænkt, men den spinkle historie, kombineret med de ret overfladiske karakterer, resulterer i sidste ende i en underholdende, men let forglemmelig film.

Fakta:

Chevalier er instrueret af Athina Rachel Tdangari
Filmen varer 105 minutter
Chevalier kan bl.a. ses i:

Empire, København

Øst for Paradis, Aarhus

Cafe-biografen, Odense

Biffen, Aalborg

Nicolai Bio, Kolding

Valby Kino, Valby

Værløse Bio

Ishøj Bio

Assens

 

Facebook
Del på facebook

Julie Lystbæk-Hansen

Kulturjournalist og anmelder
Julie Lystbæk-Hansen er uddannet cand.mag. i Moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet med speciale i litterær journalistik. Hun har som del af sin uddannelse læst Litteraturvidenskab og gået på Journalisthøjskolen. Litteraturen indtager en særlig plads blandt Julies interesser, men hun er også interesseret i andre kunstneriske udtryksformer. Hun er særligt optaget af kunst, der formår at skærpe og nuancere blikket på sociale og samfundsmæssige problemstillinger.
Se Julies artikler her →
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind