Gl Strand åbner nyt “ungt” udstillingssted i indre København
NyhedSkrevet af: Fine Spind26. jan 2022

Gl Strand åbner nyt “ungt” udstillingssted i indre København

Med det nye udstillingssted @læderstræde vil Gl Strand skabe nyt rum til ny samtidskunst og de spirende talenter på en helt central adresse i hovedstaden
Gl Strand åbner nyt “ungt” udstillingssted i indre København</br></br>Foto: PR-foto / GL STRAND
Foto: PR-foto / GL STRAND
Det tidligere antikvariat i Læderstræde 15 bliver til april forvandlet til et udstillingssted for kunstnere og kuratorer. Kunstforeningen GL STRAND står bag det nye tilbud, som med et open call giver skiftende kunstnere/kuratorer mulighed for at tegne stedets profil gennem en 1-årig periode.

Ambitionen er ifølge chefkurator Anne Kielgast at tilbyde et attraktivt rum for kunstnerisk skabelse og kuratering. “VI vil skbe et sted, hvor kunstnere/kuratorer kan have fokus på at udvikle og gennemføre udstillinger og relaterede projekter. Stedet skal gennem kunstnerne/kuratorernes program antage en skiftende identitet, og vi har en klar forhåbning om, at stedet vil bidrage positivt til byens kunstscene,” siger hun.

Udstillingsstedet får navnet @læderstræde og stedet kommer til at operere selvstændigt og uafhængigt af GL STRAND. Det får sin egen indgang fra Læderstræde og med den centrale adresse vil det nye udstillingsrum sikre den yngre samtidskunst og vækstlaget en synlig plads i gadebilledet. Bag udstillingsstedet er der en gårdhave, der strækker sig fra Gammel Strand til Læderstræde. Den kan de kommende kunstneriske aktører på stedet også drage nytte af, når de lægger den kunstneriske linje på deres egne præmisser.

”De tomme lokaler i Læderstræde, som tidligere var udlejet, er nu sat i stand og udgør en oplagt mulighed for os til at fortsætte engagementet i den unge kunstscene. Det er et engagement, der ligger i GL STRANDs fundats og som vi på forskellig vis har arbejdet med i alle årene”, siger direktør Helle Behrndt.

Hensigten med udstillingsstedet ligger på den måde i direkte forlængelse af GL STRANDs ambition om at støtte og promovere vækstlaget i den samtidige kunst, der har været en del af kunsthallens identitet og hensigtserklæring siden etableringen i 1825.

GL STRAND stiller vederlagsfrit udstillingsrum og forbrug af varme og elektricitet til rådighed for de udvalgte kunstnere/kuratorer. Desuden giver de et koncepthonorar på 100.000 kr. til dem, de udvælgee på baggrund af det opslåede open call. Herfra varetager kunstnerne/kuratorerne selv opsætning, nedtagning, opsyn og forsikring af udstillingerne og de tilknyttede værker. Samtidig forpligtiger dem, som skal stå for stedet sig til som minimum at holde åben for publikum onsdag til lørdag fra 13 til 17.

Billedkunstner og bestyrelsesmedlem i GL STRAND, Kristoffer Ørum siger: ”Jeg håber, at @læderstræde bliver en platform for eksperimenter og nytænkning, når det kommer til både udstillingsformater og indhold. Et sted der kan fungere som et bindeled mellem de kunstneriske vækstlag, der søger en større offentlighed, og de etablerede institutioners store publikum.

Open call

Kunstnere/kuratorer kan ansøge om @læderstræde gennem et opslået open call. Ansøgningsfristen er 1. april 2022, og ansøgningen skal indeholde et overordnet koncept for årets program med overskrifter for årets udstillinger samt CV for den ansvarlige ansøger.

Stedet overtages fra 15. august med forventet start af program 1. september 2022.

Juryen består af de til enhver tid siddende billedkunstnere i Den Erhvervsdrivende Fond GL STRANDs bestyrelse samt kunsthallens kuratorteam.
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind